A nyári szezon az esküvők Mekkája, Dom Perignonja és Eiffel-tornya. Magasan vezeti a listát a favorit időszakok terítékén, köszönhetően a kiszámítható(bb) időjárásnak, a napos órák számának, a vízpartok hívogató szavának, és önmagában annak a teóriának, hogy esküvőt csak nyáron lehet és illik tartani. A pozitívumok elvitathatatlanok, de ilyenkor sincs jégkrémből és Aperol Spitzből a kerítés, a 35 fok küszöbénél álló higanyszál, a szeszélyes viharok ugyanúgy okozhatnak fennakadásokat abban az idilli elképzelésben, hogy lassított felvételben futunk egymás felé a virágos réten a kreatív fotózás közben. Mindazonáltal épp természetüknél fogva a nyári esküvők milliónyi ötletet, lehetőséget hordoznak magukban, amelyek – szó szerint – új színt vihetnek a nagy napotokba. Megunhatatlan ötletek forró nyári esküvőkre.
Rövid esküvői ruha? Miért ne?!
A nyári esküvők egyik hátulütője, hogy a nagy ruhaköltemények alatt úgy érezheted magad, mint egy westy a napon. A ruhák rétegei maguk alatt tartják a hőt, és egy óra alatt úgy olyan állapotba kerülhetsz, hogy elvihetnének egy műszaki áruházba hűsugárzónak. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy arra, hogy rosszul viseld a hőmérséklet magasabb fokát, válassz könnyebben szellőző, vékony ruhát, vagy akár egy rövidebb fazont.
Köszön-ő?
A nyár kínálja a legváltozatosabb lehetőségeket ahhoz, hogy a dekorációt elsüthesd köszönőajándéknak is. Úgyis bennünk maradt a gyűjtögető életmód, ezért aminél látjuk, hogy grátiszban elvihető, azután két kézzel nyúlunk. Legyen az szállodai szappan, promóciós kóstoló, vagy egy ötletesen kihelyezett kalap, napszemüveg, strandtáska, illetve napernyő egy esküvőn.
Medence a helyszínen
Mi az a három hozzávaló, ami szükséges a nyárhoz? Víz, víz, víz. Az esküvőtök helyszínén lévő medence nemcsak dekorációs elemként funkcionál nagyszerűen – például virágokkal díszítve –, hanem eredeti rendeltetésénél fogva szuper programot kínál ahhoz is, hogy a „hivatalos” események után csobbanjatok egyet a boldogságban és a vízben.
Sőt, ha még inkább kedveskedni akartok a vendégeknek, várhatjátok őket személyre szabott törölközőkkel is.
Italok és bárok
Egy finom rózsalimonádé? Egy gyümölcsös koktél? Egy jó kis coco? Nem Chanel és nem Escobar; viszont a kókuszvizes üdítővel igazán rendhagyó és revitalizáló üdítőt készíthetsz a vendégeidnek. Ha pedig még inkább fókuszba helyeznéd a szemet gyönyörködtető „kiegészítőket”, tedd vidámabbá az italokat néhány jégkockába zárt ehető virággal.
Ha nagy forróságot jósolnak a nagy napra, állítsatok fel több frissítő pontot, és várjátok hűsítő italokkal – és nem feltétlenül tüzes vízzel – a meghívottaitokat; mindenki hálás lesz a figyelmességetekért.
Könnyű és friss menük
Szokás mondani, hogy ami másnak a fine dining, azt a magyar ember elmosogatja. Tény, hogy egy görögdinnye „cake pop” nem egy töltött káposzta, de a jól behűtött gyümölcs falatok, a könnyed aperitivo-k, a finger foodok, a sovány húsok, a szezonális zöldségköretek, citrusos dresszingek mind üdítőleg hatnak a nagy forróságban.
Bohókás hajfonatok
Aki hosszú hajkoronát visel, az pontosan tudja, hogy hőségben a kiengedett haj olyan, mintha rád ragasztottak volna egy pehelypaplant. Meleged van tőle, összeugrik, kirúgja magát, begöndörödik, kiegyenesedik, lelapul, és két óra után úgy érzed, hogy életed baklövése, hogy a ridikülbe nem pakoltál egy hajvágó ollót. Hogy egyszerűbbé tedd a dolgod, válassz inkább egy könnyed kontyot és díszítsd laza hullámokkal.
Olvassátok el új szerzőnk, Huszka Petra interjúját, és inspirálódjatok a munkáiból!
Lehetőségek virágdekoráció helyett
Az érzékeny virágok olyan hamar elfáradnak a hőségben, mint a gyerekek az évzárón. Ha a helyszíneteknek nem klimatizált helyiség ad otthon, inkább frappáns dekor elemekkel, gyertyákkal, táblákkal díszítsetek, vagy pedig adjatok teret a most reneszánszát élő szárított növényeknek. A Kipp Kopp Design oldalán oldalán rengeteg ötletet találhattok, ha pampafüvet, nádat, proteat, eukaliptuszt, búzát és sok más naturális dolgot kerestek.
Torta a szemnek és léleknek
Egy esküvői torta nem csak akkor kifinomult, ha fehér vagy rózsás színekben pompázik, és roskadozik a csinos cukorvirágoktól. Ha a tematikátok színvilágához és a helyszín hangulatához illeszkedik, bátran nyúljatok a merészebb színek után is.
Az ízeket illetően se riadjatok vissza attól, hogy eltérjetek a klasszikusaktól: prosecco-eperrel, levendula citrommal, répa narancsvirággal – csak a fantáziátok szabhat határokat a lehetőségeknek.