Szívesen ellátogatnál a Daalarna szalonba, hogy kiválaszd az álomruhádat? Olvass tovább, és megosztunk veled néhány hasznos információt és praktikus tanácsot, ami biztosan a segítségedre lesz majd az első ruhapróba előtt!

Hasznos tanácsok az első ruhapróba előtt, Fotó: Kondella Misi

Emlékszem, néhány éve nagyon sokat sétáltam az Alkotmány utcában. Imádtam ezt a környéket, ahogyan a szép épületek sorakoznak egymás mellett, majd az utca végén előtűnik a Parlament különleges homlokzata. Sokszor nem is volt konkrét úti célom errefelé, csupán vettem magamnak egy kávét, és elsétáltam itt. Persze legbelül azért volt egy titkos húzóerő, ami miatt mindig itt kötöttem ki. Emlékszem, sokat időztem el a 16-os házszám előtt, és nézegettem a saroképület kirakatát, ami már akkor is a Daalarnának adott otthont. Elképzeltem magam a ruhákban, és azon tűnődtem, vajon én melyiket választanám majd magamnak a nagy napra. A sors fintora, hogy mára pont az a lány lettem, aki rengeteg hasonló történetet hallgat végig, és örömmel fogadhatja a hozzánk érkező menyasszonyokat.

A lányok első érdeklődése során sok ismétlődő kérdés merül fel, amelyet igyekeztünk most egy csokorba gyűjteni, és választ adni a legáltalánosabb felvetésekre, és egy-két tanáccsal segíteni titeket, hogy hogyan érdemes nekivágni a próbáknak.

Az első ruhapróba – Időpontfoglalás

Időpontot foglalni telefonon és e-maiben (info@daalarna.hu) tudsz az Alkotmány utca 16. szám alatti szalonunkba, ahol hétköznaponként 12:00 és 20:00 óra között tudunk fogadni titeket. Azt javasoljuk, hogy az esemény előtt legalább 4-6 hónappal korábban keressetek meg minket, ekkor tudjuk garantálni azt, hogy a kiválasztott alapanyag megérkezik, illetve mi is így tudjuk megfelelő módon beütemezni a ruhád elkészítését.

Fotó: Kondella Misi

A ruhapróbák időtartama

A próbáink egy órára szólnak, ami ideális ahhoz, hogy egy első benyomást kapj ahhoz, hogy magadénak tudd érezni a ruháinkat. Olyan stílusúak-e, amelyet elképzeltél, kényelmesek-e, komfortosan mozogsz-e bennük – ezeket mind meg tudod tapasztalni, amelyek hozzásegítenek majd a végső döntéshez.

Amennyiben külföldön élsz, igyekszünk rugalmas megoldásainkkal hozzájárulni ahhoz, hogy kevesebb hazalátogatás mellett is megtaláld a számodra tökéletes ruhát.

A próbák díja

Szeretnénk, ha a nálunk töltött időt igazi élményként élnéd meg, amellyel szeretnénk megajándékozni téged. Természetesen ezért a próbáink díjmentesek, akkor is, ha többször látogatsz el hozzánk.

Fotó: Kondella Misi

Fényképek készítése a próbák alatt

Sokszor merül fel kérdésként, hogy a próbák ideje alatt lehet-e fotót készíteni. Hiszünk abban, hogy a választást nagyban megkönnyíti, ha a magadról készített fényképeket visszanézheted, ezért nemcsak lehetőség van rá, de támogatjuk is azt, hogy rögzíts magadon egy-egy kedvencedet, hogy utóbb jobban emlékezhess rájuk és összehasonlíthasd őket.

Egyedi, méretre készített ruhák

A Daalarna szalonban kizárólag méretre készítéssel foglalkozunk, ruhák bérlésére már nincs lehetőség. Ezzel tudjuk számodra azt garantálni, hogy tökéletesen rád szabott, hibátlan ruhát adunk kézhez, amelyet sosem viselt még előtted senki.

