Valószínűleg nincs olyan menyasszony, aki ne izgulna picit a tökéletes esküvői ruha kiválasztásának folyamatára gondolva. „Vajon miből fogom érezni, hogy megtaláltam a tökéletes ruhát?” – ehhez hasonló kérdések zakatolhatnak a menyasszonyok fejében az első ruhapróba előtt. Hogy megnyugtassuk őket, összegyűjtöttünk néhány idézetet, amelyben Daalarna menyasszonyok mesélnek az esküvői ruhájuk kiválasztásáról és a pillanatról, amikor tudták, hogy megtalálták az Igazit a ruhában is. 🙂 

Zsuzsi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Simon Teodóra

Már a nővérem is egy meseszép Daalarna ruhát viselt az esküvőjén, ekkor ismertem meg jobban Benes Anita ruháit. A Daalarna Facebook oldalán pillantottam meg a virágmintás esküvői ruhát, és egyből beleszerettem. Tetszett, hogy vidám és különleges. Majd a szalonban megtapasztaltam, hogy nemcsak az anyag mintája, de az esése is nagyon szép. Nem haboztam, rögtön megrendeltem a ruhát.”

Zsuzsi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Dóri & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Jágity Fanni

Korábban egyáltalán nem gondoltam, hogy nekem egyszer sellő fazonú ruhám lesz. Hagyományosabb, királylányosabb ruhákat keresgéltem az elején. A második próbán a Daalarna szalonban aztán megmutatták a lányok ezt a fazont és teljesen le voltam nyűgözve. Amikor felpróbáltam, úgy éreztem, hogy ez a ruha pont rám várt. Ahogy a történetemből is látható, nagyon fontos, hogy az esküvői ruha kiválasztása során több fazont is felpróbáljunk, még olyat is amire korábban egyáltalán nem is gondoltunk.”

Dóri gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

 

Vanda & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Pinewood Weddings

Egyértelmű volt, hogy Daalarna ruhában szeretnék az oltárhoz vonulni. Nem csak azért, mert a különböző kollekciók rengeteg gyönyörű ruhája közül lehetett választani, hanem mert lehetőségem volt a kiválasztott ruha személyre szabására. Az eredeti ruhán való változtatásoknak köszönhetően egy igazán hozzám illő ruha született és szerintem ettől lett különleges és egyedi a végeredmény. Nem utolsó sorban nagyon fontos volt számomra, hogy magyar tervező által készített ruhám legyen.”

Vanda gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Kata & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Rokolya Zsolt

A ruhapróbák pont úgy zajlottak, mint ahogy elképzeltem (kivéve a pezsgőt! :D). Az első próbára a barátnőim és a tesóm is jöttek velem, kb. 5-6 fazont próbáltam és a daalarnás lányok nagyon segítőkészek voltak. Rajzokkal, képekkel, árakkal mentem haza. Viszont hónapok múlva sem éreztem úgy, hogy egyik is igazán az „enyém” lett volna. Szóval megkértem az esküvőszervezőmet, hogy beszéljünk le még egy próbát és mikor legközelebb otthon voltam, bementünk próbálni, akkor már az anyukámmal együtt.Valamiért nagyon úgy voltam vele, hogy szeretnék egy hosszú ujjú fazont is felpróbálni mégiscsak, és ahogy felvettem az elsőt aznap, mindannyian úgy éreztük, hogy „EZ AZ”. Habár azt mondják, ez a fazon nem szokványos az én korosztályomnak, én ennél jobban nem is szerethetném, annyira illik hozzám és a személyiségemhez. Még három másik próbám volt ezután, emiatt is törekedtünk arra, hogy sokszor jöjjek haza, amit szerencsére sikerült megoldani (egy év alatt ötször utaztam Magyarországra a szervezés miatt, az esküvő hetét is beleszámolva).”

