Jackie Kennedy esküvői ruhája természetesen nem maradhat ki minden idők legszebbjei közül. 

Minden idők legszebb esküvői ruhái – Jackie Kennedy

Minden idők legszebb esküvői ruhái – Jackie Kennedy esküvői ruhája

Jackie Kennedy, az 1960-as évek amerikai First Lady-je, csakúgy, mint napjainkban Michelle Obama vagy Melania Trump, igazi divatikonnak számított. Épp ezért nem meglepő, hogy esküvői ruhája már a menyegző napján bevonult a történelembe.

Jacqueline Bouvier és az akkori kongresszusi képviselő, John Kennedy találkozása egy közös barát ismeretségén alapult, az újságíró Charles Bartlett által rendezett vacsorán mutatták be őket egymásnak hivatalosan, 1952. május 8-án.

Kezdetben csak ritkán találkoztak, hiszen John az állam szenátusi tisztségéért versengett, azonban miután Kennedyt szenátorrá választották, kettejük kapcsolata szorosabbá vált. Olyannyira, hogy 1953. június 25-én bejelentették eljegyzésüket.

A Kennedy pár esküvője az év legnagyobb eseményének számított, a sajtó akkoriban a világ legszebb párjának könyvelte el őket. A szertartást 1953. szeptember 12-én tartották a Rhode Island állambeli Newportban, a Szent Mária-templomban, amin nem kevesebb, mint hétszáz vendég vett részt.

Az ezt követő fogadáson – mely a Hammersmith Farmon került megrendezésre – kilencszáz vendégre bővült a násznép.

A legendás menyasszonyi ruhát New York akkoriban egyik legfelkapottabb tervezője, Ann Lowe készítette Jacqueline számára. A hófehér ruha ejtett vállakkal, szűk felső-, és dús, abroncsos alsórésszel tökéletesen illett a fiatal menyasszonyhoz, aki kifinomult, földig érő virágdíszes fátylat, szolid fehér gyöngysort és apró fülbevalókat viselt a nagy napján.

A ruha jelenleg Bostonban, a Kennedy Könyvtárban látható.

Fotók: instyle.co.uk, Getty, AFP, Life magazin

Ne maradj le egy cikkről sem: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon! Minden idők 10 legszebb királyi esküvői ruhája – kattints ide cikkünkért!  Ide kattintva Grace Kelly mesés ruháját idézzük fel, ezen a linken pedig valódi esküvőket nézegethetsz.