Anna és Dani különleges kreatív fotókat álmodott meg a nagy napra: a trópusi hangulatban feldíszített esküvőjüket követően, amelyről korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk nektek, a Sziget Fesztivált szemelték ki helyszínnek a tökéletes fotók elkészítésére. És ha már ott jártak, természetesen a házasságkötő sátrat sem hagyták ki. 

Esküvő a Sziget Fesztiválon – Anna és Dani vagány kreatív fotói, Fotók: Jaksa Tímea

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel? Milyen volt a lánykérés?

Körülbelül 6 éve ismerkedtünk meg, mikor a szállodaiparból egy kicsit kitekintettem a multik világába. Dani csapatába kerültem, ő volt a vezetőm, de az első egy évben abszolút csak munkakapcsolat volt közöttünk. Mielőtt Dani átment volna egy másik céghez, eljött az utolsó csapatépítőnkre…ami igazán jól sikerült. 😀

Ezek után jöttek a randevúk és a szerelem, amire én sem számítottam, mert már minden le volt szervezve, hogy Bécsbe költözzek és ki is költöztem két hónappal később. Azonban mindketten tudtuk, hogy ez sem állhat közénk és kitartottunk, így egy év múlva vissza is költöztem Budapestre (és Balatonvilágosra a Tópart miatt).

Fél évvel később Barcelonába utaztunk, ahol teljesen váratlanul egyik este a Sagrada Familia előtt Dani megkérte a kezem. Szinte sokkot kaptam, mert annyira nem számítottam rá, pedig mindig is egyértelmű volt számomra, hogy ő az igazi. Hihetetlen érzés volt, sosem felejtem el. Az arra járó turisták is velünk örültek és tapsoltak. Később kiderült, hogy igazából másnap reggel a tengerparton szerette volna megkérni a kezemet, de annyira izgult, hogy nem bírta kivárni. 🙂

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

A legelső, amit eldöntöttünk, hogy mindenképpen olyan esküvőt szerettünk volna, ami nem átlagos, ami laza és bulis és teljesen minket jellemez. Mivel az esküvők világa nem áll messze tőlem, hiszen ebben dolgozom, ezért tulajdonképpen ebből az esküvős világból szerettem volna átlépni az én, saját esküvős világomba, ami Daniról és rólam szól.

A második legfontosabb szempont, ami felmerült, hogy kik fogják segíteni a nagy napunkat, de ezzel kapcsolatban a munkám miatt nagyon könnyű dolgunk volt, hiszen már a lánykérés előtt pontosan tudtam, hogy melyik szolgáltatókat kérném fel az esküvőnkre.

Anna és Dani családi körben megtartott esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg, korábbi beszámolónkban.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg?

A lánykérés 2015. október végén volt, az esküvőnk viszont csak 2017 júliusában. Tudatosan döntöttünk úgy, hogy 2016-ban még nem szeretnénk megtartani az esküvőt, mert már nagyon sok munka és program volt betervezve. Ugyan a szolgáltatóink nagy része tulajdonképpen már a lánykérés előtt egyértelmű volt számomra (így Dani számára is 🙂 ), viszont az óriási dilemmát a helyszín okozta. Mindenképp balatoni esküvőt terveztünk, de a munkámból kifolyólag a számunkra álomhelyszín kiesett, hiszen az ember mégsem házasodik a nappalijában. 🙂 Viszont ehhez hasonlót nem is találtunk, ami az elvárásainknak megfelelt volna. A Balatont végül elengedtük és így teljesen más vizekre eveztünk, de így volt tökéletes az egész.

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű Daalarna esküvői ruhára?

Igazából a szívem mélyén mindig is Daalarna ruhát szerettem volna, de egyszer azért elmentem egy szalonba próbálni, ami katasztrofális élmény volt, hiszen elég alacsony vagyok és minden ruha nagyon nagy volt rám. A következő utam már egyből a Daalarna szalonba vezetett, ahol nővérem segítségével kiválasztottuk az álomruhát. A gyöngyös felső szerelem volt első látásra, mintha a koncepció megálmodása alatt rám gondoltak volna. 🙂 A ruha eleje a homokos – mezítlábas polgári ceremónia miatt lett végül rövidebb, amivel kicsit Dani álmát is megvalósítottam, hiszen ő rövid ruhában képzelt el.

