Ha most épp az esküvődre készülsz, már jó eséllyel megtaláltad az Igazit, ne keress tovább. De elmondhatod ugyanezt az esküvői ruhádról is? Íme 10 jel, hogy megtaláltad az igazit a ruhában is. 😉

Ahogyan emberekkel szerelembe esünk, úgy – más kontextusban – elmondható ez az élet egyéb dolgairól is. Elvégre ki nem nyilatkozott volna még egy ruháról úgy, hogy az bizony szerelem volt első látásra. Az esküvői ruha pedig bizonyos értelemben még nagyobb szerelem az életünkben. Egy ruha attól (is) jó, hogy képesek vagyunk kicsit újra, még intenzívebben szerelmesek lenni – mind a ruhába, mind a vőlegényünkbe.

Tekintve, hogy kis túlzással a jó menyasszonyi ruha legalább olyan nagy keresés eredménye, minthogy megtaláld életed párját, összegyűjtöttünk Neked 10 ismérvet, ami biztosan segít majd eligazodni, hogy valóban „az Igazi” ruhát találtad-e meg, vagy pedig inkább szemezgess még tovább az esélyesek között, hogy végül megtaláld azt, amit igazán Rád szabtak.

10 jel, hogy megtaláltad az igazit a ruhában is, Fotó: Kondella Misi, Ruha: Daalarna

1. Azonnal látod magad előtt a nagy pillanatot, ahogy a jövendőbeli férjed felé sétálsz a sorok között

Mindannyian ismerjük azt a hangulatot, amikor a kocsiból nézünk ki az ablakon, vagy amikor az utcán sétálunk, és megszólal egy számunkra kedves szám, majd egyből úgy érezzük magunkat, mintha egy videoklip szereplői lennénk. Hasonló érzés, amikor felveszed a menyasszonyi ruhád a ruhapróbán, és szinte hallod azt a dalt a fejedben, amire szeretnél majd az oltárhoz vonulni. Látod magad előtt, ahogy anyukád a tartalék zsebkendőket veszi elő, hogy leitassa az arcáról a könnyeket, az előtted sorakozó koszorúslányok biztatnak, hogy nem fogsz orra esni vonulás közben, a jövendőbelid pedig az oltár mellett áll, és várja, hogy feleségül vehessen.

Ha egy ilyen romantikus lányregény szalad át a fejedben, mikor a tükör előtt állsz a ruhádban, ne habozz tovább.

Fotó: Rokolya Photography, Ruha: Daalarna

2. Úgy érzed, hogy még egy ruha sem állt ilyen jól rajtad.

Ha elismerően forgolódsz a tükör előtt, és úgy érzed, hogy hozzád képest Gigi Hadid is csak a közért reklámarca lehetne, akkor ne is keresgélj más ruhát.

Fotó: Wertán Fotó, Ruha: Daalarna

3. Minden más ruha elhalványul hozzá képest.

Már felpróbáltál harminc másik ruhát, de még mindig arról ábrándozol, hogy AZ a ruha volt a legszebb. Odaadhatnák Neked akár Kate Middleton esküvői ruháját is, grátiszban Vilmos herceggel, Neked akkor is az a ruha kell, amibe már korábban beleszerettél.

Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán, Ruha: Daalarna

4. Nem lehet elbizonytalanítani.

A ruhapróba sokszor egy igazi lányos program a résztvevők számára, ahol mindenki egy kiváló minősítéssel végzett stylist bőrébe képzeli magát, de minimum egy díszokleveles eladónak, aki kérés nélkül is előszeretettel ad útmutatást arra nézve, hogy mi állna jól neked, és az általad kigondolt ruha helyett inkább melyik fazont kellene választanod. Ha téged viszont hidegen hagy, hogy édesanyád olyan puffos ujjat szeretne Neked, mint amilyen az ő ruhája volt 1980-ban, vagy hogy nagymamád szerint a magas nyakú ruhánál nincs szebb, vagy nem érint meg mélyen, hogy mi a barátnőd álomruhája, és határozottan követed a saját elképzelésedet, akkor annak oka van.

Fotó: Jager Zsuzsi Photography, Ruha: Daalarna

5. Elfogadhatatlannak érzed, hogy ne az a ruha lehessen rajtad az esküvődön.

A legtöbb nő kitart az elhatározása mellett, legyen szó bármiről. Így márpedig, ha az álomruhád valamilyen oknál fogva nem készülne el az esküvődig, akkor az eredetileg eltervezett időpontban esküvő sem lesz. Ebben nincs alku.

Ebben a cikkünkben Daalarna menyasszonyok mesélnek az esküvői ruhájuk kiválasztásáról és a pillanatról, amikor tudták, hogy megtalálták az Igazit a ruhában is.

Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán, Ruha: Daalarna

6. Már tervezed, hogy hova tudod még felvenni az esküvői ruhádat.

Például a hétvégi kirándulás pont ideális, ugye? Ha megtalálod az ideális fazont, meglátod, újra és újra fel akarod majd venni, és nem érdekel, hogy mennyire illik majd az alkalomhoz. Csak még egyszer felvehesd.

Fotó: Pinewood Weddings,Ruha: Daalarna

7. Az örömkönnyektől a szökőkútig.

Az életben vannak konkrét alkalmak, amikor természetszerűen sírnunk kell. Ilyen a születéskori felsírás, de az is, amikor anyukád meglát az esküvői ruhádban. Ha ilyen reakciót váltasz ki a családodból és a barátaidból, akkor jó nyomon jársz.

Fotó: Soos Bertalan, Oláh Márk, Ruha: Daalarna

8. Csak szuperlatívuszokban tudsz mesélni a ruháról a barátnőidnek.

Ha egy ruhával kapcsolatban csak a „világ legcsodálatosabb ruhája” vagy „álmaim ruhája” jelzőkkel tudsz beszélni, vedd meg, mielőtt szentté nem avatod ott helyben az esküvődön való jövőbeli jótékony szolgálataiért.

Fotó: Rok Trzan, Ruha: Daalarna

9. Nem akarod majd levenni.

A ruhapróbákon sokszor hallani a menyasszonyoktól, hogy ha megtalálják az igazit, le sem akarják vetni magukról a ruhát, szívük szerint ebben lennének minden nap. Végülis, ha Oscar Wilde azt mondta, hogy sosem lehetünk túlöltözöttek vagy túlképzettek, akkor menyasszonyi ruhában sem túlzás munkába járni, nem?

Fotó: Rokolya Photography, Ruha: Daalarna

10. Nem győzöd nézegetni a ruhapróbán készült menyasszonyi ruhás fotóidat.

Amikor elgondolkozol azon, hogy a ruhapróbán készült menyasszonyi ruhás képedet kitedd-e az összes elektronikai eszközöd háttérképének, és még az álmatlan éjszakáidon is a fotóidat nézegeted, hogy milyen gyönyörűen állt rajtad az a ruha, akkor az bizony már tud valamit.

Fotó: Kondella Misi, Ruha: Daalarna, Cikkünk forrása a brides.com írása volt

10+1. Illik a mindennapi stílusodhoz.

Ha már egy kiforrt stílussal bírsz, jó, ha a ruhádon is az tükröződik, hogy ez igazán te vagy. Így, ha például a hétköznapokban a szolid eleganciát szereted, nem biztos, hogy jól éreznéd magad, ha habos tortának öltözöl más kedvéért.

Daalarna 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN felpróbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.