Évek óta ő a Daalarna bemutatók műsorvezetője, de különböző más rendezvényeken, televíziós műsorokban látott ruhái is ismerősek lehetnek a márkakedvelőinek. Nagyinterjúnk első részében Kunos-Tatár Csilla mesél a Daalarna iránti szenvedélyről, nőiességről, megfelelésről, és arról, hogy az elmúlt időszaktörténéseit követően hogyan találja meg az egyensúlyt a mindennapokban – testileg és lelkileg egyaránt.

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

Tatár Csilla az évente megrendezett Daalarna show műsorvezetőjeként a márka kreációjában

Mára a neved összeforrt a Daalarna bemutatók konferálásával, és a legtöbb kiemelt televíziós műsorban is a márka ruháiban jelenszmeg. Hogyan indult a Daalarnával közös történeted?

Tatár Csilla: Még nagyon régen, nagyjából tíz évvel ezelőtt voltam először Story-gálán, ahová nem igazán tudtam, hogy mit vegyek fel, hiszen nem lógott egy nagyestélyi ruha sem a gardróbomban. Akkoriban még riporterként dolgoztam – ekkor ismertem meg Benes Anitát is, és mint szakmabelit, őt kértem meg, hogy segítsen a választásban. Emlékszem, egy lila nagyesélyi ruhát kaptam, ami gyönyörűen festett, és nagyon jól is éreztem benne magam. Ezt követően különösképp egymásra találtunk, hiszen ő egy olyan kifinomult nő, aki egyáltalán nem harsány, nem hivalkodó, és egy olyan ember, akivel nagyon jó együtt dolgozni. Többek közt azért is, mert Anita mindig nagyon pontos volt. Ha megbeszéltük, hogy egy adott időpontra ott vagyok a ruhapróbán, akkor nem felejtette el, nem késett semmivel, ami számomra különösen fontos volt, mert alapvetően én is egy precíz embernek tartom magam. Onnantól kezdve – többek közt az első esküvőmre is – zömében ő készítette a ruháimat.

Te hogyan érzed magad a márka darabjaiban?Mi az a plusz számodra, amitől nemcsak a ruhát, hanem az egész megjelenésed különlegesnek érzed a viselésük közben?

Tatár Csilla: Anita már tudja, hogy olyan ruhákat szeretek felvenni, ami előttem még nem volt máson; szeretem, ha az adott darabot velem együtt ismerik meg az emberek, hiszen ha egy különleges eseménynek vagy a házigazdája, ami a te arcoddal vagy neveddel fut, akkor szereted feltenni az i-re a pontot, jó ha a megjelenéseddel is hozzáadhatsz az estélyhez.Emellett számomra nagyon fontos, hogy egy ruhában legyen munka, ötlet és finomság – ezek mind megjelennek a Daalarna kreációkban.

Az i-ről sosem marad el az a bizonyos pont a Daalarna bemutatóknál sem. Itt mi a jellemző koncepció:te választod ki a ruhákat vagy Anitával szava a meghatározó?

Tatár Csilla: Itt Anita a vezető, én mindig rábízom magamat. Tudja, hogy nem szeretem a nagyon strasszos, csillogó vagy túldíszített dolgokat, de ezen felül nincsenek különösebb elvárásaim. Arra szoktunk ügyelni, hogy új darab legyen rajtam, ne pedig olyan, ami már sokszor szerepelt az újságok hasábjain. Valamint arra kell figyelnünk, hogy széles csípőm van, amit egyébként nem szeretek eltakarni, de vigyázni kell az anyagok mennyiségével, hogy optikailag ideális képet mutassanak rajtam a ruhák.

,tatár csilla,nőies ruha,daalarna,

Számodra mik azok a részletek egy ruhában, amelyek legjobban szimbolizálják a nőiességet? Mi az, amiben igazán jól érzed magad?

Tatár Csilla: Nagyon szeretem a finom, puha csipkét, az egyszerű vonalvezetést, ami nincs túlgondolva, hanem letisztultan jelenik meg a ruha vonalaiban. A privát életemben is általában olyan ruhákat választok, amik nem túlzóak, mert az nem passzolna a személyiségemhez – de ez persze nem azt jelenti, hogy egy színes ruha ne tetszene meg nekem is. Például a királynő választáson is volt egy ilyen színvilágú ruhám, de valahogy itt is jelen volt a finomság és légiesség, ahogy repült utánam az a rengeteg anyag. A másik fontos szempont számomra a visszafogott elegancia, így a nagyon kivágott, átlátszó, a kirakatba kitevős darabokat – amik mondjuk a színpadon vagy egy katalógusban jól mutatnak – én is örömmel megnézem, de magamon nem szívesen viselem.

