Rólunk

 Benes Anita a Daalarna vezető tervezője

…Kíváncsiság. Minden nőben ott rejtőzik. Amikor megállnak a szalon kirakata előtt, amikor menyasszonyként próbálni érkeznek hozzánk. Akkor is, ha megpillantják az összehajtogatott selymeket és csipkéket, vagy a bemutatón, ahogyan árgus szemekkel követik a modelleket. Engem is meg-megkérdeznek, mi inspirál, amikor tervezek, hogyan rajzolok, miként zajlik egy fotózás, milyen élményekkel térek haza egy-egy külföldi utamról, egyáltalán hogyan működik a Daalarna a kulisszák mögött. Nem tévednek. Ez a világ valóban számos titkot rejt magában, amelyekről idejét látjuk, hogy meséljünk.

…Megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát, fontos kihívás egy nő életében. Egy esküvői öltözéknek egészen más a mondanivalója, mint egy hétköznapi szettnek. A menyasszonyoknak nem az a céljuk, hogy céltudatos, erős, okos nőként lássák őket, egyetlen jelző lebeg a szemük előtt: gyönyörűek szeretnének lenni. Mindannyian más-más történettel érkeznek meg hozzánk. Izgatottan avatnak be minket életük legszebb perceibe, látjuk a meghatódottságot, amikor megtalálják álmaik ruháját. Mi is a részei leszünk azoknak a hónapoknak, amikor szervezik az eseményt, később visszakopogtatnak, hogy elmeséljék, milyen volt a szertartás, hogyan érezték magukat a partin. Szinte már-már családtagoknak érezzük magunkat, amikor megajándékoznak a fényképeikkel. Közben mi is tanulunk, inspirálódunk a hallottak alapján. Ezeket az élményeket szeretnénk egy kosárba gyűjteni és megosztani a leendő menyasszonyokkal, hogy ők is élvezhessék a romantikus történeteket. Közben olyan előkészületi fortélyokkal is találkozhatnak az oldalon, amelyek segítenek az ötletelésben, a keresgélésben.

…Reggelente Budáról autózom át Pestre a Margit-hídon. Minden alkalommal egyszer jobbra pillantok, hogy lássam, hogyan ébredezik a Parlament, a Szabadság szobor és a Lánchíd. Ez a látvány indít minden nap utamra az Alkotmány utcai szalonunkba. Biztosan tudom, hogy nem is lehetnék jobb helyen a világban, mint itthon. Budapest nyüzsgése és dinamikus fejlődése inspiráló a számomra. Hasonló kíváncsiságot érzek iránta, mint a Daalarna kedvelői a márka iránt. Szeretném felfedezni, megmutatni, tapasztalni mindazt, amit ez a város nyújthat akár a divat, a kultúra, a művészet vagy épp a gasztronómia területén.

…A Secret Stories by Daalarna ebből a három pillérből született meg. Az olvasók bepillantást nyerhetnek a márka lelkébe, inspirálódhatnak az esküvők világából, közben felfedezhetik gyönyörű fővárosunk rejtett kincseit. Bízunk benne, hogy a Daalarna titkos történetei ezentúl nem csak a mi életünket színesítik majd, hanem a kedves olvasóknak is kellemes perceket csalnak a hétköznapjaiba.

— Benes Anita – A Daalarna vezető tervezője


A DAALARNA VEZETŐ TERVEZŐJE

Benes Anita

Szenvedélyesen szeretem a munkámat! Elsősorban a színeket, a formákat, de különlegesen élem meg a benne rejlő emberi kapcsolatokat is. Fontosak az inspirációknál a személyes történetek, hihetelen, milyen érdekes sorsok, események részesei lehetünk a csapatommal. Szeretném megosztani azt a sok-sok izgalmas és különleges pillanatot, átadni a rengeteg élményt, amelyek a Daalarna-életérzést jelentik a számomra.

FŐSZERKESZTŐ

Ágh Marina

Egy kis nyugat-magyarországi faluban nőttem fel, aztán Budapesten jártam egyetemre és ott is ragadtam. Tíz éve dolgozom újságíróként, ebből két évet a Glamour magazin, több mint három évet pedig az InStyle és az InStyle.hu szerkesztőjeként töltöttem. A SecretStories.hu hiánypótló küldetése, hogy kizárólag pozitív hangvételű, inspiráló írásokkal szórakoztassa az olvasókat. Éppen ezért öröm számomra szerkeszteni, és remélem, hogy öröm olvasni is.

