Rólunk

 Benes Anita a Daalarna vezető tervezője

…Kíváncsiság. Minden nőben ott rejtőzik. Amikor megállnak a szalon kirakata előtt, amikor menyasszonyként próbálni érkeznek hozzánk. Akkor is, ha megpillantják az összehajtogatott selymeket és csipkéket, vagy a bemutatón, ahogyan árgus szemekkel követik a modelleket. Engem is meg-megkérdeznek, mi inspirál, amikor tervezek, hogyan rajzolok, miként zajlik egy fotózás, milyen élményekkel térek haza egy-egy külföldi utamról, egyáltalán hogyan működik a Daalarna a kulisszák mögött. Nem tévednek. Ez a világ valóban számos titkot rejt magában, amelyekről idejét látjuk, hogy meséljünk.

…Megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát, fontos kihívás egy nő életében. Egy esküvői öltözéknek egészen más a mondanivalója, mint egy hétköznapi szettnek. A menyasszonyoknak nem az a céljuk, hogy céltudatos, erős, okos nőként lássák őket, egyetlen jelző lebeg a szemük előtt: gyönyörűek szeretnének lenni. Mindannyian más-más történettel érkeznek meg hozzánk. Izgatottan avatnak be minket életük legszebb perceibe, látjuk a meghatódottságot, amikor megtalálják álmaik ruháját. Mi is a részei leszünk azoknak a hónapoknak, amikor szervezik az eseményt, később visszakopogtatnak, hogy elmeséljék, milyen volt a szertartás, hogyan érezték magukat a partin. Szinte már-már családtagoknak érezzük magunkat, amikor megajándékoznak a fényképeikkel. Közben mi is tanulunk, inspirálódunk a hallottak alapján. Ezeket az élményeket szeretnénk egy kosárba gyűjteni és megosztani a leendő menyasszonyokkal, hogy ők is élvezhessék a romantikus történeteket. Közben olyan előkészületi fortélyokkal is találkozhatnak az oldalon, amelyek segítenek az ötletelésben, a keresgélésben.

…Reggelente Budáról autózom át Pestre a Margit-hídon. Minden alkalommal egyszer jobbra pillantok, hogy lássam, hogyan ébredezik a Parlament, a Szabadság szobor és a Lánchíd. Ez a látvány indít minden nap utamra az Alkotmány utcai szalonunkba. Biztosan tudom, hogy nem is lehetnék jobb helyen a világban, mint itthon. Budapest nyüzsgése és dinamikus fejlődése inspiráló a számomra. Hasonló kíváncsiságot érzek iránta, mint a Daalarna kedvelői a márka iránt. Szeretném felfedezni, megmutatni, tapasztalni mindazt, amit ez a város nyújthat akár a divat, a kultúra, a művészet vagy épp a gasztronómia területén.

…A Secret Stories by Daalarna ebből a három pillérből született meg. Az olvasók bepillantást nyerhetnek a márka lelkébe, inspirálódhatnak az esküvők világából, közben felfedezhetik gyönyörű fővárosunk rejtett kincseit. Bízunk benne, hogy a Daalarna titkos történetei ezentúl nem csak a mi életünket színesítik majd, hanem a kedves olvasóknak is kellemes perceket csalnak a hétköznapjaiba.

— Benes Anita – A Daalarna vezető tervezője


A DAALARNA VEZETŐ TERVEZŐJE

Benes Anita

Szenvedélyesen szeretem a munkámat! Elsősorban a színeket, a formákat, de különlegesen élem meg a benne rejlő emberi kapcsolatokat is. Fontosak az inspirációknál a személyes történetek, hihetelen, milyen érdekes sorsok, események részesei lehetünk a csapatommal. Szeretném megosztani azt a sok-sok izgalmas és különleges pillanatot, átadni a rengeteg élményt, amelyek a Daalarna-életérzést jelentik a számomra.

FŐSZERKESZTŐ

Ágh Marina

Egy kis nyugat-magyarországi faluban nőttem fel, aztán Budapesten jártam egyetemre és ott is ragadtam. Tíz éve dolgozom újságíróként, ebből két évet a Glamour magazin, több mint három évet pedig az InStyle és az InStyle.hu szerkesztőjeként töltöttem. A SecretStories.hu hiánypótló küldetése, hogy kizárólag pozitív hangvételű, inspiráló írásokkal szórakoztassa az olvasókat. Éppen ezért öröm számomra szerkeszteni, és remélem, hogy öröm olvasni is.

DIVATBLOGGER

Kovács Zsófi

Kovács Zsófi vagyok, a Senso della moda blog írója, és egyelőre ,,főállásban” az ELTE negyedéves joghallgatója. Az elmúlt években a joganyagok megtanítottak a szabályokhoz való alkalmazkodáshoz, ennek ellenére mindig igyekeztem kitörni a szabályszerűségekből, és utat engedni annak, hogy azok a szenvedélyek és álmok is érvényre jussanak, amelyek gyerekkorom óta végigkísérik az életemet. Az utam a divatszakmához, az íráshoz és nem kevésbé a gasztronómiához vezetett – ezek azok, amelyek inspirálnak, amelyek örömöt csempésznek a mindennapjaimba és amelyek megerősítik bennem azt, hogy merjünk nagyot álmodni.

ÚJSÁGÍRÓ

Jachimek Anett

„Azt vallom, hogy minél több dolgot csinál az ember, annál inkább kinyílik a világ előtte. Így vagyok ezzel én is: egyszerre vagyok mesterszakos egyetemista, újságíró, social media manager és modell. Dolgoztam már szépségszalonban menyasszony-koordinátorként, vezettem egy fenntartható fejlődéssel foglalkozó blogot, írtam már több hazai magazin és cég számára különféle cikkeket, modellként számos tervezővel dolgoztam együtt és az építészet varázslatos világa sem áll messze tőlem. Ezt a változatosságot igyekszem belecsempészni a Secret Stories-on megjelenő írásaimba is. Úgy gondolom, hogy az esküvő/szerelem témakörén belül ne csak a habos-babos felszínről beszéljünk, hanem sokkal mélyebb értékek is kerüljenek terítékre. Lessünk be együtt a kulisszák mögé!”

Bezárás