Nyári menyasszonyi csokrok tökéletes, különleges kiegészítője lehet a kamilla virága. A százszorszépre emlékeztető, pici fehér fejek sárga középpel izgalmasak, különlegesek és igazán természetes hatást adnak a csokrodnak. Erről az egyszerű, de nagyszerű virágról mesél állandó szerzőnk, a Wild Flower Bar

(1) Kamillát a menyasszonyi csokorba!

Bár elsősorban kiegészítőként néhány szálat szoktunk a réti-mezei hangulatú csokrokba csempészni, amitől máris sokat tettünk a csokor kócosságáért, természetességéért, de önmagában, akár csak kamillából álló menyasszonyi csokrod is lehet! A kamilla a hosszú szárával, mezei kinézetével egy szuper egyszerű, mégis nagyon elegáns csokrot alkothat.

(2) Így tartsd frissen

Ha frissen szeretnéd tartani a kamilla csokrodat, akkor az üreges szárak végét érdemes időről időre visszavágni. Ha ki szeretnéd szárítani a kamillát, akkor úgy jársz a legjobban, ha fejjel lefelé, lógatva szárítod.

(3) A kamilla, mint szimbólum

A virágszimbolikában a kamilla az érzékek, a szellem nyugalmát  jelképezi.

 

(4) Sokoldalú virág

Különböző kamillafajták léteznek: van, amit kifejezetten a csokorkötéshez használunk, van olyan, amit az illóolajáért termesztenek, így kerül például parfümökbe. Van, amit szárítva, orvosi székfű felirattal jelezve vásárolhatunk meg és a gyógyhatása miatt közkedvelt, azaz a gyulladáscsökkentő, nyugtató fertőtlenítő hatás amiatt szeretjük. Tudtad, hogy az orvosi székfű vad változata őshonos Magyarországon? Főleg a Hortobágyon terem nagy mennyiségben.

(5) Hazai hírek

Hazánk nagy kamillatermesztő, a világ parfümiparának egyik jelentős beszállítója. Ki gondolná, hogy az apró, fehér virágokból kék színű illóolajat lehet kinyerni? Bár a csokrokba általában nem ez a fajta kerül, mindenképp izgalmas tudni, hogy például a Lush kozmetikumainak is magyar kamilla az egyik alapanyaga.

Fotók: Jágity Fanni Fotográfus

Állandó rovatunkban részletesebben is bemutatunk egy-egy gyönyörű virágot az egyik kedvenc budapesti virágüzletünk, a Wild Flower Bar segítségével. Ha tetszett a cikk, olvasd el a Wild Flower Bar korábbi írásait is ide kattintva. Ezekben bemutattuk már például a pipacsot, a pünkösdi rózsát, a tulipánt, a boglárkát és az anemónát is.