DIVATBLOGGER

Kovács Zsófi

Kovács Zsófi vagyok, a Senso della moda blog írója, és egyelőre ,,főállásban” az ELTE negyedéves joghallgatója. Az elmúlt években a joganyagok megtanítottak a szabályokhoz való alkalmazkodáshoz, ennek ellenére mindig igyekeztem kitörni a szabályszerűségekből, és utat engedni annak, hogy azok a szenvedélyek és álmok is érvényre jussanak, amelyek gyerekkorom óta végigkísérik az életemet. Az utam a divatszakmához, az íráshoz és nem kevésbé a gasztronómiához vezetett – ezek azok, amelyek inspirálnak, amelyek örömöt csempésznek a mindennapjaimba és amelyek megerősítik bennem azt, hogy merjünk nagyot álmodni.

DIVATÚJSÁGÍRÓ

Csalár Bence

Csalár Bence vagyok, divatújságíró és blogger, aki sokszor stylist szerepben is kamatoztatja tudását. Blogomon (bencecsalar.com) alaposan górcső alá veszem a hazai divattervezői paletta nagyágyúit és legfrissebb felhozatalát. A színfalak mögé nézek, hogy teljes egészében láttassam olvasóimmal az adott kollekció mögött rejlő tartalmat és végtelen kreativitást. Éppen ezért vallom, hogy a divat művészet, a vászon pedig mi magunk vagyunk.

  

ENTERIŐRSTYLIST

Ujvári Beáta

Szerettem fejjel lefelé tévét nézni, önéletrajzi könyveket olvasni, könyörtelenül analizálni, rajzolni és belefeledkezni gondolataimba gyerekként. A mai napig is az őrületbe kergetem a hozzám közel állókat, mert nem hallom amit mondanak, mikor mondják. CSUS-ra jártam, Californiában suliba, éltem, dolgoztam is grafikusként SF-ben úgy tíz évet. Majd hirtelen felindulásból haza jöttem, itt is volt grafika, saját cég. 2010 óta antik bútorok felújításával és tovább gondolásával foglalkozunk hármasban. A VintageChic online galéria egyik kreatív ötletelője és kivitelezőjeként működöm, mikor nem csinálom akkor éjszaka írók róla. Közben lett egy állandóan vibráló családom, egy férjjel, egy fiúval, egy lánnyal és még egy lánnyal, na meg újabban egy nyuszival kiegészítve. Számomra kerek a világ. 

DEKORATŐR

Gyenes Szilvia

A rendezvények és az esküvők világában a szépségért felelek. A rendezvények vizuális világának minden részletét egyedien kezelve képezek egységet. Arra törekeszem, hogy az általam létrehozott enteriőr részletgazdag, személyre szabott, harmonikus, atmoszférát teremtő legyen. Látványt tervezek. Koordinálom, összehangolom a rendezvényen megjelenő különböző elemeket : fénytechnika, bútor, textilhasználat, teriték, desszertasztal, a kapcsolódó grafikai tervezés, tipográfia, helyszínajánlás, zenei stílus választás. Bátran játszom a színekkel, tónusokkal, formákkal, stílusjegyekkel, kerülöm a megszokott kliséket. Így az esküvő minden mozzanatát átlátva teremtek egységes stílust. Célom egy olyan vizuális élmény létrehozása, mely pillanatnyi érzést, illatot,gondolatot, hangulatot, impulzust közvetít, stimulál.

ARTS ILLUSTRATED STUDIOS

Vigh Csaba & Dósa Barbara

Vigh Csaba és Dósa Barbara, az Arts Illustrated Studios két tulajdonosa vagyunk, imádjuk egymást és imádunk együtt dolgozni. Mint pár, remekül kiegészítjük egymást a magánéletben és a munkában is. A női oldalon a szervezettséget, részletekre figyelést, összpontosítást a férfi részről a kreativitást és a lendületet adjuk hozzá ahhoz a közös szenvedélyhez, amely mindkettőnket hajt vizuálisan. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a világ legtávolabbi pontjain fantasztikus megbízásokat teljesíthetünk, mint fotós és filmes stáb – ezeket a különleges történeteket és az egyes kultúrák érdekes sajátosságait szeretnénk Veletek megosztani a secretstories.hu-n. Felemelő érzés, amikor az ember részese lehet egy tradicionális szertartásnak a világ másik oldalán, bepillantást nyerhet egy addig idegen kultúra kulisszái mögé, sőt az egyes embereket is megismerheti saját személyes történetük által. Ezeket az elképesztő élményeket szeretnénk átadni Nektek fotóinkon és filmjeinken keresztül. Jó utazást kívánunk!

