A Pantone minden évben megnevezi a következő év színét. 2019 színe nem más lett, mint a Living Coral, azaz élő korall, ami magyarul talán leginkább a korallvörös vagy az élénk korall színelnevezésekkel írható le. Cikkünkben sok esküvői inspirációt mutatunk nektek, amelyek a segítségetekre lehetnek, ha kedvetek támad becsempészni ezt az izgalmas trendet a nagy napotokba.

„Élénk és életigenlő korall egy kis arany beütéssel, ami energikusabbá és élettelibbé teszi ezt a lágy színt” – írják a színről a Pantone-nál.

A Pantone szerint egyre nagyobb szükség van ilyen meleg és energiát adó színekre napjaink technológiával és szürkeséggel átitatott modern világában. Azt írják a weboldalukon, hogy ez az energikus szín saját belső vágyunkat szimpolizálja a játékos önkifejezésre.

Bár a közlemény nem tér ki rá direkt módon, de számunkra az, hogy az élő korall lett 2019 színe, nyilvánvalóan ráirányítja a figyelmet a környezet védelmére is, hiszen köztudott, hogy az Ausztrália felett elterülő Nagy-korallzátony a globális felmelegedés következtében elpusztulóban van. Úgyhogy ezt se felejtsük el, amikor becsempésszük az év színét az otthonunkba/esküvőnkre. 

A Living Coral hivatalos Pantone kódszáma 16-1546. Íme néhány esküvői inspiráció, avagy variációk egy színre!

Dekoráció

 

 

Helyszín

 

Ruha

 

Korall árnyalatú ruhák a Daalarna korábbi kollekcióiból

 

Szépség

 

Torta

 

Virág

Egyéb

 

Érdekesség: 2017-ben a Greenery, azaz élénkzöld volt az év színe, 2018-ban pedig az Ultra Violet, azaz ultraibolya.