Vajon mi az oka annak, hogy a párok túlnyomó többsége ma már inkább egy néhány perces összefoglaló esküvői videoklip mellett dönt a korábbi “mindent vegyünk fel” hagyomány helyett? Kérdéseinkre Dunai Misi, az Álomklip stúdió alapítója, díjnyertes filmkészítő válaszol és megosztja legújabb álomklipjét is.

,esküvői videoklip,cinematográfia,álomklip,esküvői film,esküvői kisfilm,esküvő,dunai misi,daalarna,daalarna ruha,aria hotel,hemingway étterem,

Szerinted mi az oka az esküvői videoklip térhódításának? Te miért szeretted meg?

Ez egy trükkös dolog. Lehet a rohanó világot okolni, meg az emberek figyelemküszöbét, de a helyzet szerintem inkább az, hogy sokkal intenzívebb, nagyobb hatást keltő emléket lehet alkotni így: dinamikus, élvezetes, érzelmeket és emlékeket egyaránt megmozgató filmecskékkel. Könnyedén újra és újra nézhető és egy pillanatig sem unalmas, ráadásul remekül osztható a nagyvilággal is.

Ha megfigyelitek, nem mindig időrendiségben vannak a filmek, a zene kibomlása és drámai íve is segít a történetmesélésben, a hangsúlyok kialakításában, a sztori és az érzetek váltakozásának megmutatásában.

Természetesen ehhez a pár perchez két kamera is forgott szinte egész nap és egy drónhelikopter is repkedett. Az sem titok, hogy a rövid „highlights” videoklipen (az esküvő fénypontjait bemutató videó – a szerk.) túl a párjaink azért egy hosszabb összefoglaló filmet is kapnak általában, mert sok év múlva az is szép emlék lehet a szertartással, a teljes nyitótánccal és az esküvői beszédekkel együtt.

Hogyan szabod személyre ezeket a klipeket?

Minden esküvőn vannak kötelező elemek, de minden párral beszélgetünk is, hogy számukra mi a legfontosabb az egész nap során, megismerem picit a történetüket, az értékrendjüket és nem utolsó sorban a zenei ízlésvilágukat is. Így igyekszem rátapintani azokra az apróságokra, amik egyediséget visznek a filmjükbe, hangsúlyt kaphatnak a klipben. Szeretek a párjaimmal az esküvő napján kívül is forgatni, úgynevezett külön napos kreatív filmezéssel, ami nem csak kiváló kaland (és még egy lehetőség a beöltözős vagy részben beöltözős együtt mókázásra) hanem az esküvő rohanásában nem megvalósult lehetőségeket is kihasználhatjuk. Szép fényviszonyok, egy új helyszín, vagy egy-egy esetleges történetszál még alaposabb és attraktívabb kibontására. Minden párunk imádni szokta ezeket az alkalmakat is, és aki bevállalja, jóval ütősebb esküvői videoklip készülhet a végén.

A legújabb esküvői videoklip alatt, amit készítettél, John Legend All of Me című slágerének több feldolgozása is hallható. Hogyan választottad ki a zenét, ami nyilvánvalóan meghatározza az egész esküvői videoklip hangulatát is?

Itt egyedül az eredeti John Legend dalt küldték nekem, hogy ez lesz a nyitótáncuk zenéje is – ami szép, de önmagában nem alkalmas a különböző érzetek és események aláfestéséhez. Zenész (is) vagyok, ezért könnyen finomhangolódtam a használni kívánt képek ismeretében a kérésre, és a hangnemek egyeztetésében tudatosan kerestem olyan feldolgozásokat, amik a nyitány, a főtéma és a lezárás hangulatához egyaránt passzolnak, megfelelően és pontosan vághatóak, mintha csak egyedi stúdiómixet kaptak volna. Hatalmas élmény amikor megszólal először a klip majdani zenéje –és működik a sztorival. Mindig felvillanyoz vágás közben. Itt szerencsém is volt, van, hogy egy-egy feldolgozás nem stimmel hangnemben és ami külön-külön működik, együtt már nem állja meg a helyét. De ez szerintem szuper lett. Jó hallgatni – és ami a legfontosabb, hogy a pár imádta. 🙂

Esküvői film: Álomklip.hu Wedding Films (weboldal)
Esküvői ruha: Daalarna – Benes Anita (weboldal)
Helyszínek: Aria Hotel Budapest,Hemingway Étterem (weboldal itt és itt)

Kattints ide a legjobb első tánchoz illő zenékért! Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!