Állandó szerzőnk, Gyenes Szilvia dekoratőr ezúttal egy csupa zöld esküvői dekoráció kulisszatitkaiba avatja be a Secret Stories olvasóit. Hiszen a greenery megunhatatlan! 

“A pálmaházak az egzotikumok üvegbe zárt, jól megkomponált épületszerkezetei, ahol a fény a főszereplő és a különleges növénykultúrák. Ilyen légies példa erre a tatai Pálmaház. Pálma ugyan nincs benne, de könnyen megtölthető egy rendezvény alkalmára. A jellegzetes mélyzöld színű vázszerkezet , a pazar belmagasság, a hibátlan fekvés tökéletes alapot képzett a zöld esküvői dekoráció koncepciójához.

Akkurátusan gyűjtögettem a fajtákat a fejemben, a rám nem igazán jellemző alapossággal. Olyan darabokat is odacipeltem, melyek nem igazán a klasszikus esküvői eszközhasználat kellékei. Más elrendezést javasoltam a teremben, szép tükrözést alkalmazva az asztalsorokkal. Délután a gyönyörű időnek köszönhetően áradt be a fény, de este már a hibátlan fénytechnika produkálta ugyanazt a hatást. Lassú fény cikázott az indiai lótuszok levelein, mintha csillogó víztükör vette volna körbe. Egy izgalmas orchideafajtát engedtem csak be a zöldek közé….finom, kicsi, aranybarna fürtöket.

Az orientál vonal a vőlegény, Mahdi kultúráját támogatta, a kecses, lágy tálalás Annától fakadt.

Én pedig picit játszottam a lehetőséggel és a bizalommal, előidézve olyan részletsorozatokat, melyeket csakis a növények habitusa diktált. Így aztán lett lótusz art-deco ritmus, buja articsóka főasztal folyam zöld bársonnyal, valamint merész szobafenyő kompozíciók.

Ez a dekor is becsúszott a kedvenc saját munkák közé a számítógépemen, és szerintem így utólag határozottan állíthatom, hogy a tatai Pálmaháznak is nagyon jól állt.”

A fotókon szereplő szolgáltatók: Dekoráció: Gyenes Szilvia, Fotó: saját & Kondella Misi, Grafika: Ripszám Eszter, Fény, hang: Balázs Dávid, Helyszín: Pálmaház, Tata, Ruha : Daalarna, Torta és édesség – Egy csipet torta, Smink – Panczel Orsolya, Haj – Kiss Szilvia

Különleges indiai esküvő Budapesten – kattintsatok ide a részletekért!