Kata gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Bogi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Daniel Karczag Wedding Photography

Én már évek óta szemezgettem a ruhámmal. Sokat ábrándoztam róla, hogy milyen érzés lenne egy ilyen csodaruhában férjhez menni Ádihoz. Mindig is pont ez a stílus tetszett és ez a szabás. A japánujjas makramé csipke felső és a könnyű tüll alsó engem teljesen elvarázsolt és óriási boldogság volt számomra az álomruhámban kimondani Ádámnak az igent. A ruhapróbák is mindig szuper hangulatúak voltak és ezért nagyon fognak hiányozni. Azon felül, hogy mindig mindenki kedves és segítőkész volt velem, mérhetetlen profizmust éreztem magam körül, ezért végig teljesen nyugodt lehetettem, hogy a szervezés ezen része sínen van. Tudtam, hogy gyönyörű ruhát kapok majd a Daalarna szalonban, de a végeredmény felülmúlta a várakozásaimat.”

Bogi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Móni & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Söjtöry Szabolcs

A menyasszonyi ruhát már szintén korán, tavaly nyáron elkezdtem kutatni, mert alacsony menyasszony révén tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. Mindig is egy csodaszép csipkés, tüllös Daalarna ruháról álmodoztam, főleg azok után, hogy barátnőm jóvoltából részt vettem a Flower kollekció bemutatóján, így egyértelmű volt, hogy először a Daalarna szalonban fogok körülnézni. Beszéltem is egy kedves ismerősömmel, akinek akkortájt volt az esküvője és tudtam, hogy Daalarna ruhája volt, hogy mesélje el a tapasztalatait. Csupa szépet és jót mondott ezért nagyon izgatottan vártam az első próbámat és nem kellett csalódnom.

A csapat nagyon felkészült volt és kedves, örültem, hogy építő jellegű tanácsokkal láttak el miközben figyelembe vették az ízlésemet is, illetve azt is mi állna a legjobban. Először egy elöl zárt, hátul kivágott darabot próbáltam, mert a képeken az tetszett a legjobban, de rajtam már nem mutatott olyan jól. Ekkor javasoltak egy elöl-hátul V-kivágású ruhát, mivel az nyújtaná az alakom, magasabbnak tűnnék benne. Kicsit ódzkodtam tőle, mivel nem gondolkodtam elől V-kivágású ruhában, de mikor felvettem, tudtam, hogy ez lesz az igazi. Így esett a választásom végül a Flower kollekció egyik darabjára annyi módosítással, hogy hosszú ujj helyett háromnegyedes ujjat kértem, mert nekem úgy jobban tetszett és kényelmesebbnek tűnt. Továbbá választottam hozzá egy pink szalagot is, ami passzolt a cipőmhöz.

Móni gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Melka & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Leiner András

Na igen, a ruha kérdés sem volt egyszerű. Egy napom volt Budapesten, hogy kiválasszam a tökéleteset. A Daalarnán kívül két másik helyre volt időpontom. Anyukámmal, a tanúmmal és természetesen a kisfiunkkal mentünk. Az első helyszínen igazából találtam olyan ruhát, amiben férjhez mentem volna, de éreztem, hogy nem az igazi. Viszont a pici elég nyűgös volt, úgyhogy ebéd közben mondtam is, hogy legyen az a ruha, amit először próbáltam. A barátnőm viszont rábeszélt, hogy ha már van a Daalarnába időpontom, ráadásul a bébi is elaludt, mindenképpen menjünk!

Ahogy felvettem a szalonban a kiválasztott ruhát és belenéztem a tükörbe, kirázott a hideg és már nem is volt kérdés, hogy hol vesszük meg álmaim ruháját. Igazából három modell közül választottam ki az igazit, ami tulajdonképpen az volt, amit legelőször próbáltam. Szerencsére mindenki nagyon rugalmas volt és az esküvő előtt két nappal lett kész a ruhám, mivel nem tudtam hazautazni a próbák miatt. Úgyhogy nem csak a ruha volt tökéletes, de a varroda hozzáállása is.”

