Rovatunkban a hazai esküvőszakma legjobbjait kérdezzük a saját esküvőjükkel kapcsolatban. Ezúttal Dósa Győző esküvőfotós (Beloved) válaszolt 5+1 kérdésünkre. 

5+1 kérdés az esküvődről – Dósa Győző esküvőfotós, Fotók: Bell Studio

1. Hogyan kérted meg a feleséged kezét?

Írtam neki egy verset, aminek az utolsó két sora a lánykérés volt. Azért jött fel bennem ez az ötlet, mert több barátom néha azzal szurkál, hogy 19. századi költőnek nézek ki. Gondoltam, legyen. Visszatérve az eljegyzés mozzanatára, kicsaltam Esztit az egyik kedvenc helyünkre, a budaörsi Kőhegyre. Ott olvastam fel neki a művet a naplemente fényeiben. Természetesen igent mondott, nagyon érzelmes pillanatok voltak.

2. Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Érzelemteli, őszinte, vidám, angolosan elegáns, megismételhetetlen.

3. Mi volt a legszebb, legemlékezetesebb élményed az esküvőtökön?

Rengeteg legszebb élményem van, nem tudok választani. A first look, mikor először találkoztunk egymással a menyasszonyommal a készülődés után. A gyűrűhúzás pillanatai, amikor röpke két perc alatt erőltette fel Eszti a gyűrűt az ujjamra. Az első táncunk, amit kétszer gyakoroltunk el az esküvő előtti hetekben…és még sorolhatnám, csupa érzelmes és vidám pillanat.

4. Mitől féltél leginkább a nagy napon?

Egyértelműen az esőtől. Kalandorok voltunk és nem volt esőhelyszínünk, végig szabad ég alatt ünnepeltünk. Nem esett, hála Istennek.

5. Fotósként milyen képeket szerettetek volna magatokról viszontlátni?

Gábor és Eszter fotózott bennünket, azaz a Bell Studio. Bennük már azelőtt biztos voltam, hogy elkezdtem udvarolni a feleségemnek. Tőlük tanultam lelkes kezdőként és azóta is jó kapcsolatban vagyunk. Ők azt a vonalat képviselik az esküvőfotózásban, ami számunkra is a legkedvesebb. Rideg beállított fotók helyett elkapják a gesztusokat, a meghatározó pillanatokat. És megörökítik azokat a részleteket, amik meghatározzák az esküvő egyedi voltát.

Mi is ezt szerettük volna, hogy őszinte fotók készüljenek rólunk művészi színvonalon. Tökéletesen elégedettek vagyunk a munkájukkal.

5+1. A saját esküvődből okulva mit tanácsolnál azoknak a pároknak, akik éppen esküvő előtt állnak?

Ne foglalkozzanak a szokásokkal és az elvárásokkal. Ez a nap az ő ünnepük, formálják a maguk képére. Kezdjék időben a szervezést. Olyan szolgáltatókat válasszanak, akikben emberileg is meg tudnak bízni. Ne engedjék, hogy az apró hibák az esküvő napján tönkretegyék a hangulatukat. És ne feledkezzenek meg arról, hogy az esküvő után is lesz élet.

Gondoskodjanak a közös jövő megalapozásáról: érzelmileg, lelkileg, anyagilag, mindenhogy. Örökre kell tervezni a közös jövőt!

Nézd meg ide kattintva a rovat korábbi interjúit a hazai esküvőszakma legjobbjaival vagy kattints ide, ahol Dósa Győző legújabb kreatív fotóit mutatjuk meg egy elképzelt őszi esküvőről.