Réka és András 7 éves házassági évfordulójukat ünnepelték nemrégiben. Ennek alkalmából megkértük őt arra, hogy idézze fel a Secret Stories olvasóinak a nagy napot, amelynek helyszíne a mesés Mallorca volt.

Hogyan ismerkedtetek meg Andrissal?

2008-ban épp Ausztrália után, Mallorca előtt pár hónapot itthon töltöttem. Tél volt, hideg volt, senki sem ért éppen rá, unatkoztam, így felcsatlakoztam a Chat.hu-ra. A „Szia, van barátod?” kezdetű közeledést kapásból becsuktam, mert meggyőződésem volt, hogy neten nem lehet komoly szándékkal ismerkedni. Andris sem akart semmi komolyat, csak beszélgetni. Másnap az akkori Messengeren folytattuk, aztán minden nap írtunk egymásnak, volt, hogy napi 8 órán át. Egy hónap múlva találkoztunk először. Elmondtam neki, hogy Mallorcára készülök hosszú távra, ha akar, jöhet, én mindenképp megyek. Jött. Hét és fél évet éltünk kint.

Három év után házasodtunk össze. Rá két évre megszületett a kisfiunk, Dávid, utána még egy évet maradtunk Mallorcán.

Milyen esküvőt álmodtatok meg a fejetekben, melyek voltak a legfőbb szempontok?

Ha már kint éltünk, én mindenképp szerettem volna tengerparti esküvőt. Andrisnak igazából mindegy volt a „hogyan” kérdése. Elkezdtem utánajárni, és rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű. Papírokat Magyarországról kikérni, lefordíttatni, a barcelonai nagykövetségen hitelesíteni. Helyszínt keresni, kellékeket rendelni. Mindent mi intéztünk a család és a barátok segítségével.

A nagy napon csak a család, a legjobb barátnőm és a helyi barátok voltak jelen. Minden olyan volt, ahogy megálmodtuk.

Miért döntöttetek a család és barátok nagy részétől távol tartott, ugyanakkor sokkal romantikusabb és meghittebb egzotikus esküvő mellett?

Adta magát a helyszín, ezt a ziccert kár lett volna nem kihasználni. Csak polgári szertartás volt Mallorcán, ami jó ürügyként szolgál nekem arra, hogy a mai napig is szervezhessem az itthoni templomi szertartást, amit majd a közeljövőben – talán a tízéves évfordulón – tartunk meg az elmaradt lagzival együtt.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt Mallorcán?

Akkor már három éve kint éltünk, így nem volt ismeretlen a környék. A pontos helyszínt a Google Maps segítségével találtam meg. A műholdas nézeten kerestem, hogy melyek azok az eldugott helyek Mallorcán, amik potenciális esküvői helyszínként szolgálhatnak. Aztán felkerestük ezeket, és hamar meg is találtuk a legjobb helyszínt Maiorisban, egy szikla tetején, kilátással a tengerre, közvetlenül a Mhares Beach Club szomszédságában, ahol a szertartás után tarthattunk egy kisebb állófogadást.

Hogyan szerveztétek meg a nagy napot?

Az internetről néztem ki a különböző szolgáltatókat, ahonnan a székeket, asztalokat, evőeszközt béreltük. A zenét egy spanyol gitáros szolgáltatta, aki gyakran fellépett a szállodában, ahol dolgoztam. A svédasztalos vacsorát szüleink, és egy kedves szakács barátunk készítette, felért bármilyen ötcsillagos szálloda kínálatával.

Egy Mallorcán élő magyar fiú lett volna a fotósunk, aki három héttel a szertartás előtt lemondta a fotózást, mert el kellett utaznia.