Melka gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Dóri & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Jaksa Tímea

A ruhaválasztástól féltem a legjobban, hiszen teljesen ötlet nélkül álltunk neki a keresésnek a legjobb barátnőmmel. Egy dologban biztos voltam, hogy sem a helyszínhez, sem pedig hozzám nem illik a nagy habos-babos ruhaköltemény. Sőt a vőlegény kifejezett kérése volt, hogy ne dugjuk el az alakom.

Azért persze próbáltam többféle ruhát, de Benes Anita 2016-os kollekciójának az egyik darabja hozta meg a várt a WOW-effektust. Ebből a ruhából indultunk el és Anita kb. öt perc alatt leskiccelte azt, amire mindannyian azt mondtuk, EZ AZ! Hatalmas sikere volt, főleg a gyönyörű csipkemotívumnak, ami az illúziótüll miatt tényleg olyan volt, mintha a bőrőmre lenne ragasztva. Mindenki azt mondta, hogy pont ilyen ruhát képzeltek el hozzám.”

Dóri gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Ancsi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Rokolya Zsolt

Az egyetlen dolog amit tudtam, már a lánykéréskor is, hogy a nagy napon Daalarna ruhában szeretnék lenni. Mikor eljött az első próba időpontja, nagyon izgatott voltam és végül több ruha is szóba jött, de hetekig nem tudtam dönteni. Többször voltam a szalonban, minden ruhában szerettem valamit, de mindegyiken kicsit alakítottam volna még. Végül nagy nehezen sikerült választanom, de úgy mentem be a szalonba méretvételre, hogy a lányok érezték, valami nem az igazi. Akkor mutattak egy olyan ruhát, ami az új kollekción belül is a legújabb fazon volt, ezért addig nem láthattam. Tökéletes volt, álmodni sem tudtam volna szebbet, úgyhogy már nem volt több kétely bennem.”

Ancsi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Vivi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Wendl Photography

Évekkel ezelőtt eldőlt számomra, hogy ha férjhez megyek, azt csakis Daalarna ruhában fogom megtenni, méghozzá királylányos, nagy szoknyás ruhában. A Pearl kollekció nyitott hátú modelljére esett a választásom. Imádtam, hogy egy része merészebb a nyitott hátmegoldásnak köszönhetően, ugyanakkor romantikus a csipke és a kézzel felvarrt gyöngyök miatt. Mégis csak második alkalommal született meg a szerelemruha. A felsőrész egyértelmű volt számomra, de a szoknyát valahogy nem éreztem a magaménak. Ezért a második próba alkalmával felvettem a kristálytüll többrétegű szoknyát is… Ott rögtön éreztem, hogy igen, ez lesz az én ruhám.”

Vivi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Sáron & a tökéletes tengerparti esküvői ruha

A ruhám teljesen egyedi, az én elképzelésimet valósította meg Benes Anita, a Daalarna tervezője,amikor megalkotta a halványkék ruhát, amit nem lehet megtalálni egyik katalógusban sem. Elképesztően izgultam végig, amíg próbáról-próbára alakítgattuk együtt. A színt a helyszín miatt választottam. Szerintem nagyon jól mutat a fotókon a végeredmény.”

Sáron gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Niki & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Szentesi Ági

Interneten keresgéltem, és teljesen véletlenül bukkantam erre a ruhára. Szerelem volt első látásra. Tartottam tőle, hogy egy ilyen nagy szoknyában picinek tűnnék, mert nagyon alacsony vagyok, de a különleges anyaga és szabása miatt mindenképpen fel szerettem volna próbálni, mert úgy gondoltam, átalakítással akár nekem is jól állhat. Amikor felpróbáltam, meglepődtem, hogy mennyire könnyű és mennyire kiemeli az alakom. Egyáltalán nem tűntem benne alacsonynak, így végül az eredeti dizájn alapján készült ruhát rendeltem meg a Daalarna szalonban. Ez volt az első és egyetlen ruha, amit próbáltam és egyből sikerült döntenem, ebből is tudtam, hogy jól választottam. Igazi hercegnőnek éreztem magam, amikor viseltem. A gyöngyökkel díszített felsőrész pedig tökéletesen illett a személyiségemhez.”