Amellett, hogy értelemszerűen a munkáddal járó megjelenésed stylistok munkája kíséri, van-e különbség, egyáltalán lehet-e különbséget tenni aközött a stílus között, amit a kamerák előtt képviselsz és amit a privát életedben? Beszélhetünk egy Tatár Csilla, mint műsorvezető és Tatár Csilla, mint édesanya kontrasztról a megjelenésedben, vagy ezek fedik egymást?

Tatár Csilla: Érdekes, mert amióta a férjemet megismertem, alapvetően megváltozott a stílusom, sokkal kifinomultabb és elegánsabb lett a megjelenésem, és ez annak is köszönhető, hogy a saját nőiességemet maximálisan ki tudom élni a házasságomban. Tehát nincs szükségem olyasfajta visszacsatolásokra, amik feltétlenül a külvilágtól érkeznek, mert egy olyan ember van mellettem, aki álmaim férfija, és mellette én is álmai nője tudok lenni. A személyiségem változását nagyon szépen végig lehet követni a Daalarna ruhákon, mert ahogy én változtam, úgy alakult át velem együtt a ruhák stílusa is. Azzal, hogy anyuka lettem, más lett a saját magamhoz való viszonyom is.Én például azóta sokkal jobban tudom tisztelni magamat – nemcsak a testemet, hanem a tudatomat is.

Mit jelent számodra ez a fajta tisztelet?

Tatár Csilla: Nagyon hálás vagyok a testemnek azért, amit végig bírt csinálni. Nekem sajnos nem volt könnyű terhességem, a szülés és a felépülés is nagyon nehezen ment, úgyhogy a testemet is sokkal jobban tisztelem azóta. A szülőszobán nagyon össze kellett szednem magamat; leesett Milán szívhangja, amelyet teljes mértékig úgy éltem meg, hogy tőlem függ a gyerekem élete. Persze ott vannak az orvosok – az egyik térdelt rajtam, a másik meg vákummal állt a kijáratnál, a férjem pedig tolta a hátamat –, de én voltam az, akinek össze kellett szednie magát és minden erejével koncentrálnia kellett. Ugyan a kilencedik órában már oxigénmaszk volt rajtam és a világomat nem tudtam, de azóta érzem azt, hogy ha akkor én így össze tudtam szedni magamat, és így tudtam összpontosítani, akkor az életben nem nagyon vannak olyan dolgok, amiket ne tudnék megcsinálni. Így azóta nem kritizálom magam annyit, mint régen, és hagyok időt, hogy visszanyerjem azt a formám, ami a terhesség előtt volt.

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

Az utóbbi időben számos támadás ért, sok önjelölt stylist és életmód-tanácsadó bírált, pedig láthatóan mindig jó formában vagy. A médiában töltött megannyi év után meg lehet szokni ezeket az élcelődéseket, vagy kisgyermekes anyukaként – nem sokkal szülés után – érzékenyebben érint?

Tatár Csilla: Az egy speciális helyzet volt, pontosan amiatt, hogy én annyira büszke voltam nem kevésbé a fiamra és a férjemre, mint magamra, hogy ezt megcsináltuk. Nem sokkal utána elkezdtem dolgozni, és úgy éreztem, hogy úristen, még ezt is meg tudtam csinálni. Éjszaka Milán ugyanúgy felkelt, a próbák közti szünetekben fejtem, közben fejben a forgatáson kellett lennem. Bár csak egy nap volt az egész, de az tényleg nagyon nem volt egyszerű. Én nem vártam extra tiszteletet emiatt, hiszen én döntöttem úgy, hogy ezt így végigcsinálom. Eközben én is láttam, hogy nem teljesen úgy nézek ki, ahogy szeretnék, de igazából örültem, hogy ébren vagyok. Önmagában a körülményeket figyelembe véve rendben voltam magammal, viszont amikor szembesültem a visszajelzésekkel, nagyon dühös lettem. A világ legnagyobb pofátlanságának tartom ezt a fajta hozzáállást, nemcsak magammal, hanem az összes nővel szemben. Az egyik barátnőm végig edzett a terhessége alatt egy személyi edzővel, és 17 kilót hízott fel. Én mindennap megettem két dobostortát, és 20 kilót híztam – szóval nem volt olyan nagy különbség kettőnk között. Nem tudhatod, hogy hormonálisan mi változik meg benned, és azért ez iszonyatosan nagy munka egy női testnek, bármennyire is a világ legtermészetesebb dolga.