Fotó: Varga Zorán

A ruhaválasztás

Azt javasoljuk, hogy ha először látogatsz el hozzánk, akkor első körben törekedj arra, hogy megtaláld a számodra tökéletes fazont, és csak utána vessz el a részletekben. A próba során számos impulzus fog érni, és bár az első pillanatban örömmel vágnánk bele az összes ruha felpróbálásába, a gyakorlatban végül nem lenne lehetőség arra, hogy egy letisztult képet kapj a próbád végére. Azt tanácsoljuk, hogy ha nincs konkrét elképzelésed, válassz ki néhány darabot különböző fazonokból, és az első lépésed az legyen, hogy megtalálod, melyik stílus áll számodra a legjobban. Az első próbád után szeretettel várunk vissza egy második – vagy akár harmadik – próbára, hogy a kiválasztott fazonból további darabokat próbálj fel, és megálmodjátok, hogy melyik alapanyagból, milyen formában szeretnéd majd kiválasztani a ruhádat.

Sokat tudsz segíteni a választásban, ha már a próbád előtt ellátogatsz a honlapunkra, ahol a korábbi kollekciók modelljeire visszatekintve ki tudsz alakítani magadnak egy körülbelüli irányvonalat, de akár inspirálódhatsz a Valódi esküvők rovatunkból is, ahol a menyasszonyainkon ismerhetsz meg néhányat ruháink közül.

Nincsenek kőbe vésett modellek

Ugyan a ruháink a tervező, Benes Anita által megálmodott formájukban várnak titeket a szalonban, ez azonban nem jelenti azt, hogy ti nem szabhatjátok azt a saját ízlésetekre. Lehetőséged van arra, hogy egy-egy modellt kombinálj egymással, így valóban a formádnak és az ízlésednek megfelelő ruhában tudsz az oltár elé állni.

Fotó: Kondella Misi

A ruhák árai

Teljesen természetes, hogy az esküvő költségvetésének kalkulálásakor alapvető kérdésként merül fel a ruháink költsége. Korábbi cikkünkben már levezettünk számotokra, hogy mi indokolja a költségek széles skálán való mozgását, amelyeket természetesen a te igényeidhez tudunk igazítani. Ha úgy szeretnél a próbádra érkezni, hogy már tudj a hozzávetőleges összegekkel is kalkulálni – esetlegesen ezzel is megkönnyítve a kiválasztás menetét –, akkor örömmel fogadjuk érdeklődésed e-mailben (info@daalarna.hu), ahol a ruhák kódjának rögzítésével tudsz információt kérni, hogy egy-egy modell milyen áron elérhető.

 

Fotó: Varga Zorán

Praktikus apróságok a próba előtt

Azt tanácsoljuk, hogy a próbára testszínű fehérneműben érkezz, így lesz majd igazán esztétikus rajtad a kiválasztott ruha. Nem dolgozunk vastag, nehéz alapanyagokkal, sem pedig abroncsos szoknyákkal, így óhatatlan, hogy a sötét fehérnemű átüssön a finom alapanyagainkon.

Szintén praktikus, ha csak szolid sminkben érkezel, mivel a legtöbb ruhánkat felülről tudjuk rád adni, így te sem érzed majd kényelmetlenül magad, ha nem kell folyton a sminkedre és a fehér ruha távolságtartására ügyelned.

Kísérők a próbán

Azt javasoljuk, hogy a próbákra érdemes inkább kevesebb kísérővel érkezned. Egyfelől sokkal kényelmesebben tudtok majd helyet foglalni a szalonunkban, másfelől pedig téged sem befolyásol majd sok vélemény. Mindenkinek megvan a saját menyasszony képe, amit szeretnek viszont látni a többi nőtársukon is, ne feledd viszont, hogy a legfontosabb, hogy olyan darabot válassz, amiben te igazán jól érzed magad, és a vőlegényed számára is biztosan tetszik majd.

Daalarna WHISPER esküvői kollekció, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

A ruhapróbád után

Ha az első próbád alkalmával még nem tudsz dönteni, akkor kolleganőink rögzítenek neked minden kiválasztott modellt – árakkal mellékelve –, hogy legyen időd átgondolni, hogy melyiket szeretted a legjobban. Ha már úgy érzed, hogy kezd kristályosodni a végső választás, örömmel várunk vissza téged egy másik ruhapróbára, ahol segítünk neked a döntésedben való megerősítésben. Ha végül megtaláltad az álomruhádat, rögzítjük a megrendelésed, és alig várjuk, hogy hozzáláthassunk a ruhád elkészítéséhez. 

Kattints ide és nézd meg a Daalarna teljes új kollekcióját, a WHISPER-t ide kattintva. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért. Ha tovább szeretnél inspirálódni, nézegess ezen a linken valódi esküvői beszámolókat és kövess minket az Instagramon is exkluzív kulisszatitkokért!