Háromrészes sorozatunkban Kövér Krisztián virágkötő mester (Botanic Art) mesél a Secret Stories olvasóinak 2018 esküvői virágdivatjáról. Virágtrend összefoglalónk első részében az “esküvő a nyári réten” hangulatról beszélgettünk. 

Fotók és virágdekor : Kövér Krisztián

Mi inspirált a kollekció összeállításakor?

A virágos rét látványa, a nyár, a szabadság érzése inspirált. Amikor valaki az esküvőjére készül, ami feltehetően az élete egyik legszebb napja lesz, ezekkel az érzésekkel éli a napjait. A napsütés, a felszabadult vidámság, a nagy napra való várakozás mind ezt az érzést közvetíti.

Kinek javaslod ezt a hangulatot?

Egy olyan vidám párnak tudom elképzelni, aki a mindennapjaikban és így az esküvőjük témájául nem feltétlenül a városi eleganciát és trendeket részesítik előnyben, hanem a vidék ízét, a természetet, a friss nyári mezők világát szeretik.

Milyen helyszínen tudsz elképzelni egy ilyen virágdíszítést?

Alapvetően egy vidéki helyszínre javasolnám, például egy régi kúriában, vagy egy szabadtéri esküvőn, de érdekes módon ezt el tudom képzelni egy budapesti belvárosi esküvőn is, ahol pont az a cél, hogy kicsit behozzuk a városba a vidék illatát.

Többféle változatban is elkészíthető egy ilyen összeállítás?

Természetesen, rengeteg módon elkészíthetjük, ha például természetes környezetben, mondjuk, egy borteraszon készítem ezt a díszítést, biztosan megjelenik a fa, esetleg a bádog, az üveg, mint kiegészítő elem. Kicsit elegánsabb helyszín választásakor sok esetben áttetsző üvegekkel dolgozom, a gyertyák, mécsesek mindig fontos kiegészítői az esküvőknek, de egy elegáns gyertyatartó még inkább emelheti az alkalom fényét.

Ezekhez az alapokhoz kombinálom a színeket, természetesen a megrendelő kérése alapján. Van, aki valamelyik színt jobban szeretné megjeleníteni, míg más valamelyik színt teljesen elhagyná…Ettől lesz minden esküvői díszítés más és más.

Gyönyörű selyemvirág dekoráció az esküvődre – Kattints ide és nézd meg, hogy nem csak élővirágból lehet csodákat alkotni!