Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Bianka & Dávid nagy napjának történetét ismerhetitek meg a menyasszony beszámolójából.
Hogyan ismerkedtetek meg?
Minden az óvodában kezdődött… Nagycsoportos korunk óta ismerjük egymást, de egy környéken is laktunk, így onnan is ered az ismeretség.
A középiskola elsodort minket egymás mellől, és az egyetemi éveket is külön töltöttük. Azt követően ismét egymásra találtunk. Az ismerkedési fázist rögtön át is tudtuk ugrani az előzmények miatt, így nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy komolyra forduljon a kapcsolatunk, és eljussunk egészen a házasságkötésig.
Milyen volt a lánykérés?
Dávid mindig hangsúlyozta, hogy nem fogja egy nyaralás alatt megkérni a kezem, mert manapság a csapból is ez folyik. Valamiért mégis így alakult. Ő igyekezett ezt is rendhagyóvá tenni, és odafele úton, a repülőn akart rá sort keríteni, de ez külső körülmények miatt meghiúsult.
Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?
A rokonság és a barátok köre meghatározta azt, hogy kis esküvőt nem tudtunk tartani, de igyekeztünk így is családias légkört teremteni. A koncepció az volt, hogy mindenki érezze a lehető legkényelmesebben és legjobban magát.
Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?
A helyszínt már a lánykérés hetében kitaláltuk, de csak akkor tudott konkretizálódni, amikor hazajöttünk a nyaralásról. Mindenképpen Tatán szerettük volna a lagzit, a polgári szertartást a természetben, a templomi szertartást pedig Tatabányán, a Felsőgallai templomban, amelyhez családunkat erős érzelmi kötelék fűzi.
A lagzi helyszínéül egyértelműen a tatai Öreg-tó partján fekvő Pikantó Éttermet választottuk, mivel tisztában voltunk az általuk nyújtott szolgáltatások színvonalával, és végül ez határozta meg a polgári szertartás helyszínét is, amely az étteremhez tartozó partszakasz lett. Utóbb derült ki számunkra, hogy ezen a részen előttünk még nem rendeztek esküvőt.
Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg?
A nagy nap általunk legfontosabbnak tartott elemeit szinte a legelején eldöntöttük és lefoglaltuk. Ilyenek voltak az időpont, helyszínek, fotós, dekoros, ceremónia mester, zenekar. Ezt követőn felállítottunk egy ütemtervet, amit tartani is tudtunk, így körülbelül nyolc hónap alatt mindent leszerveztünk, az utolsó pár hétben már csak a legapróbb részleteket kellett tisztáznunk.
Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?
A terv az volt, hogy a színek közül a legnagyobb hangsúlyt a fehér kapja. Ezzel is letisztultságot, egyszerűséget, de mégis eleganciát kívántunk teremteni.
Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?
Az elegáns kivitelezés mellett fontos szempont volt számunkra, hogy a vendégek ne panaszkodjanak az ételek és az italok mennyiségére sem. Klasszikus menüsort állítottunk össze, amiben nagy segítségünkre volt a Pikantó étterem személyzete is. A vendégeket mártogatós falatkák várták az asztalon érkezésükkor, majd kétféle leves (tárkonyos raguleves, újházi tyúkhús leves) lett felszolgálva, a fő fogás pedig vegyes hús tálak voltak rántott, illetve párolt zöldségekkel, többféle körettel. A vacsora ideje alatt pincérek szervírozták az italokat a vendégeinknek, majd azt követően egy központi pultnál választhatott mindenki magának az itallaptól.
És a sütemények + menyasszonyi torta?
Az asztalokra nem került sütemény, erre a célra külön süteményes asztalt állítottunk fel. Ezen az asztalon házilag készített édes aprósütemények, pogácsa, illetve somlói galuska volt feltálalva. Az aprósüteményekből előre porciózott csomagokat készítettünk a vendégek számára.
A torta készítőjével kapcsolatban is határozott elképzelésünk volt. Családunk kedvence, a tatai Petre cukrászda, amelynek vezetője Petrezselyem Adrienn rendkívül segítőkészen és kreatívan állt hozzánk. Kínálatukból egy, az este hangulatához és dekorációjához illő „puszta tortát” választottunk, amelyet hófehér virágok díszítettek. A fő torta mellett egy kísérő tortával gondoltunk azokra is, akik kerülik a cukrot, illetve egyéb allergén élelmiszereket.
Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?