Niki gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Enikő & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Tim Kelly & Nadine Ellen

A ruhaválasztás előtt három dolog volt nyilvánvaló a számunkra: nyitott hátú fazonra utazunk, a dátum (július eleje) miatt a lehető legvékonyabb anyagot szeretném, illetve hogy magyar tervezőtől legyen a ruha. Átfogó keresésem eredménye egy pár egymástól teljesen eltérő szalon és tervező listája lett, akiket 2015 decemberében egy pénteki napon végiglátogattunk. A párom is jelen volt a kiválasztásnál. A Daalarna szalon volt a legutolsó időpontunk aznapra, és addigra már 99 százalékban biztos voltam abban, hogy egyedi ruhát szeretnék. A szalonba belépve rögtön éreztem, ez lesz az. A szalonban dolgozó lányok szuper segítőkészek voltak.

A csodálatosabbnál csodásabb ruhadarabokat felpróbálva lassan kezdett körvonalazódni a fejemben, hogy melyik csipkét milyen fazonban szeretném, amit azonnal papírra is vetettek nekem. Így született meg a ruha! Vagyis majdnem…ezen a ponton ugyanis még nem tudtam, milyen eleje legyen. Azt csak akkor választottam ki, amikor hónapokkal később megérkeztem a ruhapróbára, és besétálva megláttam egy ruhát: ez lesz a dekoltázs fazonja! A ruhát májusban mindössze öt nap alatt rám szabták. Rendkívüli csapat dolgozik a Daalarnánál!”

Enikő gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Judit & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Török-Bognár Reni

A Daalarna mesés esküvői kollekcióit előzetesen átnézegettem, így a showroomba izgatott várakozással és már-már konkrét elképzelésekkel érkeztem. A lányok nagyon kedvesen fogadtak. Végül az ott dolgozó Niki segített kiválasztani a számomra tökéletes ruhát, melynek alapja a Flower kollekció egyik blush színű csipkés modellje volt. A hosszú ujj és a csipke elegáns és egyben romantikus párosát a finom anyag halvány púderszíne még inkább különlegessé tette. Hozzá törtfehér, többrétegű, tükörtüll szoknyát választottam pici uszállyal, mely légiesen könnyed volt. A ruhám hatalmas sikert aratott és való igaz, én is különlegesnek éreztem magam benne. Volt, aki azt mondta, olyan vagyok a ruhában, mint egy Jane Austen regény hősnője, abban pedig szinte mindenki egyetértett, hogy a Brody Studios kulisszáihoz is nagyon jól illett.”

Judit gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Barbi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Bella Rose Photogrpahy

A Daalarna közösségi oldalának tehát már két éve lelkes követője voltam, így mikor még meg sem kérték a kezem, láttam a Flower kollekció ezen darabját. Annyira tetszett ez a virágos menyasszonyi ruha, hogy ez volt a háttérképem is a munkahelyemen, így amikor decemberben megkérték a kezem, azonnal tudtam, hogy ezt a ruhát szeretném. A kiválasztás azonban mégsem volt ilyen egyszerű, mert amikor először felpróbáltam, elbizonytalanodtam és egészen a végéig a Pearl kollekció egyik darabját akartam választani, aztán a legutolsó próbán újra felvettem a ruhát egy kisebb alsószoknyával és anyukámmal egyből éreztük, hogy valamiért mégis ez a tökéletes ruha.”