Egyszerűen ez a ruha tökéletes választás volt, legszívesebben minden nap felvenném. 🙂

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Dani a templom előtt pillantott meg először a ruhámban, aki csak az ég felé emelte a fejét és valószínűleg azt mondhatta, hogy “EZ AZ”:), de nagyon izgultam, így erre már pontosan nem emlékszem. 🙂 De az arca mindent elárult, teljesen elkápráztatta, hogy milyen gyönyörű ruhát választottam. A templomi szertartás után a vendégek sorra jöttek oda hozzám, hogy “Úristen, Anna ez a ruha álom és csúcs és eszméletlen” és még sorolhatnám a jelzőket.

A fiúk, akiknek a barátnői nem tudtak eljönni, is jelezték, hogy a külföldön élő barátnőik azonnal tudni akarják, hogy honnan van a ruhám. 🙂

Hogyan jött az ötlet, hogy a Sziget Fesztiválon készítsétek el a kreatív fotóitokat? Sokszor jártatok már ott korábban is? Ez a fotózás egyébként mennyivel az esküvő után történt?

Mivel nagyon szeretünk fesztiválozni és valami igazán különleges fotósorozatot szerettünk volna emlékül, nem az átlagos és romantikus fotókat, ezért döntöttünk úgy, hogy a Sziget Fesztivál tökéletes helyszínt fog adni ennek. Az ötlet egyébként a legidősebb bátyám fejéből pattant ki, akit csak a kreatív igazgatónkként emlegetünk, hiszen a meghívónknál is megpróbáltunk az unalmastól elszakadni, ennek érdekében még a mínusz 15 fokban is nyári ruhában fotózkodtunk. A kreatív fotózásra egy hónappal az esküvőnk után került sor.

Izgultatok azon, hogy ki mit fog gondolni rólatok, amikor öltönyben és menyasszonyi ruhában beléptek egy olyan helyre, ahol nem ez a dresszkód a jellemző és így minden szem rátok fog szegeződni? Vagy alapvetően élvezitek az ilyen nem mindennapi helyzeteket?

Dani nem az az izgulós típus, én annál inkább, de valahogy ezt az egészet egy jó bulinak fogtuk fel. Én szerepelni speciel annyira nem szeretek, ezt mindig Danira hagyom, de abban mindketten egyetértünk, hogy kiszakadni az átlagos dolgokból és az unalmas hétköznapokból mindig jó móka. 🙂 És az által, hogy ott voltak velünk Timiék, Szín Robi, a videósunk és a Sziget Fesztivál hivatalos fő fotósa Kálló Péter és felesége Lori, akik jóbarátaink is, teljesen nyugodtak voltunk, mert mindenben segítettek nekünk, hogy ezt a csodát megvalósíthassuk.

Spontán alakultak a helyszínek és a koncepció vagy voltak olyan képek, amiket mindenképpen el akartatok készíttetni Jaksa Timivel, a fotósotokkal?

Próbáltunk egy tervet készíteni, ötletelni már a fotózás előtt, amiben Kálló Petiék is sokat segítettek, hiszen ők kívülről-belülről ismerik a Szigetet, de igazából a fotósorozat nagy része spontán volt. Egyedül a ball party volt időhöz kötve és ahhoz ragaszkodtunk is. 🙂

Milyen élmény volt maga a fotózás? Milyen emlékeitek vannak róla? Hogyan reagáltak a fesztiválozók,amikor megláttak titeket?

Amikor átöltöztünk a kisétáltunk a fesztiválozók közé ilyen öltözékben, nem akarták elhinni az emberek, hogy mit csinálunk, de mindenki nagyon pozitív és kedves volt. Még valamelyik csatorna híradósa is odajött hozzánk, akinek interjút adtunk. A külföldi fesztiválozók egyszerűen extázisba estek és úgy kezeltek minket, mintha sztárok lettünk volna. Mindenki fotózkodni akart velünk. Egészen szürreális élmény volt. Nagyon fontos kiemelnem, hogy a lányok egyszerűen odáig voltak a ruhámért, volt aki fel is írta a márka nevét. 🙂 Igazából az volt a legviccesebb, hogy az emberek tényleg azt hitték, hogy nekünk éppen akkor, aznap, ott volt az esküvőnk.

Csak azon tanakodtunk, hogy akkor szerintük hol rejtőzködhetnek a vendégeink?! 🙂

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET próbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.