“Michaellel öt éve találkoztunk egy állásinterjún. Ugyanarra az állásra pályáztunk, de szerencsére mindketten bekerültünk. Egy hét sem telt el, máris tudtuk, hogy van valami a levegőben.” – Barbara titkos történét olvashatjátok. 

Az eljegyzés

Ő venezuelai, én debreceni vagyok, de Pesten élünk. Egy év elteltével összeköltöztünk, majd rá egy évre Michael megkérte a kezem. Prágába utaztunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, bár tudnivaló, hogy mind a ketten heves vérmérsékletűek vagyunk, ezért sokat civakodunk. Michael, mint utólag elmondta, több alkalommal is fel akarta tenni a nagy kérdést, de végül az utolsó napra halasztódott, akkor viszont tökéletesen sikerült. Elmaradt a fél térdre ereszkedés és a tűzijáték, de tudja, hogy nem is erre vágytam. Az Óvárosi téren ültünk, és vacsoráztunk. Hűvös, szeptemberi este volt, én pedig fázni kezdtem. Ekkor Michael felajánlotta a kabátját. Majdnem újra elrontottam a meglepetést, mert elutasítottam, mondván, hogy nem fogok férfi kabátban ücsörögni.

Ekkor már nevetve húzta elő a gyűrűt a kabátzsebéből, és megkérte a kezem. Persze egyből igent mondtam.

A nagy nap

2015. 08. 08-án esküdtünk. A helyszín egy kedves, hangulatos kis étterem volt, erdőkkel és mezőkkel övezve, saját kis kápolnával. Ha öt szóval szeretném jellemezni az esküvőnket, azt mondanám, hogy DIY, vidám, vidéki, barátságos és kötetlen. A dekorációt magunk álmodtuk meg. Semmilyen előre eltervezett program nem volt, hagytuk, hogy maguktól alakuljanak az események, a mi és a vendégeink elvárásai szerint.

A legemlékezetesebb pillanat

A legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a nagyrédei rokonaim az ottani hagyományok szerinti gyertyás táncra invitáltak minket. Szépnek tartom, hogy ezek az emberek, akik ugyanolyan modern életet élnek, mint bárki más Budapesten, olyan hűen őrzik a múltbéli hagyományaikat Ahogy korábban említettem, semmilyen programot nem terveztünk meg az esküvőn, így ez sem volt betervezve. Bemutatták, hogy mit is kellene csinálnunk, lekapcsolták a lámpákat, mindenki kezébe adtak egy-egy gyertyát, és mindenki, egytől egyig bekapcsolódott a táncba. Mivel nemzetközi környezetben dolgozunk, rengeteg külföldi barátunk van.

Csodálattal töltött el, hogy láttam, ahogy a mexikói, spanyol, holland, argentin fiatalok egytől egyig rédei táncot járnak.

Amitől a legjobban féltem az esküvő előtt

Hogy min izgultam a legjobban? Nos, azon, hogy én leszek a főszereplő. Nem állítom, hogy nem szeretek a középpontban lenni, de nem így. Szeretem, ha például elismernek valamilyen elért eredményem miatt, kényelmetlenül érzem azonban magam, ha engem ünnepelnek, legyen az akár az esküvőm napja. Tudom, hogy a menyasszonyok többsége pontosan arra vágyik, hogy végre ezen a napon mindenki őket lengje körül, de én nem ilyen vagyok. Az izgalmam azonban már az első percekben elpárolgott, annyira magától értetődő volt minden. Nagyon jól éreztem magam a család és a barátok körében, és úgy láttam, mások is önfeledten tudtak szórakozni, ez fontos volt számomra.

Ezen változtatnék utólag, ha tehetném

Ha módomban állna, akkor sem változtatnék semmin. Talán közhelyesen hangzik, de úgy volt jó, ahogy volt. Sodródtunk az eseményekkel, nem szigorú program menet szerint, így a vendégek sem érezték magukat kellemetlenül egy-egy rájuk erőltetett játék során. Tény, hogy nem minden sikerült úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de a remek barátoknak, a családnak, a nagyszerű helyszínnek, és a professzionális személyzetnek köszönhetően el tudtuk engedni magunkat, és így fantasztikusan sikerült minden.

Ami pedig a végeredményt illeti, egy évvel a lagzi után megszületett a kislányunk, Hanna, így igazán kerek lett a mi történetünk.

Tetszett Barbara története? Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket a Facebook oldalunkon is!