 

BENES ANITA LÁNYA

Tóth Sára

Suli után, ha épp nincs edzésem, általában a Daalarnánál töltöm a szabadidőmet. Van ott egy kis szoba, ahol van egy szabad asztal. Itt szoktam megírni a leckémet, majd miután végeztem, az irodában vagy a szalonban sürgök-forgok Anya mellett. Igyekszem segíteni ott, ahol tudok. Na meg persze megfigyelni. Szeretek ruhákat tervezni, de nem e körül forog az életem. A marketinges feladatok, és a vendégek kiszolgálása is érdekel – itt tudok érdemben segíteni. Nem csak a divat világában érzem otthon magam. Az írással először ötödik osztályban találkoztam, irodalom órán. A tanárunk felhívta a figyelmünket egy novella író pályázatra. Felkeltette az érdeklődésemet és indultam a versenyen. Közönségdíjas lettem. Azóta folyamatosan írok. Főként novellákat, de sokszor csak úgy, az érzéseimet. Amikor a Daalarna felkért, vezessek egy önálló rovatot az oldalon, amelyben a tizenévesek szemszögéből írhatok különböző témákban, nagyon boldog voltam. Hatalmas lehetőség ez számomra!

ESKÜVŐFOTÓS

Kondella Misi

Mikor mások pihennek, mi akkor kezdünk neki a munkának. Mikor belekerülünk egy család fontos, ha nem a legfontosabb eseményébe, mi is kicsit családtagokká válunk. Ezeken az élményeken nem lehet átlépni, megéljük mi is, a fényképezőgép mögül. Számomra az esküvőfotózás mindig erről a kettősségről szól. Benne lenni, részesének lenni, mégis kívülről látni, láttatni. Közel menni, észrevenni, de észrevehetetlenül. Családtaggá válni, mégis cinkostársnak lenni. Miért fontosak az esküvők? Mert szimbólumnak, cezúrának számítanak az életünkben. Az embereknek igenis szükségesek ezek a lezárások, elindulások, szimbolikus események, ezek határozzák meg, kik is vagyunk az életben. Egy esküvő képei pedig pont azok az időkapszulák, amelyek ezeket az élményeket, pillanatokat zárják magukba. Az esküvőfotózás számomra tehát mindig több, mint pillanatok megörökítése. Adrenalin, szenvedély, művészet, varázslat és valóság keveredése.

ESKÜVŐFOTÓS

Jaksa Tímea

„Bár mindig nagy lendülettel tartok valahova, visszanézve már régen megérkeztem. A hivatásomba 13 évvel, a házasságomba 23 évvel, az anyaságba 20 és 23 évvel ezelőtt. Dolgozom, anya vagyok, feleség, barát, műtermeket építek, utazok, szervezek, előadok, sportolok. És fotózok. Sokat. Régóta. Szenvedéllyel. Fotózom a Nőket, akik megállnak egy pillanatra, rám néznek és elmosolyognak. Vibrálnak, izgalmasak, szépek, örülnek vagy éppen szomorúak. Lehetnek esküvőben, anyaság mindenféle korszakában, munkájuk fontos állomásában, szépségük egy mozzanatában. Én pedig velük vagyok, egy életen, egy időszakon, vagy egy mozzanaton, hogy ennek emlékét képek is őrizhessék.”

ÚJSÁGÍRÓ

Jachimek Anett

„Azt vallom, hogy minél több dolgot csinál az ember, annál inkább kinyílik a világ előtte. Így vagyok ezzel én is: egyszerre vagyok mesterszakos egyetemista, újságíró, social media manager és modell. Dolgoztam már szépségszalonban menyasszony-koordinátorként, vezettem egy fenntartható fejlődéssel foglalkozó blogot, írtam már több hazai magazin és cég számára különféle cikkeket, modellként számos tervezővel dolgoztam együtt és az építészet varázslatos világa sem áll messze tőlem. Ezt a változatosságot igyekszem belecsempészni a Secret Stories-on megjelenő írásaimba is. Úgy gondolom, hogy az esküvő/szerelem témakörén belül ne csak a habos-babos felszínről beszéljünk, hanem sokkal mélyebb értékek is kerüljenek terítékre. Lessünk be együtt a kulisszák mögé!”

WILD FLOWER BAR

Klenovszki Mimi & Tóth Kata

„A Wild Flower Bar egy budapesti slow lifestyle virágstúdió. Szezonális virágcsokrokat és kompozíciókat készítünk rendezvényekre, installációkhoz, esküvőkre, magazinokba vagy egyszerűen a hétköznapokra. Olyan csokrokat alkotunk, amiről eszedbe jut valami: egy pillanat az életedből, egy hely vagy egy sztori. Mi így szeretnénk a természetet a nagyvárosi mindennapokba csempészni.”

JELMEZTERVEZŐ, STYLIST

Parádi Gabriella

„Divattervezőként indultam a pályán, majd egy kis módosítással jelmeztervezőként dolgoztam több magyar filmben és színdarabban. Véletlenek folytán mindig kiderült, hogy szeretek írni, így sokáig saját- és álnéven publikáltam divatlapokban. Néhány éve ismét a divat felé fordultam, hiszen egyre jobban érdekelt a styling. Saját blogomat, a Pumpkin Paradise-t is elindítottam, s mostantól örömmel vendégeskedem a SecretStories.hu oldalán szerzőként.”

Bezárás