Rengeteg őszinte, vicces, romantikus vagy éppen megható írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Az alábbiakban Eszter és Pityó történetét olvashatjátok.

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal és milyen volt a lánykérés?

Vőlegényemmel, Pityóval az egyetemen ismerkedtünk meg. Ő akkor PhD-hallgató volt, aki egy szemeszteren át tanított. Én MA-s hallgatóként frissen kerültem egy új egyetemre. Első beszélgetésünkkor azzal kezdtem az ismerkedést, hogy van-e barátnője. Az igen érdekes kezdő kérdésen kívül a tanév alatt csak szakmai beszélgetéseink voltak. Én helyesnek tartottam egész szemeszter alatt és a pólói is nagyon viccesek voltak, de a közöttünk lévő viszony csak a vizsgák után változott meg. Ekkor éreztem azt, hogy jobban meg kell, ismerjem és elhívtam randizni.

Pityónak az tetszett bennem, hogy határozott voltam és hajlandó voltam tenni azért, hogy meghódítsam.

A lánykérés nagyon meghitt és bensőséges volt, egy lakásfelújítás és egy szakdolgozat között történt 2016 márciusában. Épp a jövőnkről beszélgettünk, amikor felpattant a kanapéról, elrohant a szekrényhez, kivette onnan a gyűrűt és letérdelve megkérte a kezemet. Aznap este hideg vizes zuhannyal lehetett lenyugtatni a boldogságtól, mert annyira sírtam örömömben, hogy nem tudtam abbahagyni. Utólag tudtam meg a szüleimtől és öcsémtől, hogy adóbevallásra hivatkozva meglátogatta szüleimet és személyesen megkérte tőlük a kezemet, öcsémtől (aki nem volt épp otthon) telefonon kért engedélyt. A gyűrű kiválasztása is kalandos volt, ugyanis elcsente egy alig használt, nagyméretű gyűrűmet, amiről nem tudta, hogy nagy és az alapján indult el az ékszerészhez. A jegygyűrű egy kicsit nagy lett, de mindennél szebb. A gyűrű kinézetére a húgától kért segítséget, így Kangának köszönhetem, hogy lett benne egy kis gyémánt.

Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

Egyelőre nem érzem magam izgatottak, majd csak akkor leszek az, ha július 8-ai napon, az öltözködés előtt fogok állni. De azt is el tudom képzelni magamról, hogy előző este nem fogok aludni és az esküvő napján tele leszek pöttyökkel az autoimmun betegségem és a stressz miatt. Ha jól belegondolok, akkor erre úgy tudok válaszolni a legjobban, hogy ne legyek pöttyös, ne fájjon semmim és rosszul se legyek.

A szervezési teendőkkel kapcsolatban talán a díszítés és ruha miatt vagyok egy kicsit hisztisebb.

Szeretnék egy kényelmes, abroncs nélküli, megfelelő méretű ruhát viselni a nagy napon, de eddig nem sikerült közel kerülni a megfelelőhöz. A legtöbbször a méret volt a probléma, mivel nem találtam megfelelő konfekcióméretet. A ruha kapcsán az édesanyám jobban izgul, mint én. Minden egyes ruhapróbát izgalommal vár. Ilyenkor alig tud megszólalni, azért mert a lánya férjhez fog menni. Ez hatalmas élmény a számára. A díszítésnél pedig szeretném megtalálni azokat a kellékeket, amik Pityunak is tetszenek. Ilyen például a villanykörtés fényfüzér vagy a virágok. A polgári szertartás nagyon romantikus, a díszítéssel szeretném ezt látványossá tenni.

,megható írás,

Egy igazán megható írás – Eszter és Pityó története

Mi a legfontosabb teendő számodra az esküvővel kapcsolatban és miért?

A legfontosabb teendő számomra, hogy jól legyek. Visszanyerjem az egészségemet és visszahízzak 53-55 kilogrammra. Ez nagy kihívás, mert autoimmun betegséggel küzdök. Az elmúlt két év javarészt a betegségem körül forgott. Ez az időszak megtanított arra, hogy türelemmel viseljem a megpróbáltatásokat.

Rájöttem arra, hogy többet bírok, mint ahogy azt korábban gondoltam. Saját magam szuperhőse lettem.

Idén közösen úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy új, biológiai terápiába, aminek még a kezdetén vagyunk, de úgy tűnik hatásos. Olyan apró örömeim vannak, mint az, hogy le tudok guggolni vagy térdelni. A fájdalom enyhülésének hatására újra elkezdtem edzésekre járni. A jógával lassan, de biztosan újra visszahozom régi önmagam. Ez nem csak engem tett és tesz boldoggá, hanem a vőlegényemet is. Mindketten úgy gondoljuk, hogy közösen le fogjuk küzdeni ezt a betegséget. Pityó mindig azt mondja, hogy amíg itt vagyunk egymásnak, addig nincs lehetetlen. Én nagyon reménykedem ebben és hiszem, hogy a tüneteken túl én egészséges vagyok.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Ez nekünk egy nehezen megválaszolható kérdés. Nincsenek nagy elvárásaink az esküvővel kapcsolatban. A nagy napról való közös beszélgetéseink alkalmával mindketten egyet értettünk abban, hogy akkor lesz jó az esküvőnk, ha mi és a családunk, barátaink, szeretteink velünk együtt ünnepelnek, és jól érzik majd magukat. Szeretnénk, ha mindenki, aki közel áll hozzánk ott legyen a mi közös, nagy napunkon.

Szerettünk volna természet közeli helyszínt választani, ez sikerült is. Poroszlón, a Tisza-tó partján fogjuk megtartani a polgári szertartást, a lagzit pedig a tó melletti hotelben.

Júliusra a kis unokaöcsénk, kis Ádi már két éves lesz, így nagyon reménykedem, hogy ő fogja elhozni az egyházi szertartásra a gyűrűket. Mindketten egyet értettünk abban, hogy a mi esküvőnkön nem lesz csúnya-vicces vőfély.

Szerinted van létjogosultsága a házasságnak a 21. században?

Vőlegényem válasza erre a kérdésre a „Hogyne lenne!”. Szerinte a házasság, az esküvő egy nagyon szép gesztus arra, hogy a pár önmaguknak és a családjuknak, a világnak megmutassák, hogy mennyire szeretik egymást. Mindkettőnk részéről nagyon jó példák állnak előttünk. Láthattuk és láthatjuk, hogy milyen boldog közeget tud biztosítani a párnak és a leendő gyerekeknek a jó házasság. Szerintem a házasságnak a szeretet által van létjogosultsága. Az esküvő egy örök, szép elmék marad a pár életében. Az érzés, hogy életem végéig szeretni fogom a leendő férjemet, leírhatatlan. És a név is az összetartozásunkat jelképezi.

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Még több megható írás és titkos történet ide kattinva!