Rengeteg izgalmas írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Most Erzsébet és Rhys kalandosan romantikus megismerkedése, majd eljegyzése és házasságkötése elevenedik meg, akiknél az első randi annyira jól sikerült, hogy Rhys úgy döntött, nem repül haza Walesbe. Egy csodaszép love story igaz története.

1. Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Tizennégy évvel ezelőtt, 2003. március 17-én egy két hetes budapesti angol nyelvtanulás lehetőségét kihasználva ismerkedtem meg a férjemmel. Az érdekesség az volt, hogy külföldről érkezett tanárokat vizsgáztattak, mi diákok pedig a segítségükre voltunk. Angol nyelvtudásom egyenlő volt a nullával. A tesztemet, hogy bekerülhessek a csoportba, egy barátom írta meg. Nyilván azonnal kiderült, ki volt a leggyengébb.

Az egyik tanár azonnal szemet szúrt: walesi, magas, hatalmas kék szemekkel.

Két hét után egy hanganyag kazettát kellett készíteniük a tanároknak egy kiválasztott diákkal, ami Londonban landolt vizsgaanyagként. Rhys meglepetésemre engem kért fel hozzá, ahol végül randira is hívott. A kazettát elfelejtette kikapcsolni és úgy küldte el a vizsgabizottságnak. Visszaérkezve az eredménnyel az utóiratban ez szerepelt: “PS. Good luck for Saturday!” A randi után egy héttel telefonon közölte a szüleivel, hogy nem megy haza, mert megismert engem. A harmadik héten már együtt laktunk és a nyelvi nehézségeket leküzdve győzött a szerelem és végül megkérte a kezem. 2006 nyarán, horvátországi nyaralásunk alkalmával lepett meg a kérdéssel és vele együtt a gyűrűvel . Minden tökéletes volt. A teraszon, egy pohár borral várt rám. A nap lemenőben volt és a tengerre láttunk. Ültünk az asztalnál és élveztük a pillanatot. 

Megkérdezte, hogy boldog vagyok-e? Igennel válaszoltam. Folytatta: – Boldogabb lennél, ha a feleségem volnál? Ismét igennel válaszoltam és abban a pillanatban már előttem is volt a gyűrű.

Meglepődtem és csend volt egy pillanatig. Ezer gondolat futott át fejemben. Megrémülve nézett rám, és azt mondta: “Várhatok még, nem kell válaszolnod, ha nem szeretnéd. A gyűrűt meg sem nézed?” Olyan édes volt. Válaszként ennyit mondtam: “Kicsim, nem a gyűrű alapján döntök és igen, szeretnék a feleséged lenni!” Majd kinyílt a doboz és “meg lettem bélyegezve”. 

 

randi

Egy jól sikerült első randi következményei

2. Ha öt szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Romantikus. Kalandos. Nemzetközi. Kótyagos. Boldog.

3. Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

Az esküvőnk és maga a szertartás is a Dunán, a Római parton, egy állóhajón volt megtartva. Szerettük volna meglepni a vendégeinket egy sétahajózással, hogy pár nevezetességet lássanak, már amennyit a hajóról látni lehet. Épp hogy a Parlamenthez értünk volna, a hajónk befüstölt és irányíthatatlanná vált, majd elindult hátrafelé. Egy arra érkező, turistákkal teli sétahajó vontatott ki minket a közeli partra, majd onnét egy másik hajóval vontattak vissza minket az állóhajóhoz. Nem aggódtunk, inkább jót nevettünk a vendégekkel a történteken és koccintottunk mindenkivel az egészségünkre.   

4. Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál a nagy nap előtt?

A legjobban talán azon izgultam, hogy fogja a két vendégsereg megérteni egymást. A családomban senki nem beszélt angolul és a férjem családjában sem tudtak magyarul. Feleslegesen izgultam: a jó magyar házi pálinka segített és szinte mindenki egy nyelvet beszélt azonnal. 

5. Változtatnál valamin utólag, ha lehetne?

Igen! Mindenképp felvágnánk az esküvői tortát, ami másnap reggel érintetlenül mosolygott vissza ránk a hűtőben. Annyira jól éreztük magunkat, hogy teljesen megfeledkeztünk róla. 

Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket a Facebook oldalunkon is!