“Vidéki kislányként érkeztem a fővárosba munkát keresni, tele hatalmas álmokkal az egyetem után. Hamar rá kellett jönnöm, hogy bizony itt sem fenékig tejfel az élet. Viszonylag hamar sikerült egy nagyon impozáns helyre bekerülnöm dolgozni. Ezen a helyen ismerkedtem meg a vőlegényemmel.” – Enikő & Szabolcs titkos története a Secret Stories-on. 

Enikő titkos története

1. Hogyan kezdődött a titkos történetetek? 

Éppen az állásinterjúmra igyekeztem, amikor már rögvest az ajtóban vele találkoztam. Bemutatkoztunk egymásnak és segített az eligazodásban. Még mindig a fülemben cseng: “Szép jó napot, Hölgyem, tudok Önnek segíteni?” – kérdezte. Nos engem már abban a pillanatban levett a lábamról a mély, búgó hangjával és a világító zöld szemeivel. Azóta is többször emlékeztet az első találkozásunkra, mindig elmondja, hogy teljesen lenyűgöztem őt és azt hitte, egy üzletasszony vagyok, aki egy rendezvényt hozott a házhoz. Álmaiban sem gondolta, hogy én ott fogok vele dolgozni. Teltek múltak a napok, rendkívül készséges volt velem, gyakorlatilag a kis saját idegenvezetőm volt a kezdeti nehézségekben, rengeteg gyönyörű helyet mutatott meg nekem, ami ugye rengeteg közös programmal járt. Gyakorlatilag pikkpakk azon vettük észre magunkat, hogy már együtt élünk…

A lánykérés éppen egy vidékre való költözés kellős közepén a hatalmas fejetlenségben zajlott. Talán pont ezért is volt annyira váratlan és igazán romantikus. Évek teltek el együtt ott Budapesten, amikor egy este éppen moziba indultunk és arra az elhatározásra jutottunk a semmiből, hogy nem jó nekünk itt Budapesten, főként, ha családot szeretnénk, és mi lenne, ha inkább leköltöznénk az én szülővárosomba, Kőszegre. Egy hónap alatt el is intéztünk mindent.

Már csak egy-két hét volt a költözésig. Én éppen barátnőimmel kávézgattam a belvárosban, és közben üzenetekkel zaklattam Szabit, hogy szerezzen még szépen dobozokat, mert nagyon nem férünk el. Szabi nem reagált, én pedig igazi női létemet nem meghazudtolva nagyon duzzogtam…Mint kiderült nagyban a lánykérésemet szervezte. Hazaértem, benyitottam a lakásba, minden csupra gyertya volt és rózsaszirom, rózsasziromból szívecske forma a padlón, pezsgő az asztalon és a falon egy hatalmas felirat, egy hatalmas kérdés, hogy hozzá megyek-e feleségül. Mire a szemem végigfutott a lakáson, arra már Szabi ott térdelt előttem könnyes szemekkel és tette fel a nagy kérdést. Talán akkor egyedül láttam Szabi szemében könnyeket a közel 5 év alatt. 🙂 Azért remélem az esküvőnk napján, újra láthatom őket…

Enikő és Szabolcs titkos története a Secret Stories-on

Mint kiderült, nagyban a lánykérésemet szervezte. Hazaértem, benyitottam a lakásba, minden csupra gyertya volt és rózsaszirom. Rózsasziromból szívecske forma a padlón, pezsgő az asztalon és a falon egy hatalmas felirat, egy hatalmas kérdés, hogy hozzámegyek-e feleségül. Mire a szemem végigfutott a lakáson, arra már Szabi ott térdelt előttem könnyes szemekkel és feltette a nagy kérdést.

Talán akkor láttam Szabi szemében először könnyeket a közel 5 év alatt. Azért remélem, az esküvőnk napján újra láthatom őket. 🙂 

Szabi utólag elmesélte, hogy nem így tervezte a lánykérést. Mivel minden reggel egy külön rituálé volt a számunkra a teraszunkon elfogyasztani az első bögre kávénkat. Így azt szerette volna, ha a szomszédos irodaház ablakaira molinót kifeszítve teheti fel nekem a nagy kérdést és én mit sem sejtve az egészről, reggel kibattyogtam volna a kis bögrémmel a teraszra és nagyon, de nagyon meglepődtem volna. Sajnos azonban az irodaház és a főnökség nem volt ebben partner, nagyon ellenségesek voltak, így végül a molinó a nappaliba került.

2. Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

Leginkább attól vagyok izgatott, hogy végre a férjemként mutathatom majd be nagyon büszkén Szabit mindenkinek. Hogy végre hivatalosan is egy család leszünk és ez az én szívemet hatalmas melegséggel tölti el. Alig várom, hogy az örömünket megoszthassuk majd a legközelebbi családtagjainkkal és az igaz barátainkkal.

3-4. Mi a legfontosabb teendő a számodra az esküvővel kapcsolatban és miért? Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

A legfontosabb teendő a számomra, hogy megtaláljam a legtökéletesebb helyszínt. Kőszeg, ahol élünk, önmagában egy ékszerdoboz (így írnak róla mindenhol), de mégis szeretném a természetben a lehető legegyszerűbb, legletisztultabb módon lebonyolítani a szertartást. Barangolásaink során rátaláltunk az Őrségben a Pajta nevű étteremre, bisztróra, amely nem mellesleg 2017-ben elnyerte a “Gault & Millau” az Év feltörekvő étterme díját. Fantasztikus, csoda hely! Tökéletesebb helyszínt nem is választhatnánk, és ehhez lenne a világon a legtökéletesebb egy Daalarna ruha a nemes egyszerűségével, a letisztult vonalaival, a természetességével, a lágy esésével, a tökéletes anyagával.

Az esküvőnket abszolút a természet ihlette dekoráció fogja jellemezni. Sok-sok virágot képzeltünk el.

Szeretnénk minél több faanyagot viszont látni a dekorban (fa üdvözlőkártyákat, farönköket, tuskókat), minimális csipkedíszítést és lehetőleg azt is papírból. Minél több természetes anyaggal szeretnénk díszíteni, illetve nagyon hangulatosnak tartjuk a befőttes üvegekbe helyezett kis gyertyákat. Erre a feladatra is felkutattuk már a megfelelő szolgáltatást, a tökéletes párost a kivitelezéshez (Natural Wedding Decor, Panka Kertje, Just Stay Natural, Wondeer Wedding).

5. Szerinted van létjogosultsága a házasságnak a 21. században?

Szerintem abszolút van létjogosultsága, hiszen ezért is írok most, ezért is tervezzük, szervezzük a Nagy Napot! Ha nem hinnénk benne, ha nem tartanánk fontosnak, hanem tényleg csak egy „darab papírnak”, akkor úgy hiszem az egész felhajtás, egy teljesen felesleges dolog lenne.

A házasság számunkra tényleg az az intézmény, amivel valóban kifejezhetjük azt, hogy mennyire fontosak vagyunk egymásnak. Ahogy a nagy eskü is mondja, „jóban-rosszban” kitartunk egymás mellett. Bár számomra már az is egyfajta elköteleződést jelképez, hogy egymás jegyesei lehetünk.

Tetszett Enikő története? Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket a Facebook oldalunkon is!