Ekkor eszembe jutott, hogy nemrég láttam pár gyönyörű esküvői fotót az egyik ismerősöm Facebook oldalán, így írtam a fotósnak, hogy az esküvőnk napján van-e elfoglaltsága. Erre ő visszakérdezett, hogy „Jövőre?”, mire írtam neki, hogy „Nem, három hét múlva.”. Az volt a szerencsénk, hogy az esküvőnk pénteki napra esett, így Tomi el tudott jönni 3 napra, ami alatt a jegyesfotós képeket is el tudtuk készíteni, szombaton délután pedig már Magyarországon fotózott egy másik esküvőt. Tomival nagyon jó barátok lettünk, azóta már többször dolgoztunk együtt, legnagyobb közös projektünk egy gyönyörű könyv, amire nagyon büszkék vagyunk.

 

Hogyan esett a választásod pont a különleges Daalarna esküvői ruhára?

Biztos voltam benne, hogy a legnehezebb a ruha megtalálása lesz, mert ismertem magamat annyira, hogy tudtam, nem leszek megalkuvó, csak azt szeretném viselni, aminél felvéve érzem, hogy ez „A Ruha”. Voltam több szalonban is Győrben és Szombathelyen, de egyik sem volt az igazi. Aztán Budapesten az első utam a Daalarna szalonba vezetett, mert a főiskolás éveim alatt gyakran sétáltam el az Alkotmány utcai Daalarna szalon előtt, mivel az út másik oldalán volt a főiskola épülete. Már akkor imádtam Benes Anita munkáit, így nem volt kérdés, hogy fel kell próbálnom egy Daalarna ruhát. Amikor pedig felvettem, tudtam, hogy nem akarok mást, megtaláltam, amit kerestem.

Fel szoktad venni azóta néha a ruhát, akár az évfordulótokon, akár csak úgy, otthon, a tükör előtt? 🙂

A ruha azóta is a szekrényben van, néha felveszem kisfiam és férjem örömére illegetem magam benne, és már várom a napot, hogy újra felvehessem a templomi esküvőnkre.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla így 7 év távlatából?

Mindent ugyanúgy csinálnék ugyanott, semmin nem változtatnék. Az egész hét, amíg a család ott volt nálunk, nagyon jó hangulatban telt, együtt mentünk a jegyesfotózásra, nagyon sokat nevettünk. Három gyönyörű helyszínen készültek a képek: Palma de Mallorcán, Fornalutx falucskában, és az arenáli kikötőben és tengerparton. A képek visszaadják az ottani hangulatot, így mindig felidézhetünk minden részletet. A legjobb fotósunk volt, akit csak választani lehet.

Miért ajánlanátok esküvőtök helyszínét a Secret Stories olvasóinak úti célként?

Mallorca gyönyörű, a szívünk csücske. Akár esküvőnek, akár nászútnak kiváló helyszín. Mindent meg lehet találni a szigeten: fehér homokos tengerpartot, dombokat, hegyeket, pezsgő éjszakai életet, csendes eldugott kisvárosokat, és ha szerencsénk van, még Nadallal is összefuthatunk. 🙂

 

Hogyan szoktak telni a házassági évfordulóitok? Elő szoktátok venni a képeket ilyenkor?

Körülbelül 2000 kép készült az esküvőn, a legszebbeket fa otósunk gyönyörű albumba rakta, amit nem csak a házassági évfordulón, hanem évközben is gyakran lapozgatunk. Jó lenne az évfordulókat mindig Mallorcán tölteni, de ez sajnos mostanában nem nagyon jön össze, így csak a Balatonig szoktunk menni egy közös vacsorára.

Milyen tanácsot adnál azoknak a menyasszonyoknak, akik mostanában készülnek férjhez menni?

Hogy kövessék az álmaikat, és ne legyenek megalkuvóak. Nem mindig pénz kérdése, hogy sikerül-e megvalósítani azt, amit elképzelünk. És mindenképpen próbáljanak fel egy Daalarna ruhát, érezni fogják a különbséget! 😉

 

Fotós: Major Tamás www.dont.hu, Helyszín: Maioris, Mhares Beach Club, Mallorca, Ruha: Daalarna

Ha még több inspirációs fotóra vágysz, nézegess ezen a linken valódi esküvői beszámolókat és kövess minket az Instagramon is exkluzív kulisszatitkokért!