Állandó szerzőnk, Gyenes Szilvia dekoratőr ezúttal egy különleges indiai esküvő kulisszatitkaiba avatja be a Secret Stories olvasóit. A destination wedding helyszíne mesés fővárosunk, Budapest. 

Niru & Lee – Különleges indiai esküvő Budapesten

Tóbel Nóri esküvőszervezővel évek óta dolgozunk együtt zökkenőmentesen. A pár évvel ezelőtt szintén a budapesti Corinthia Hotelben rendezett indiai esküvő hozta a nyári megkeresést, mely igen érdekesnek bizonyult már az első személyes találkozó alkalmával. Niru, a varázslatos szemű lány európai elemeket képzelt el a Budapestre megszervezett nagy napon. Nyitott volt minden érdekes megoldásra, imádtam a beszélgetéseinket. Kedves, vidám személyiség teljes bizalommal.

Nóri, mint mindig, tökéletes alapokat képez mindenre kiterjedően, mi pedig finoman, puzzle-ként kapcsolódunk a szerkezetbe. Az én feledatom a látvány, a teljes stílusteremtés és egyben a koncepció, a vizuális háttér megálmodása.

Érdekes ez a folyamat, nem jön könnyen, lassan fejlődik. Sok-sok impulzus, odafigyelés, kedv, türelem kell, mire összeáll a kép.

Az indiai esküvők általában öt komponensből tevődnek össze. Olyan ez, mintha öt felvonásból állna az előadás. A háttérben mindenki keményen dolgozik, épít, forgat, fotózik, bont, szállít, világít itt, instalál amott – ugyanis a helyszínek is váltják egymást. Csapatom bázist alkot a szálloda egyik termében a kellékekkel és a viráganyaggal. Komoly támogatást kapunk ilyenkor a hoteltől, enélkül szinte kivitelezhetetlen lenne az esemény.

És hogy mi a csúcspontja egy indiai esküvőnek? A fergeteges dobpergés, mikor a teljes násznép, élén a párral bevonul a mandaphoz a szertartásra. Átlagos bámészkodóvá válunk 10 percre, elbújva, az oszlopok mögül leselkedünk izgatottan elvegyülve a hotelben tartózkodó turisták között, a hotel személyzetével összemosolyogva pár pillanatra, és persze megpihenve az izgalmas destination wedding díszletei között.

Más kultúra, más színek, pompás ruhák, egzotikus mosoly, lágyan ringó csípő, tánc, nevetés.

Mi az, ami még más? Bátor színhasználat, pici csalás, semmi vintage, volumen, feszes forgatókönyv, 1500 szál Ami-mező a márványon, 36 négyzetméteren indiai palotabelső izgalmas perspektívával, a bálteremben aranypálmák, földig érő fekete terítők, teljes összhangban a pompázatos épületbelsővel.

És az állandó kétségek: mutat-e majd úgy a valóságban a tervem, mint a megrendelő egyik mappajában elmentett layout? Megépítjük-e azt, amit megígértünk? Kinyílik-e a virág? Kibírja-e a virág? Elegendő-e a mennyiség, az idő az építésre, lesz-e eső aznap amikor a Gundel kertjében elegáns vacsorát tervezünk? Működik-e a nyomat?

Tetszeni fog-e Nirunak, Lee-nek, az édesanyának, a vendégeknek, a hotel menedzsmentjének és nektek, kedves Secret Stories olvasók?

Az esküvői videót ide kattintva nézhetitek meg. 

Az esküvőn közreműködtek: 

Fotó: Vámos Csaba és saját képek 
Helyszín: Corinthia Hotel
Videó: Maróti Zoltán
Szervező: Tóbel Nóra 
Grafika: Gyenes Péter  
Torta: Marangona
Fény és hang: Hangosító.hu Kft.
Bútor: amerikaiszek.hu, Mobilsofa
Smink: Szécsi Gabi 
Fodrász : Kiss Szilvia 
Ceremóniamester és szertartásvezető: Karai Eszter, Eszterlánc Ceremónia

Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából! Gyenes Szilvia korábbi írásait ide kattintva találod.