A Terra Catering és a Kristinus Borbirtok megalkotta Magyarország első exkluzív fine dining élményprogramját, a Daalarna pedig az elsők között tesztelhette azt idén nyáron. Az eseményen nem csak kiváló minőségű és fenntartható alapanyagokból elkészített ételeket és italokat kóstolhattunk a lélegzetelállító Kristinus Borbirtok szőlőtőkéi között, hanem például egy felejthetetlen traktoros túrán és pincelátogatáson is részt vehettünk. Ha egy különleges eljegyzési partiban, lánybúcsúban vagy akár vineyard stílusú esküvőben gondolkodtok, ez az élménycsomag tökéletes választás lehet.
Átlátható forrásból, minőségi kompromisszumot nem ismerve
Hogyan lehet egyszerre fenntartható, személyre szabott és high-class a borkészítés, a rendezvényszervezés és a fine dining catering? Vajon tényleg megférhet a luxus és a fenntarthatóság egymás mellett? Falko Siecke, a Terra Catering alapító és ügyvezető igazgatója szerint megfelelő tervezéssel minden megvalósítható.
Falko jól ismeri a luxus catering szolgáltatói szektort: 25 éves pályafutása alatt dolgozott például a három Michelin-csillagos Dieter Müller étteremben, a két csillagos provence-i Four Seasons éttermében, a La Faventiában, illetve a budapesti Four Seasonsben is, mielőtt megalapította a Terra Cateringet.
“A minőségi ételek ott kezdődnek, hogy olyan termelőktől vásárolunk, akik etikus állattartást folytatnak, és megfelelően bánnak a farmjukon nevelt állatokkal. A halaknál különös gondot fordítunk a szezonalitásra, hiszen ez hosszú távon sokkal fenntarthatóbb és zöldebb megoldás, mint olyan mesterségesen létrehozott haltenyészetből rendelni, ahol ebből kifolyólag még rengeteg vegyszerrel is tömik az állatokat. Összefoglalva: fine dining cateringes cégként a mi legnagyobb felelősségünk a fenntarthatóságban, hogy a lehető legkiválóbb alapanyagokból válogassuk össze a menüt a vendégeinknek, a legjobb forrásokból, hogy ők aztán kedvükre választhassák ki onnan a kedvenc fogásaikat. Az eredmény: finom, egészséges és őszinte ételek.”
Michelin-csillagos fine dining élmények
Az ételek minőségének és kreatív tálalásának Tóth Mario a védjegye. Mario brazil származású séf, magyar felmenőkkel, aki tapasztalatai birtokában hozza létre a fine dining élményt, valamint képviseli a minőséget a cateringben, amely példa nélküli – nem csak – az itthoni kínálatban. Dolgozott Brazíliában, a Hyatt Hotel kiterjedt catering szervezetében, Spanyolországban egy három Michelin-csillagos étteremben (Martin Berasategui), majd a budapesti Costes Downtown sous-chefjeként folytatta pályafutását.
Tágas, elegáns terek – életre szóló élmény a Balaton lábánál
A márkát pár éve újrapozicionáló Florian Zarubával az élén a Kristinus Borbirtok a hazai mezőny túlnyomó része előtt jár azzal, hogy területeit már 2018 óta biodinamikus szemlélet szerint, nemzetközi előírások betartásával műveli.
“Számunkra ez a hely a világ közepe, ami sokkal több, mint pusztán a borainkat adó szőlő termőhelye. Szeretnénk a lehető legtöbbet visszaadni abból, amit kapunk tőle, ezért a fenntarthatóság, az organikus és biodinamikus szőlőművelés nálunk az alapja mindennek” – mondja Florian Zaruba.
A Borbirtok tágas, elegáns terei tökéletes helyszínt biztosítanak a legszínvonalasabb rendezvényeknek is, de ha ti egy szabadban eltöltött napra vagy piknikre vágytok, a Kristinus és a Terra Catering csapata azt is ugyanolyan színvonalon biztosítja.
Benes Anita: Vendégközpontúság mindenek felett
„A Kristinus Borbirtokot néhány éve fedeztem fel egy utam során. Olaszországba tartottunk éppen autóval, és megálltunk útközben egy kis pihenőre. Azonnal beleszerettem a birtok semmihez sem hasonlítható hangulatába és modern épületébe.
Idén nyáron aztán az elsők között volt lehetőségem kipróbálni a Terra Catering és a Kristinus Borbirtok exkluzív fine dining élményprogramját. A program fontos célkitűzése, a fenntartható luxus gyakorlati megvalósítása, engem is régóta foglalkoztat. Szakmailag a luxust és a minőséget képviselem, ugyanakkor nagyon fontosnak tartom ennek ötvözését az értékállósággal és a fenntarthatósággal.
Az eseményen szervírozott ételek és italok egytől egyig fantasztikusak voltak, de azt gondolom, hogy manapság egy jó cég szolgáltatásai közül, készítsen vagy kínáljon bármit, a minőség alapélmény kell, hogy legyen. Így most elsősorban nem is ezt emelném ki az eseményből.
Az exkluzív fine dining élményprogram részleteiért (VIP transzfer, bortúra traktorral, piknik a szőlőtőkék között balatoni panorámával, fine dining élmény, személyre szabott ajándék) kattintsatok ide.