A téli időszakban nagyságrendekkel több lánykérés történik az egész világon, mint az év más napjain. Most, hogy újra itt az eljegyzési szezon, összegyűjtöttük a Youtube-on fellelhető 5 legmeghatóbb lánykérős videót. Zsepiket elő!

Mi is az az eljegyzési időszak?

A téli időszakban nagyságrendekkel több lánykérés történik az egész világon, mint az év más napjain. Az „eljegyzési időszak” (engagement season) kifejezés az Egyesült Államokból eredeztethető, amely ott a november végi hálaadástól (Thanksgiving Day)nagyjából a február 14-ei Valentin-napig tart, de a világ számos országában hasonló szezonra tehető.

Magyarországon értelemszerűen a karácsonyi ünnepek körül sokasodnak meg a lánykérések; biztos ti is ismertek a baráti vagy rokoni körötökben olyan párokat (vagy akár ti magatok vagytok a szerencsések), akik a december 24-25-26-ai napokon, esetleg szilveszterkor jegyezték el egymást.

,eljegyzés,karácsony,karácsonyi eljegyzés,eljegyzési időszak,eljegyzési szezon,eljegyzési gyűrű,gyűrű,karácsony 2016,

Mit gondoltok: elcsépelt vagy megható a karácsonyi lánykérés?

A karácsony körüli eljegyzési időszaknak számos előnye van: ilyenkor még nagyjából elég idő van arra, hogy a pár megszervezze a következő évre tervezett esküvőjét és a családnak való bejelentéssel sem kell várniuk, hiszen mindenki jobban ráér egy közös eljegyzési ebédre vagy vacsorára, mint az év többi napján. A december ráadásul az ünnepi hangulat miatt az év legérzelmesebb időszaka, így a ráhangolódással sem lehet gond.

Egyre népszerűbb az is, hogy a fiúk nem csak gondosan és hihetetlenül kreatív módon megszervezik, hanem videón is megörökíttetik valakivel a nagy pillanatot, így az valóban örök emlék maradhat. Most 5 megható lánykérős videót mutatunk nektek a Youtube-ról – inspirációnak is tökéletes!

1. A karácsonyi fotónak álcázott lánykérés

 

2. Karácsonyi eljegyzés a korcsolyapályán

3. A lány, aki 100 napot várt a vőlegényre

4. Gyűrű a karácsonyfán

5. A vőlegény, aki a karácsonyi fényekkel üzent

Ha esetleg érdekelnek még cikkek eljegyzés vagy lánykérés témában, ide kattintva a tökéletes eljegyzési gyűrű titkairól olvashatsz. Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!