Barbi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Andi & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Soos Bertalan, Oláh Márk

A lánykérés után nem sokkal virtuálisan a Daalarna oldalára vezetett az eső utam. Elkezdtem nézelődni és a Paradise kollekció minden egyes darabja elsőre szerelem volt, na de az a body, amit végül viseltem…Imádtam. Azonnal láttam és éreztem, hogy hozzám illő, kellően merész, de nem hivalkodó. Mutat is a testből, de nem is és a csipke része gyönyörű. A csipke felvarrásáért is nagyon odavoltam, mert szépen nyújtja a felső testet a V alak miatt.

Kértem időpontot a szalonba és nem sokkal később már próbálgattam. Elsőre az előbb említett bodyt szerettem volna felpróbálni, nagyon tudatosan mentem. A szalonban Kata és Niki volt akkor ott, hogy segítsenek. Niki több szoknyát is ajánlott ehhez a bodyhoz, de valahogy nem állt össze rajtam a kép, persze mindegyik csodaszép volt, de ott volt egy „de”. Majd Niki ajánlásával belebújtam ebbe a fazonba, ami elöl rövid, hátul hosszú uszályos és nagyon magaménak éreztem. Ahogy Fanni a barátnőm, aki elkísért, mondta, ragyogtam benne. Pont megvolt az egyensúly, hiszen a felsőrész hosszú ujjú, de a szoknya elől rövid. Egyszerűen imádtuk elsőre és egyértelműen az volt a kis csapatom véleménye, hogy EZ az én ruhám! Máshova nem is mentem el, sem nézelődni, sem próbálni. A kék szalag Peti ruhájának az anyagából készült. Dóra, a nővére titokban kinyomozta a szabót, majd beszerezte az anyagot és édes anyukám rám illesztette.”

Andi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Anna & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Wertán Botond

A ruhapróbán végig egy mesében éreztem magam. Fantasztikus érzés volt szebbnél szebb ruhákat felpróbálni. Sosem gondoltam, hogy hosszú ujjú esküvői ruhám lesz, de amint felpróbáltam, tudtam, hogy ez lesz az igazi. Kicsit hezitáltam amiatt, hogy nem lesz-e melegem benne, de a lányok az üzletben eloszlatták a félelmeimet és igazuk volt. Nagyon megerősített, hogy édesanyámnak is ez a ruha tetszett a legjobban.

Olyan szép volt a csipke a ruhán, hogy csupán fülbevalót vettem kiegészítőül a Swarovski gyöngyös övhöz, amit a ruhához választottunk. Nem volt szükség több ékszerre, így volt tökéletes az összkép. A ruha mindenki mást is elvarázsolt. Ahogy bevonultunk a templomba édesapámmal, hallottam a dicsérő szavakat a padsorok felől. A párom első szavai is ezek voltak: „Olyan gyönyörű vagy!” – és annak is éreztem magam.”

Anna gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Noa & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Fénylabor

Aki ismer, az tudja, hogy távolról sem vagyok az a “menyasszony típus”, és el nem tudtam volna képzelni magam egy hosszú, uszályos menyasszonyi ruhában. Amikor elkezdtük a szervezést, nem volt sok konkrét elképzelésem a ruhára vonatkozóan azon kívül, hogy ne legyen hosszú, és mindenképpen csipke felsőrésze legyen, amibe valamilyen módon csempésszünk gyöngyöket. Nagyon fontos szempont volt számomra, hogy önmagam maradhassak a ruhámban, hogy a tükörbe nézve a profi smink és a frizura alatt lássam a valós önmagamat és természetesnek érezzem magam, mert akkor fogom csak önfeledten élvezni a napot. Az esküvőszervezőm, Zsuzsi javasolta a Daalarna márkát, és rákeresve a referenciáikra valóban nagyon megtetszettek a ruháik.

