Rengeteg őszinte, vicces, romantikus vagy éppen megható írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Az alábbiakban Barbara “29 idegen igen”-jének történetét olvashatjátok. 

Ezzel a számmal akár esküvőturistának is nevezhetnének, de én inkább szerencsésnek tartom magamat, magunkat, hogy ennyi barátunk van, akiknek az életében vagy az életük valamely szakaszában voltam, voltunk annyira fontosak, hogy velük tölthettük a nagy napot. Francia-olasz esküvő Szardínián, török esküvő Isztambulban, itthon igazi falusi, modern városi, természet közeli eldugott, folyóparti, patakparti, erdei, borvidéki, kicsi, nagy, vidám, bulis, beszélgetős, játékos, komoly, egyszerű, pár órás, többnapos esküvő és lakodalom. Nem tudom és nem is lehet megmondani, melyik volt a legjobb, szerintem minden esküvő a maga módján szép. Nem lehet és nem is szabad összehasonlítgatni egymással őket, különben verseny lesz belőle, a lényeget elveszítve.

idegen igen

29 idegen igen – Barbara titkos története

29 idegen igen – a film után szabadon

Mindegyikkel kapcsolatban van egy-egy kedves személyes emlékem, amire 3000 karakter nem elég. De szemezgetve: vicces emlék, amikor az isztambuli esküvőn a páromnak igazán nagy sikere volt, azt hitték híres európai focista, hiába mondtuk, hogy labdát nem igen rúgott még, de ennek ellenére folyamatosan fényképezkedni akartak vele, és persze folyamatosan vitték a körtáncba. Mire észbe kaptunk, az esküvői tortát betolták, majd kitolták – mondjuk, nem vagyunk biztosak benne, hogy igazi torta volt.

Megesett az is, hogy a nagy nap előtti este még a ruhát varrtuk fel. Vagy egy másik menyasszonynak a 40 fokban az abroncsa alá másztam be hűsítő-legyezés céllal. Vagy a gyűrűpárnáról leesett és elgurult gyűrűt varázsoltam vissza a helyére a szertartás alatt a lehető legnagyobb észrevétlenségben.

Vagy amikor az idős pap bácsi közvetlenül a szertartás előtt közölte, hogy akkor én olvassak fel, mert ő már nem lát, a tanúk pedig végezzék az egyéb teendőket, mert nehezen jár, ő csak egy helyben akar állni és beszélni.

Öltöztettem menyasszonyt, segítettem a fotózáson, voltam koszorúslány, tanú, és „sima” résztvevő is. Számomra mindig az egyik legmeghatóbb pillanat a bevonulás és a szülők búcsú puszija. A másik, amikor szertartás után immár férj és feleségként vezeti ki a párt az anyakönyvvezető/pap.  Már nincs izgalom, csak a boldogság.

Az Igazi

A nagy Ő-t nem kell elképzelnem, mert tudom, hogy már megtaláltam, mellettem van. Kilenc éve vagyunk együtt. Az idő előrehaladtával egyre erősebb, szorosabb a kapcsolatunk és napról-napra jobban szeretem. Őszinte velem – még ha az olykor fáj is – mellette önmagam lehetek, megtanultam türelmesnek lenni és megtanított arra, hogy az éremnek mindig két oldala van, ne csak a magam igazát fújjam.

idegen igen

Egyik bevásárlás során, eszembe ötlött, hogy veszek neki mesefigurás kekszet, mert nagyon szereti. Két csomaggal, mert egy kevés, három túl sok, kettő pont elég. Hazaérve, odaadtam neki, „gondoltam rád és tudom, hogy szereted, én meg téged”, ő pedig kaján mosollyal elővett a táskájából két csomag gumicukrot. „boltban voltam, és tudom, hogy szereted, én meg téged, és egy csomag kevés, három túl sok, kettő pont elég.”

Ő a legjobb barátom, a szerelmem, szeretőm, a társam és remélem egyszer a gyermekeink apja és a férjem lesz.

A nagy nap

Elképzelni, elképzeltem sokszor persze, milyen lenne az esküvőnk. A városban, ahol élünk van egy különleges hely, kolostorromra épült templom, ami belül üres. Egyszerű, fehér üres falakkal. Csak virágok, gyertyák és néhány kép lenne rólunk. Az oltár két oldalán az anyukája féltve őrzött leanderei, mert ő már nem lehet velünk.

A lagzi szívem szerint grill-piknik-party lenne az összes barátunkkal és a családdal. Minden kötöttség és feszengés nélkül a templom melletti parkban. Dal: Ed Sheeran Thinking out loud; Nászút: snowboardozás, együtt kezdtük el, közös szerelem.

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Olvass még több titkos történetet ide kattinva!