Évek óta követem Benes Anita munkásságát, mindig lenyűgöztek az általa tervezett ruhák. A lánykérést követően első elintéznivalóim között volt egy időpont kérése a szalonba, de ekkor még terveim között szerepelt, hogy nem köteleződöm el elsőre, és más tervezőkhöz is ellátogatok. Ez végül nem így lett. Már az első alkalommal rendkívüli hatást gyakorolt rám a Daalarna szalon profizmusa, amely hatás alól az engem elkísérő édesanyám, testvérem és nagymamám sem tudták kivonni magukat.
Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?
A férjem első reakcióját nem kívánom megosztani, de rögtön utána azt súgta a fülembe: „Olyan vagy, mint egy angyal.” Ő a ruhában a szertartások előtti kreatív fotózás során látott először, amelyet Jánossy Noémi örökített meg. A vendégek véleménye egyöntetűen az volt, hogy a ruha hibátlan választás volt részemről.
Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban? (smink, frizura, kiegészítők, stb.)
Egy hónappal a lánykérés után egy családi utazás alkalmával történt az, amely váratlanul sok későbbi részletet meghatározott. Szüleimtől ajándékba kaptam egy Manolo Blahnik cipőt, pont olyat, amit Carrie viselt az esküvőjén a Szex és New York filmben. Ezáltal lett a férjem öltönye és a koszorúslányok ruhája kék.
Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?
Igényes, laza, családias, megható, legjobb.
Milyen emlékeid vannak a nagy napról?
Életünk legjobb bulija volt.
Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?
Korábbi esküvői tapasztalatunk alapján kerestük meg a szegedi Green 6 zenekart, akiknek repertoárjában a teljes zenei paletta megmutatkozik. Tökéletesen éltek az estével, fáradhatatlanul szolgálták ki a vendégek igényeit. Kétségkívül az este egyik csúcspontját jelentette az általuk játszott AC/DC feldolgozás.
A szüleinktől kapott nászajándék része volt egy meglepetésvendég, aki nem sokkal éjfél előtt érkezett. Ő az egyik közös kedvencünk, Molnár Ferenc Caramel volt, akit eddig csak koncerteken láttuk, így nem tudtunk közel kerülni hozzá, illetve szót váltani vele, de most a rövid és nagyon színvonalas koncerten kívül erre lehetőséget adott. Rendkívül közvetlenül viselkedett velünk és a vendégekkel is. Népszerűsége ellenére el tudta érni azt, hogy a hangsúly továbbra is rajtunk maradjon.
Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?
- First look
- Polgári szertartás
- Örömapák beszéde
- Nyitótánc
- AC/DC
- Caramel
- Gyertyaláng keringő
Mi volt a legszebb élményed?
Az egész nap történései összességében élnek legszebb élményként bennem. A legjobb az lett volna, ha ez a nap addig tartott volna, amíg mi nem mondjuk, hogy elég…
Az esküvőhöz köthető számunkra a nászéjszaka is, amelynek gyümölcse a nászútunk során derült ki számunkra, és idén májusban született.
Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?
Izgalom egészen addig nem volt bennem, ameddig édesapámmal a templom felé vettük az irányt. Ez meglepő is volt számomra, de vélhetően annak köszönhető, hogy alaposan előkészítettük a nap eseményeit, és hozzáértő emberekre bíztuk annak lebonyolítását. Itt ki szeretném emelni Kormos Róbert ceremóniamesteri munkáját, akinek tevékenysége már az előkészületek alatt is nyugalmat árasztott számunkra.
Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?
A legfontosabb számunkra az volt, hogy minden vendég a lehető legjobban érezze magát, de őket kellene megkérdezni arról, hogy sikerült-e mindennek eleget tenni. Nem tudnék kiemelni semmit, amin változtatnék.
Esküvői szolgáltatók Bianka és Dávid nagy napján:
Menyasszonyi ruha: Benes Anita - Daalarna, Vőlegény ruha: Rober Maar, Fejdísz: Nagy Adrien, Rienne, Cipő: Manolo Blahnik, Polgári szertartás, vacsora és lagzi helyszíne: Pikantó Étterem, Tata, Templomi szertartás: Szűz Mária templom, Tatabánya, Fotók: Jánossy Noémi,Videó: Földi Roland, Eskető atya: Gedő Attila plébános, Anyakönyvvezető: Heidekker Orsolya, Zenekar: Green 6, Tánc: Knitzky Nóri, Ceremóniamester: Kormos Róbert, Torta: Petre cukrászda, Petrezselyem Adrienn, Aprósütemény: Sziget Panzió, Tarján, Dekoráció, virág: Juhász Enikő, Oltár: Goldschmidt Zsolt, Smink: Galántha Edó, Fodrász: Nagy Mónika, Rozsnyói Nóra
Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekcióját, a REBELLE-t ide kattintva.