Erre válaszoltál a ,,My body, my rules” feliratú pólóddal?

Tatár Csilla: Igen, ez az én testem, és az én szabályaim, és én akkor azt a döntést hoztam, hogy egyelőre nem fogok edzeni, mert nincs rá időm. Egyébként nem gondolom, hogy amíg nem nézel ki úgy, mint korábban, akkor ha színpadi ember vagy, ne állhatnál ki a közönség elé. Én akkor is mondtam, hogy nem a koronáért jöttem, én ennek a műsornak a műsorvezetője vagyok, nekem itt dolgozni kell, és ha most 68 kiló vagyok a 60 helyett, akkor ez van.

Benes Anita gondolatai Tatár Csilláról: „Amikor megismerkedtem Csillával, még szerkesztő-riporter volt az RTL Klubnál. Már akkor megkedveltem őt, mert érződött a kisugárzásából, hogy van egy nagyon erős egyénisége, és nem akar beállni az uniformizált divatot követő egyenszépségek táborába. Jó érzés látni, hogy ezt a karakterét az azóta eltelt tíz évben sem áldozta be. Szeretek ilyen emberekkel együtt dolgozni. Csilla mindig őszinte volt velem, pontosan tudtam, hogy élete melyik szakaszában milyen szempontoknak szeretne megfelelni az öltözködésével. Tervezőként egyébként is azt gondolom, hogy nekem nem az a feladatom, hogy a saját vízióimat ráerőltessem a vendégeimre, hanem az, hogy akit öltöztetek, magabiztosnak és felszabadultnak érezze magát a ruháimban. Csilla mindig is önazonos volt: műsorvezetőként sem engedte soha, hogy beleszóljanak az öltözködésébe, és így volt ez a kisfia születése után is. Háromgyerekes anyaként ráadásul triplán át tudom érezni a helyzetét: szülés után egy nőnek elképesztően intim érzés megmutatnia magátország-világ előtt.Ebben az időszakban különösen fontos volt, hogysegítsem őta ruhaválasztásaiban.”

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

Annak ellenére, hogy az imént említetted, hogy mostanra kevésbé vagy kritikus magaddal szemben, a bírálatok után volt benned egy megfelelésre irányuló kényszer?

Tatár Csilla: Szerettem volna újra fitt lenni, újra formában lendülni és energikusnak lenni – ez volt, ami hajtott, nem az, hogy mit írnak rólam.

Szerencsére a névtelenkritikusok mellett azért van egy népes táborod is, aki rendszeresen követi a mindennapjaidat és támogat, hogy jó úton jársz. Közel 70 ezres követői fórumod alakult ki Facebookon és két éve vezetsz egy blogot is, amit rengetegen látogatnak és szeretnek. Említetted, hogy magadnak szeretnél megfelelni, de azért fontos számodra az ilyen irányú kontakt és visszajelzés?

Tatár Csilla: Persze, azért mégiscsak a nézőknek gyártjuk a műsorokat. Ráadásul a blog kapcsán megkeresett a legnagyobb könyvkiadó, a Libri is, akikkel leszerződtem a májusi könyvhétre megjelenő könyvemre vonatkozóan, ami remélem segítségére lesz nagyon sok kismamának és anyukának. A kötetben az egyes trimeszterek, majd később a szülés utáni hónapok alapvető kérdéseivel foglalkozunk. Az orovosok pont ugyanúgy válaszolnak a kérdéseimre, mint amikor a rendelőjükben ültem, aggódó kismamaként. Az olvasókkal szeretném megosztani a saját történeteimet, a dokik pedig a felmerülő kérdésekre válaszolnak röviden, úgy, hogy mindenki megértse azokat. Most ezen dolgozom, és nagyon jó, hogy van emellett egy olyan felület is, ahol célzottan eljuthatok azokhoz az emberekhez, akik kedvelnek.

Az interjú második részében, amely ezen a linken olvasható, házasságról, családról,anyaságról kérdeztük a gyönyörű műsorvezetőnőt. Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából! Az alábbi képeken Csilla legszebb eddigi Daalarna ruháit gyűjtöttük össze.

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

,tatár csilla,daalarna,tatár csilla öltözködése,tatár csilla ruhái,

Tatár Csilla műsorvezetőként is évek óta hűséges a Daalarna ruhákhoz