Mindannyian szeretjük csodaszép élővirágokkal díszíteni a számunkra legfontosabb helyszíneket és eseményeket. De mi van akkor, ha a nyári meleg miatt nem merjük megkockáztatni a kedvenc virágainkat a dekorációban, mert félő, hogy már az esemény elején elvesztik a tartásukat és fonnyadni kezdenek? A művirágra, mint egy lehetséges megoldásra, sokan még mindig az ízléstelenség szinonimájaként tekintenek, pedig ma már álomszép selyemvirág dekorációkat lehet alkotni úgy, hogy szabad szemmel képtelenség meglátni a különbséget. Cikkünkben Kövér Krisztián virágkötő mester (Botanic Art) hozza meg a kedveteket az esküvői selyemvirág dekorációkhoz. 

Nyári selyemvirág dekoráció a Daalarna atelier-ben

Nyári selyemvirág dekoráció a Daalarna atelier-ben

A selyemvirág, mint esküvői dekoráció

“A közelmúltban egy nagy rendezvény díszítésének elkészítésére kaptam felkérést. A megrendelőim egy tavalyi rendezvényen látták a dekorációimat és a Nagy Gatsby stílusában készített élővirág díszek rögtön rabul ejtették őket. A nyár közepén tartandó összejövetelre a 20-as évek stílusában, fehér hortenziából szerették volna a dekorációt. Mi sem egyszerűbb, gondoltam.

“Aztán amikor kiderült, hogy közel 100 asztalt kell majd díszíteni, biztos voltam benne, hogy nem lehet majd a nyári meleg napokon megkockáztatni, hogy a hortenzia összeessen, vagy esetleg hervadtnak tűnjön a díszekben.”

Mivel folyamatosan dolgozunk magas minőségű selyemvirágokkal is, a következő egyeztetésre elkészítettem egy mintadarabot selyemvirágból. A megrendelők először nem értették, hogy miért hoztam élővirágot, amikor jeleztem előre, hogy selyemvirágból készítem el a mintát… Ekkor már tudtam, hogy siker koronázza majd ezt a munkánkat is. A hasonlóság meggyőzte őket! A megbeszélt stílushoz egyszerű, zárt gömbformákat terveztünk, amit gyöngyökkel és marabu tollakkal oldottunk fel.

 

 

Selyemvirág az esküvő után

A virágdíszeket elkészítettük és nem kellett attól félnünk, hogy a melegben bármi baja legyen a virágoknak. A hatalmas térben kizárólag az asztalokra kerültek virágdíszek, hiszen a teret hatalmas fénycsillárok és régi vonat kocsik töltötték meg az adott kor stílusában. A megrendelő is elégedett volt, a rendezvény után jelezte is, hogy a vendégeknek fogalmuk sem volt arról, hogy nem élő virág volt az asztalokon.

És hogy mi történik a csodaszép selyemvirágokkal az esküvő után? Két lehetőség van: ha bérelni szeretné valaki, akkor az esemény után visszakerül a Botanic Art virágkötőihez, akik más eseményekre csodás kompozíciókat álmodnak meg belőlük. Ha azonban a pár szeretné őket hazavinni a nagy nap után, akkor csodás dísze lehet az otthonnak vagy az irodának. De természetesen a násznép között is szétosztható vagy egyéb kreatív módokon újrahasznosítható, például fel lehet ajánlani jótékony célra is alapítványok, iskolák dekorálására. 

Érdemes rendezvényekre, szállodákba, éttermekbe más selyemvirágból is elkészíteni a virág kompozíciókat, stílusban és méretben is csak a fantáziánk szabhat határt.

 

Nyári selyemvirág dekoráció a Daalarna atelier-ben

Még több esküvői dekorációs tippért kattints rovatunkra és inspirálódj kedvedre!