Audrey Hepburn, Grace Kelly, Bridget Bardot és számos legendás 20. századi színész nagy napját mutatjuk most meg nektek, amelyek inspirációt is adhatnak nektek a saját esküvőtökre. 13 legendás hollywoodi esküvő – melyik a kedvencetek? 

Audrey Hepburn és Mel Ferrer

Audrey egy gyönyörű, letisztult Balmain ruhát viselt Mel Ferrer oldalán, hozzá illő, könyékig érő, fehér kesztyűvel az 1954-es esküvőjük alkalmával. A színésznő és akkori férje házassága végül válással zárult, ám a csodás és egyedi Balmain ruha örök kedvencünk maradt! Még több kép a ruháról ezen a linken

Audrey Hepburn és Andrea Dotti

A legendás színésznő második esküvőjén is elbűvölő menyasszony volt 1969-ben, amikor a választása egy Hubert de Givenchy által tervezett, hosszú ujjú, tölcséres nyakú ruhára esett, amihez fehér harisnyát és fehér balettcipőt párosított. (Emellett a kesztyűk még mindig kiemelkedő szerepet játszottak Hepburn esküvői megjelenésében).

 

Brigitte Bardot Roger Vadim

A francia színész és énekesnő, Brigitte Bardot mindössze 18 évesen mondta ki az első, boldogító igent rendező szerelmének, Roger Vadimnak 1952-ben. Brigitte ruhája saját tervezésű darab volt, amit a fejdíszéhez passzoló szőrme muff tett igazán egyedivé.

Brigitte Bardott és Jacques Charrier

Miután 1957-ben Brigitte és Roger útjai elváltak, a Francia szépség másodszor is kimondta a boldogító igent 1959-ben egy igazán szokatlan de bájos, úgynevezett ‘gingham’ tarka szövésű, pamutszövet, pink menyasszonyi ruhában.

 

Eddie Fisher és Debbie Reynolds

Az énekes Eddie Fisher és a bájos színésznő, Debbie Reynolds 1955-ben tartott esküvője igazi legendás, hollywoodi esküvők egyike, még ha házasságuk nem is tartott, csak 4 évig…

Elizabeth Taylor és Conrad Hilton Jr.

Ha valakinek az esküvői igazán legendásnak számítottak, az nem más, mint Elizabeth Talyor, aki híresen szeretett az oltár előtt állni, szebbnél szebb menyasszonyi ruhákban. Mégis a legemlékezetesebb fotók az első házasságkötéséről készültek, 1960-ban. A többiről ide kattintva nézegethetsz fotókat. 

Frank Sinatra és Ava Gardner

A viszonyairól is híres énekes, Frank Sinatra 1951-ben vette feleségül a gyönyörű, kora egyik legnagyobb színésznőjeként számon tartott, Ava Gardnert, akivel házassága 6 évig tartott, ám az egykori házastársak baráti viszonyban maradtak életük végéig.

Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg

Minden idők egyik leginspirálóbb menyasszonyi ruhája volt Grace Kelly ruhája, amelyben 1956-ban állt az oltár elé és vált hercegnévé 27 évesen.

Lauren Bacall és Humphrey Bogart

A Golden Globe-díjas amerikai színésznő már 20 éves korában megtalálta az igazit: 25 évvel idősebb színésztársát, Humphrey Bogartot, akivel a ‘Szegények és gazdagok’ forgatásán ismerkedett meg, majd rá egy évre össze is házasodtak 1945-ben.

Judy Garland és Vincente Minelli

Az amerikai énekes és színésznő, Judy Garland, Elizabeth Taylorhoz hasonlóan nem egyszer, de nem is kétszer mondta ki azt a bizonyos boldogító igent! A fenti kép az 1945-ben tartott, időben a második esküvőjéről készült, amikor nem máshoz ment hozzá, mint a többszörös Golden Globe-díjas és Oscar-díjas Liza Minelli apjához, Vincente Minellihez.

Marylin Monroe és Joe Dimaggio

Marylin második házasságkötése egy diszkrét, városházán megtartott ceremónia keretei között zajlott le 1954-ben, amikor Joe Dimaggio-val keltek egybe. Hiába a visszafogott esküvő, Marylin a tőle megszokott módon ragyogott, mint újdonsült ara!

Rita Hayworth és Aly Khan herceg

A szenvedélyes, vörös hajú színésznő harmadik esküvője alkalmával a dúsgazdag arab herceg, Aly Khan oldalán vonult az oltár elé 1949-ben, akivel házassa mindössze négy évig tartott, ám a rövid frigy gyümölcse lett kislányuk, Yasmin Aga Khan.

Robert Wagner és Natalie Wood

Forrás: instyle.com

Az amerikai színész és producer, Robert Wagner és kedvese, a szintén színművész Natalie Wood 1957-ben fogadtak egymásnak örök hűséget, ami 1962-ben felbontásra került, majd tíz év múlva, 1972-ben újra egymásra találtak, és másodszor is összekötötték életüket!

Ha valódi, Daalarna ruhás esküvőket nézegetnétek inkább, kattintsatok erre a rovatunkra!