Rengeteg őszinte, vicces, romantikus vagy éppen megható írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Az alábbiakban Borbála és Bálint történetét olvashatjátok.

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A férjemmel egy olyan helyen ismerkedtem meg, ahol soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz az a helyszín, ahol Őt megtalálom majd, ez pedig a Morrisons 2 szórakozóhely. 🙂  Férjem nem volt odáig ezért a helyért, ellenben mi anno a barátnőimmel szinte minden héten ott buliztunk. Egy asztalnál ült a barátjával és én egyből kiszúrtam őt. A tánctéren találkoztunk és ő jött oda hozzám. Egyből kihívott beszélgetni, mert túl hangos volt a zene. Magas volt szerencsére (én 180 cm vagyok), aminek nagyon örültem, nagyon szép szeme volt és jó stílusa. Sokat kérdezgetett, ami nagyon jól esett – láttam, hogy tényleg érdeklem és nyitott felém.

A történet érdekessége, hogy csak fél évvel a buli után ismerkedtünk meg úgy igazán, amikor is iwiwen (!) vettük fel a kapcsolatot egymással.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés nagyon meghitt volt. Tavaly karácsonykor történt, éppen indulásra készen (szüleinkhez készültünk) a karácsonyfánk mellett álltunk szenteste és még mielőtt elindultunk volna, Bálint mondta, hogy elfelejtett egy nagyon fontos dolgot: hogy vett a fára csúcsdíszt. Csúcsdíszt?? – gondoltam magamban. Bálint mióta vesz díszeket a fára?

És akkor benyúlt a zsebébe és mintha a díszt vette volna elő és tette volna fel a fára, úgy vette ki a gyűrűs dobozt a zsebéből és egyben térdelt is le azonnal. El sem hittem!

Amikor a szüleinkhez értünk, kiderült, hogy ők már tudták, ugyanis Bálint előtte már ’kikért’ apukámtól, ahogyan régen is szokás volt. Ezen nagyon meglepődtem és értékeltem ezt a gesztust tőle.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat az esküvőtökön?

Számomra a legemlékezetesebb pillanat az volt amikor az esküvő napján a fotósunk (Wertán Botond) belépett a konyhánkba körülbelül 1,5 órával az esküvő előtt és a következő kép fogadta őt: Én még egy lenge hálóing szerű nyári ruhában flangáltam, a sógoromék megérkeztek Mexikóból és éppen hurkát falatoztak ebédként az asztalnál nyakig koszos kézzel. Anyukám vészes gyorsasággal próbálta a tepsit elmosni, amiben a hurkát csinálta, de sajnos nem nagy sikerrel. Nagypapám aki 91 éves és körülbelül 70 éve nem lát, nagy beszélgetésbe kezdett az általa ültett palántákról az unokatestvérével, aki amúgy pap. A koszorúslányaim, akikre nem ment fel a ruha, mert a varrónő elszabott valamit és majdnem mindenki sírt (ez külön megérne egy történetet) és nővérem, aki a kislányával próbált játszani a padlón. Ez mind egy helyiségben történt.

Láttam Botond arckifejezését és nagyon nevethetnékem támadt akkor. Hát igen, Isten hozott nálunk! 

Fotók: Wertán Botond

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál a nagy nap előtt?

A nagy nap előtt a leginkább amiatt izgultam, hogy ne legyek semmiképpen olyan menyasszony, aki az esküvőjét totális stresszként éli meg és gyomorgörccsel várja, hogy vége legyen ennek a hosszú napnak. Sajnos sok ilyen történetet hallottam már és bár nagyon izgulós vagyok próbáltam arra koncentrálni, hogy az idegesség ne kerekedjen felül rajtam. Amitől még tartottam, hogy mivel Bálinttal egy helyszínen (egy nagy családi ház) készülődtünk és egy mosdó volt, így állandó kísérettel kellett mennem, nehogy összefussak vele.

Nem szerettem volna, hogy meglásson – én nagy híve voltam annak, hogy csakis az oltár előtt láthat először. Így is történt szerencsére, nagy meglepetés volt!

Változtatnál valamin utólag, ha lehetne?

Ha valóban lehetne egy kívánságom és megtehetném, akkor bárcsak vissza tudnám tekerni az időt és újra átélni mindent úgy, ahogy volt. Nem is baj, ha nem volt minden száz százalékos, csak hadd lehessek még egyszer részése ezeknek a pillanatoknak és élményeknek. Ez valahol olyan szomorú, hogy már elmúlt – Ti nem tudnátok esetleg visszatekerni az időt nekem valahogyan? 

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Olvass még több titkos történetet ide kattinva!