Rengeteg őszinte, megható, vicces vagy éppen romantikus írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Az alábbiakban Betti és Géza szerelmének történetét olvashatjátok, akik egy színházi szerep kapcsán ismerkedtek meg egymással.

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal és milyen volt a lánykérés?

Betti: Telefonon hívtam fel Gézát, hogy egy esetleges színházi szerepre az igazgató úr nevében egyeztessem. Nagyon megnyerő és közvetlen volt, így hát a beszélgetés után rögvest rá is kerestem a Facebookon, vajon milyen férfi is lehet valójában. Mit mondjak? Letaglózott. Izgatottan mentem az első próbára, hiszen kollégák lettünk.

A darabban halálosan belé kellett szeretnem. És így történt az életben is.

Géza: Telefon: kedves hang. Első találkozás: gyönyörű, bájos, izgató, kedves. Elvesztem, de megtalált. 🙂

Géza: Többször kértem meg a kezét. Összesen ötször. Először: gyűrű nélkül Seicento-ban (a kis autónkban), egy nagyon hosszú és fárasztó nap után (utazás, 3 előadás, a nap végén költözködés). A szükség szülte, mert rettegtem attól, hogy letérdelek, és a gyűrű nem lesz jó az ujjára. Másodszor: már a gyűrűvel és egy virágcsokorral, a házunk udvarán. Harmadszor: a Tisza-parton (hazavittem a folyómhoz). Negyedszer: egy önálló estje után, amikor szétfeszített a büszkeség, hogy ilyen csodálatos feleségem lehet. Ötödjére: azt hittem, alszik, és nem hallja. Hallotta.

Betti: Ötször kért meg. Lehet egy ilyen férfinak nemet mondani? Ahányszor felteszi a Nagy Kérdést, annyiszor lesz IGEN a válasz. És minden lánykérésnél csak jobban és jobban szeretem.

Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

Betti: Azt a pillanatot várom mindennél jobban, amikor egymás szemébe nézünk, s azt mondjuk, IGEN. Már a jegyesoktatáson is a torkomban dobogott a szívem, s küszködtem a könnyeimmel, amikor az eskü szövegét ismételtük. Mi lesz akkor a Nagy Napon?

Mi a legfontosabb teendő számodra az esküvővel kapcsolatban?

Betti: Mindketten színészek vagyunk, Géza harcművész is, így az egyszerű, letisztultságukban mégis frappáns dolgok híve. Én néha el tudok veszni a csipkében. Szeretném, ha az esküvőnk nem kizárólag az én álmom megvalósulása lenne, hanem Gézát is visszatükrözné. Tudom, hogy Neki az a legfontosabb, engem boldognak és elégedettnek lásson, ezért megannyi dologról le is mondana, megannyit el is fogadna, ám én a harmóniát keresem, hogy mindkettőnk világa kiteljesedjék, a maga tökéletlenségében is tökéletes arányban találkozzék.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Betti: Szeretjük a természetet, vidéki „gyerekek” vagyunk, s bár az esküvőnk helyszínéül a fővárost választottuk, egy mesebeli kertben álmodtuk meg a Nagy Napot a frekventált betondzsungel közepén. Teljesen véletlenül bukkantunk a Selyemgombolyító Rendezvényházra, amely – mint hamarosan kiderült – kis lakásunktól két sarokra fekszik. Egy pici erdős szerelemsziget, közepén egy átriumos szerkezetű épülettel, ahová az eső elől behúzódhatunk, ha az égiek ezzel áldanának meg bennünket.

De tudom, az esküvőnket mi és a bennünket körülvevő szeretteink teszik majd igazán varázslatossá és megismételhetetlenné.

Szerinted van létjogosultsága a házasságnak a 21. században?

Betti: Hiszek abban, hogy az embert – öröklött tulajdonságain kívül – az a közeg határozza meg, amelyben felnő. Hiszek a család erejében. Hiszek a család alapjában, a házasságban, amely Isten és ember előtt egyaránt megköttetik. Hiszek abban, hogy két ember egymásnak tett esküje nem divatjamúlt. S hiszek a szerelemben, a szeretetben, amely világunk és életünk motorja.

 

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Olvass még több titkos történetet ide kattinva!