Ezek a gyümölcsökből készült asztaldíszek nemcsak szépek, finomak is. Cikkünkben gyümölcsök és zöldségek kerülnek az asztalra, ezúttal azonban sokkal inkább díszként, mintsem ennivalóként. 

Az esküvőt körülölelő dekoráció megjelenésével kapcsolatban a legtöbbünk gondolataiban konkrét elképzelések alakultak ki. Mind ismerjük a jól bevált praktikákat, amik meghitté, hangulatossá és ünnepivé teszik a különleges napnak helyet adó teret – a klasszikusnak számító lámpások, gyertyák, csipkék, virágok régóta állandó szereplők az esküvői díszek palettáján.

Gyümölcsökből & zöldségekből készült asztaldíszek

A dekoráció azonban a kreativitás kimeríthetetlen tárházát hordozza magában, az esküvő stílusának meghatározásában játszott szerepe pedig meglehetősen jelentős ahhoz, hogy ne horgonyozzunk le kizárólag a törvényszerűségek egyszerűsége mellett. Olykor a legapróbb trükkök is képesek színt vinni a díszekbe, anélkül, hogy mindehhez szükségünk volna néhány dekorációval foglalkozó üzlet kifosztására. Sőt, alkalomadtán elegendő csak a piacra ellátogatni értük. Így például a gyümölcsök és zöldségek hű társai a díszítésnek, amelyek a szó szoros értelmében színt visznek az asztalra – különösképp, ha azokat most nem fogyasztásra szánjuk; dacára annak, hogy ezek jellemzően csak az ételek köreteként, vagy pedig akkor jelentek meg az asztalon, ha az éjféli lakoma után már mindenkinek kettőslátása volt a nehéz ételektől.

Gyümölcsökből & zöldségekből készült asztaldíszek

Gyümölcsökből & zöldségekből készült asztaldíszek

A többi díszítőelemmel együtt felhasználva gyönyörű asztaldísz készíthető belőlük, különösen virágokkal, levelekkel, ágakkal vagy akár gyertyákkal párosítva. Noha bármilyen stílussal képesek összhangot alkotni, kétségtelenül a szabadtéri és a rusztikus esküvőkhöz kötve kelnek igazán életre, és idézik fel előttünk a csendéletekre emlékeztető hangulatot. Ahhoz, hogy igazán kifinomult hatást érjünk el és elkerüljük a gyümölcstál-effektust, válasszunk döntően egy-két színvilágú elemeket, és kísérletezzünk annak tónusaival. A gyömülcsök, zöldségek szezonalitása a legjobb iránytű a használatukhoz, de az imént említett színhatás is segít eligazodni a felhasználásukban. A nyári esküvők hű társa lehet a barack, a füge vagy például a szeder, ősszel szuper kiegészítő a szőlő, körte, alma vagy sötőtök, míg télen a gránátalma, vagy akár a narancs hoz színt az asztalra.

Csemegézzetek az ötleteinkből és próbáljátok ki őket akár otthonra is!

Képek forrása: Pinterest

Kattints ide és nézegess gyönyörű virágcsokor dekorációkat!