A délutáni eseményig azonban bőven akadt tennivaló a Millenáris backstage-ében, amelyről beszámolót először itt, a Secret Stories magazinon olvashatsz.

Tavaszba borul a Millenáris

A készülődés már a délelőtti órákban megkezdődött. A modelleknek először egy járópróbán, majd egy ruhapróbán kell részt venniük. Mindeközben már szól a zene is, a Daalarna első tavasztündérei jobbnál-jobb dallamokra kezdenek el besétálni a színfalak mögül.

Maga az épületüres tégfalakból és vaslépcsőkből áll, fényt a hatalmas üvegablakon keresztül kap. Pillanatnyilag a szikrázó napsütéstől ragyog a színpad. A Flower kollekcióhoz nem is illik más. A virágoskertek, a fű, az ég, a nap inspirálta kollekció kelti életre a Millenáris épületét.

A modellek izgatottan várják a backstage-ben a kezdést, ezek az első találkozások a ruhákkal.A próba előtt még Vágó Réka, cipőtervező ad némi instrukciót a show-ra hozott lábbelikhez. A pink, rozé és fehér színekben készült magassarkú szandálokat is jó, ha előre letesztelik a lányok, kinek melyik kényelmes és persze melyik ruhához, melyik cipő illik.

Tavaszba borul a Millenáris

Az biztos, hogy a modellek és a székek között megbújó tesztközönség – ahogyan én is – már a show elemek nélkül is élvezik a bemutatót. Ugyan fél éve figyelem a Flower kollekció születését, még most is találok olyan ruhát, amely frissen érkezett a varrodából. Egészen pontosan négy olyan darab suhant el előbb a kifutón, amelyeknek már a puszta látványától is tavaszias hangulatom lett. A pink és púderszínű virágok mindenütt megtalálhatóak: a kifutón virágos selyemszalagok hullanak alá, míg az egyik sarokban egy hatalmas, virágokkal tűzdelt fal várja a vendégeket fotózkodásra. Egy kis kulisszatitok, hogy ezt a falat használtuk a kampányfotózáson is.

A lányok egyesével sétálnak végig a hosszú, keskeny színpadon. Az első ruhák igazi csemegék a Daalarna rajongók számára. Merész színek, hatalmas, uszályos szoknyák. A ruhákon a naplemente, a víztükör és az alkonyat színei mutatkoznak meg. Természetesen színátmenetes darabok is helyet kaptak a kollekcióban.

Ezek után következnek a menyasszonyi ruhák, amelyeknél ugyan a Pearl kollekcióhozhasonlóan a kivágásokon és a csipkéken van a hangsúly, mégis egészen más mintákat és megoldásokat láthat majd a közönség. A járópróba alatt a háttérben zajlik a munka, a székek rendezése, a fotós stand építése. Ezeket a feladatokat természetesen erős férfiak végzik, akik meg-megállnak a csinos modellek láttán, némelyikük egyáltalán nem bír koncentrálni, amíg a próba zajlik.

 

Fotók: Kondella Misi, Szöveg: Czank Lívia

Anita mikrofonba beszél, instruálja a modelleket, szól, ha valamilyen hibát lát a ruhán. Nem könnyű feladat ez a lányoknak, még akkor sem, ha egyébként a hangulat fesztelen. A próba utáni ebédszünet alatt megérkezik Hajas Lacimesterfodrász és Sipos Zitamestersminkes is. Ők és csapataik hamar berendeznek egy szépségszalont az egyik teremben és el is kezdődik a munka. A Daalarna idén különleges, intenzív sminkekkel és látványos frizurákkal készül. Tavasztündérekhez méltóan. A modellek alkalomhoz illő, fehér szaténköntöst és Daalarna pink övet kapnak, hogy kényelmesen érezzék magukat, amíg készülődnek.

A Daalarna show-n debütál a Rienne Creations márka Bridal kollekciója is, amely ékszereket a Flower kollekció is inspirálta. Nagy Adrien, tervező a menyasszonyok finom romantikáját csalogatja elő a selyemvirágokkal, haj- és fejpántokkal, amelyeket féldrágakövekkel és édesvízi gyöngyökkel tett ellenállhatatlanná.

Egyre inkább érezhető az izgatottság, amely keveredik a már jól ismert Daalarna illattal a levegőben. Még egy óra és kezdődik.