Ezúttal Kata és Maxime megismerkedésének és eljegyzésének titkos történetét ismerhetitek meg a Secret Stories-on, valamint a közelgő augusztusi esküvő részleteibe is bepillantást nyerhettek.

A nagy találkozás

Maxime-mal 2013-ban Barcelonában találkoztunk, ahol mindketten tanultunk. Az első pillanattól kezdve éreztük, hogy a találkozásunk nem lehet véletlen és kialakult köztünk egy különleges kötődés. Úgy alakult, hogy miután megismerkedtünk, nekem itthon kellett folytatnom a tanulmányaimat, azonban pár hónap után a szívem visszahúzott és a szerelmünk kerülhetett végül előtérbe, ami azóta is töretlen. Szenvedélyünk az utazás, így időközben éltünk Párizsban, Budapesten és a Mont Blanc lábánál is, és az álmaim és az ő álmai most már a mi közös álmaink.

A lánykérés

Szabadidőnkben ha tehetjük, Barcelonába utazunk, így történt azon a bizonyos napon is. A szokásokhoz híven kedvenc éttermünkben vacsoráztunk és utána a tengerparton végigsétálva a kedvenc bárunk felé igyekeztünk. A parton andalogva egyszer csak lelassított és letérdelt, épp azon a helyen, ahol először vallottam be neki hogy szeretem, és feltette a nagy kérdést.

Először köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit sikerült kinyögnöm, hogy ez komoly? Nem viccelsz?

Aztán két másodperc múlva sírva borultam a nyakába az igent hajtogatva. Barcelonában ritkán esik az eső, de amint kimondtam a varázsszót, elkezdett szakadni és három percig el sem állt. Az esőben csókolózva én voltam a legboldogabb a mi városunkban.

Ilyen lesz a nagy nap

Boldogsággal tölt el, ha arra gondolok, hogy a számunkra fontos emberekkel megoszthatjuk azt a különleges eseményt, amikor összekötjük az életünket. Izgatott leszek amikor elképzelem a pillanatot, amikor Maxime kimondja az igent. Számomra a szeretteinknél nincs fontosabb, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy együtt ünnepeljünk.

Mivel Maxime francia, ezért nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy az esküvőnkön senki ne érezze magát hátrányban a nyelvtudás hiánya miatt, ezért olyan papot és ceremóniamestert választottunk akik franciául is beszélnek. Ez az egész családnak egy különleges esemény, így fontosnak tartom, hogy mindkét kultúra jegyei megjelenjenek az esküvőn és a mi szokásainkat és személyiségünket tükrözze.

A helyszín

Az esküvőnknek a kezdetektől egy Budapest közeli, nyugodt, autóval jól megközelíthető helyszínt kerestünk, ahol szállást is biztosíthatunk. Szabadtéri szertartást álmodtunk meg egy kellemes, csendes környezetben, így találtunk rá a Petneházy Club Hotelre, ami szerelem volt első látásra és a kis faházakkal a Mont Blanc lábánál lévő életünkre emlékeztetett.

A nagy napon szeretnénk megtartani néhány hagyományt, ugyanakkor nem szeretnénk teljesen tradicionális esküvőt sem. A menyasszonytáncot például mindenképp megtartjuk, ami különleges lehet a francia vendégeknek és a tortánk is a francia szokásoknak megfelelő lesz, de egy-két játékot is tervezünk.

Szeretnénk ha az esküvő a kettőnk ízlését tükrözné, ha már úgyis speciális lesz a két nemzet miatt.

A házasságról

Véleményem szerint a házasságnak van létjogosultsága napjainkban is. A szememben ez egy örökre szóló ígéret, amely még szorosabbá teszi a kapcsolatunkat. Sokan szólnak ellene is, hogy a számok alapján sok házasság végződik válással, ugyanakkor arról nincsenek statisztikák, hogy hány párnak válnak el az útjaik. Szerintem ha egy kapcsolat nem működik az nem a házasság intézménye miatt történik, hanem mert a pár már nem tud úgy együttműködni, mint régen. A házasság egy csodálatos dolog, ha viszont az emberben több kérdőjel is felmerül ezzel kapcsolatban, akkor érdemes átgondolni, mérlegelni és nem felelőtlenül belemenni. Amikor Maxime megkérte a kezemet tudtam, hogy semmi más nincs, amit ennél jobban szeretnék.

Tetszett Kata és Maxime története? Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket a Facebook oldalunkon is!