Ezúttal Anna és Dani trópusi hangulatú esküvője van soron, Jaksa Tímea fotóinak és megható írásának segítségével bemutatva. Ez volt a harmadik esküvő, amit Timi a családban fotózott, így a korábbi közös élmények hatására szinte tiszteletbeli családtagként lehetett jelen ezen az esküvőn, ami igazán különleges megvilágításba helyezte számára ezt a napot. 

Anna és Dani trópusi hangulatú esküvője, Fotó: Jaksa Tímea (weboldal)

“Mi, fotográfusok egyrészt büszkék vagyunk arra, hogy az esküvőket a szervezők után talán mi látjuk legnagyobb metszetében. Azon a napon mi vagyunk velük a készülődéstől a menyecsketáncig. Találkozunk a párral esküvő előtt, gyakran fotózzuk őket külön napon, lépnek vissza az életünkbe többféle okból.

Anna és Dani sok szempontból volt különleges páros nekem. Egyrészt Anna szakmabeli (egy nagyon szép esküvőhelyszínt vezetnek a bátyjával), másrészt az első család voltak számomra, ahol mindhárom testvért fotózhattam. Szlovákiában kezdtem az első testvérrel, egy emlékezetes város feletti szertartással, majd romkocsmás bulival jött a második esküvő. 

Anna az esküvői gálán jött oda az örömhírrel, hogy férjhez megy és ugye lefotózom az esküvőjét. 2015 őszénél vagyunk, nincs dátum, nincs helyszín, a lánykérés után egy dolgot tudott biztosan, hogy szeretné, ha ezen a napon én lennék ott a kamera másik oldalán.

Mesélhetném úgy is ezt a felkérést, hogy hogyan lehet megújulni úgy, hogy egy családon belül harmadszor is tudjak olyat adni, hogy azt érezzék jól tették, hogy tartották a tradíciót. Ám igazából nagyon egyszerű dolgom volt, hiszen ők egy másik páros, másik helyszín, más ruha, dekor és más barátok és persze a családban is sok új szereplő volt. Nem kellett újat mutatni, az esküvő megadta, csak sodródni kellett velük.

Annáék csodásan illeszkedtek a helyszínbe, amit választottak. A mezítlábas polgári esküvő, a hely jellegéhez illeszkedő dekor, ruha, nagyon jól kitalált catering, remek világítás, hatalmas buli egyben olyan volt minden, hogy még a nagy esküvői rutin ellenére is elmondhatják, nem sikerülhetett volna jobban. 

Az egész családra jellemző az újdonságkeresés, egyediség, Annáék is tudtak még nekem is újat mutatni. A templom előtt találkoztak először. Amikor a násznép bent várta őket, csak ketten voltak kint és a hatalmas, hirtelen semmiből feltámadó szél.

Én nagyon szeretem, mikor a páros megélheti az első találkozást intim hangulatban. Amikor szinte tapintani lehet kettejük kapcsolatának intenzitását, amikor van pár percük arra, hogy megérintsék egymást, szóljanak egymáshoz először azon a napon már az ünnepi öltözetben, először igazán menyasszony-vőlegényként.

A Secret Stories cikkeknél többször szerepel a kérdés, mi az az 5 szó mellyel a saját esküvőket jellemeznénk. Anna & Dani esküvője a következő 5 jelzővel írható le szerintem: egyedi, fiatalos, vidám, energikus, lendületes.

Ha pedig arra adnék 5 szót, hogy én hogyan éltem meg, akkor: szívet melengető, nosztalgikus, örömteli, energiát adó, inspiráló.

Anna egyszerű, de mégis elegáns Daalarna ruhája is tökéletesen illett a nagy nap hangulatába

Az első találkozásukon túl is nagyon sok sztenderden kívüli dolog volt az esküvőjükben. A strandpapucsban, nyári ruhákban a tó jegén télen a meghívóhoz fotózott sorozat, a bevonulás hangulata, a vőlegény ruhája, a lányok készülődős öltözete, a streetfood catering, a dekor ananászos tematikája. Velük valahogy az már szinte kötelező volt, hogy a páros sorozatot sem klasszikus helyszínben fotózzuk (Sziget Fesztivál – erről egy következő cikkben mutatunk nektek fotókat – a szerk.).  

Egy dolgot még nem említettem. Bár a családban ez a harmadik esküvő volt, de ők négyen testvérek. Az egyik számomra legszebb pillanat az volt, ahogyan a sameday slideshow-nál az örömszülők és a gyerekeik egymást átölelve álltak, érzékenyültek el, örültek.

Amikor valaki azt mondja, hogy a házasság csak papír, az esküvő pedig felesleges költés, akkor nem élte át az ünnepeket még ilyen meghitten. 

“Amikor a szívednek legkedvesebbek együtt örülnek veled.

Amikor visszanézve azt látod, megérte, előre nézve pedig ott a fiatalok jövője.

Amikor megáll az idő és vele mindenki egy pillanatra.”

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.