Ezúttal olvasónk, Krisztina válaszolt 5 kérdésünkre az Igazival, a legszebb szerelmes dallal és az álomesküvővel kapcsolatban. 

Krisztina 5 kérdés az esküvőről

Krisztina egy kastélyparkban képzeli el az álomesküvőt

1. Melyik volt életed eddigi legjobb lagzija, ahova meghívtak és miért?

Életem eddigi legmaradandóbb esküvője a nővéremé volt. Nem csak azért, mert ő a legközelebbi személy számomra, hanem azért is, mert nagyon megható és őszinte pillanat volt az övéké. Alig 30 személy vett részt rajta, mégis hangulatában rendkívül ünnepi volt. Mindenki egy emberként örült. Egyáltalán nem vett el az esküvő-jellegéből az, hogy kevesen voltunk. Sőt, a családias hangulat mindenkinek kedves emlék maradt.

2. Hogyan képzeled el a nagy Ő-t, milyen tulajdonságokkal kell, hogy rendelkezzen?

A „nagy Ő” biztonságot áraszt. Védelmezi a feleségét és gondoskodik róla. Felelősségteljes és elkötelezett. Bátor és szeretettel teli. Hűséggel él a támogató és bátorító felesége felé és sikerének bizonyítékaként becsüli őt. Nagyon találó az a hasonlat, amit egyszer olvastam, hogy mint a Hold és a Nap kapcsolata, olyan a feleség és a férj kapcsolata is. A Hold, akkor szép és sugárzó, amikor a napfényt visszaveri. Így van ez a feleséggel is. A férj pedig ügyel arra, hogy a feleség ne veszítse el a fényét.

3. Milyen lenne az álomesküvő számodra?

Szeretem a kastélyokat. Meg a természetet és a napsütést. Így a kastélyparkokat is. Különösen, ha még tó is van a parkban, vagy pálmaház a kastélyban. Szemeim előtt nagy, kerek asztalok terítik be a pálmaház belsejét, rajta virágok sokasága – kála, liliom, hortenzia, orgona, középen pedig nagy, ezüst gyertyatartók. Púder színek romantikája, stílusos elegancia és a névtáblák bohém kalligráfiáinak ötvözete tesz hozzá a már eredetileg is hangulatos helyhez.

A szertartás napsütéses, festői környezetben, esetleg a tó partján történik. Álomruhában… mondanom sem kell.

Meghittség, felszabadult öröm és őszinteség uralkodik. A vőlegény és a menyasszony közötti viszony teljesen zavartalan, egymást erősítik, segítik és kiegészítik – teljes az összhang. A ceremónia után vonósnégyes kíséri őket az ebéd helyszínére, ahol az elmaradhatatlan hagyományos ételek kerülnek felszolgálásra. Gyöngytyúkleves, marhapörkölt, töltött káposzta, mind kihagyhatatlan. Gyümölcsök, frissítők bősége és persze a krémes, könnyed torta! Mindezek után pedig jöhet a barátságos, természetes ünnepség. Könnyedség, gondoskodás és vidámság jellemzi ezt a napot.

4. A legszebb dal szerinted a szerelemről?

A legszebb dal számomra egy esküvői keringő. Joshua Aaron Beloved című dalában Salamon király énekeit dolgozta fel, ahol is az szerepel, hogy: „Én az én szerelmesemé vagyok, és az én szerelmesem enyém, aki a liliomok közt legeltet.” Az Énekek éneke egyébként is nagy kedvencem volt mindig is. A dalban a férfi hűségét, elkötelezettségét és szeretetét fejezi ki a menyasszonya felé, amelyben megígéri, hogy mindig vele fog lenni. Ezt a szövetséget pedig senki sem választhatja szét.

5. Ha álomnászút, akkor…?

Ha álomnászút, akkor mindenképp… trópusi paradicsom. Azon belül is egy hajókirándulás a Kis-Antillákon a nyerő. Szeretek kirándulni, minél többet látni. Külön öröm, ha az újdonsült férj is vevő a felfedezésre. Ki ne élvezné a tökéletes kék vizet és a fehér homokos partokat?! A felfedezés célja a korallzátonyok, vulkánok, banánültetvények megismerése. Pálmafák, kókuszok… ennél több nem is kell.

Tetszett Krisztina története? Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket a Facebook oldalunkon is!