Izgatottan és félve mentem az első próbára, mert annyira távol állt tőlem az egész menyasszonyi ruha téma. Direkt nem szerettem bele egyik modellbe sem a katalógusokban nehogy aztán csalódás érjen amikor felpróbálom és magamon látom a ruhát. Nem tudtam mit kell érezni, hogy honnan fogom tudni, hogy melyik az igazi, de aztán amikor a harmadik ruhát felvettem és a tükörbe néztem összeszorult a torkom és már választottam is. A ruha rendhagyó hosszán kívül szerettem volna még pár egyedit motívumot az alapvetően egyszerű csipke felsőrészbe építeni, és így esett a választásom a gyöngyös nyakpántra és övre.

A próbáink mindig nagyon kellemesen teltek. Csupa kedvesség és figyelmesség fogadott, és mindenki nyitott volt az ötleteimre. Mindig úgy éreztem, hogy a legjobb kezekben van a ruhám és így nem meglepő, hogy a végeredményt egyszerűen imádtam. Két tartalék ruhát vittem a Babérligetbe, hogy az este folyamán váltsak ha szükség lenne rá, de eszem ágában nem volt levenni a menyasszonyi ruhámat és bármit megtennék, hogy még egyszer felvehessem.

Noa gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Lili & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Fairy On Canvas, Pure and Pastel

Őszintén, én soha nem ábrándoztam előtte arról, hogy nekem majd milyen menyasszonyi ruhám lesz. Rosszul voltam a gondolattól, hogy szalonról szalonra járjak és esküvői ruhákat próbálgassak. Egyben biztos voltam, a Daalarnában. Tudtam, ha oda elmegyek, meg fogom találni azt a ruhát, ami igazán hozzám illő. Úgy emlékszem, februárban telefonáltam nekik és március elejére kaptam időpontot. Nagyon izgatott voltam, a férjem, Ádám tesója, Lilla jött el velem segítségként a ruhapróbára. A lányok hihetetlen kedvességgel fogadtak, rögtön kifaggattak az esküvő részleteiről, ezáltal képet alkotva a szerintük megfelelő ruháról.

Három ruhát írtunk fel a kis lapomra és mivel szorított az idő, kérték a lányok, hogy egy héten belül próbáljak meg dönteni. Még aznap éjjel megálmodtam, hogy a templomi szertartásra nagy szoknyában szeretnék az oltár elé menni. A polgári ceremóniára és az azt követő bulira, pedig a lágy esésű tüllt választom, ami szabad mozgást biztosít, és annak ellenére , hogy kényelmes, káprázatos! Nikit (a Daalarna szalonból) másnap reggel fel is hívtam, hogy mit szól az ötletemhez és van-e rá lehetőség, hogy egy nagy szoknyás levehető részt varrassak a lágy esésű menyasszonyi ruha fölé. Ezután már a varrodai próbák következtek, ahol teljesen rám szabták a ruhát. Itt is ugyan ilyen szeretettel, profizmussal és segítőkészséggel fogadott a varrónőm Mariann és a próbákat lebonyolító Dodó.”

Lili gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Betti & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Szalontai Zsombor/Highlights.hu

Először elmentem egy-két szalonba, hogy lássam, hogy milyen fazonú ruhák vannak, mi az ami jól állna nekem, de igazán nem tetszett egyik sem. Akkor kicsit pánikba is estem. Végül volt egy szalonban egy irány, ami megtetszett, az volt a kiindulópont. Innen kezdtem el képeket nézegetni, inspirációkat gyűjteni, majd ellátogattam több magyar divattervezőhöz is. Anitával már korábban volt egy együttműködésünk az Instyle gála kapcsán, de természetesen az eljegyzés előtt is nézegettem már a ruháit, és már akkor is csodáltam őket. Miután ellátogattam a Daalarnába, meg is jött a fordulópont – akkor egyértelmű lett, hogy ha lehet, akkor Daalarna ruhát szeretnék viselni az esküvőmön. Majd Anitával és a lányokkal együtt, sok-sok ötleteléssel tűzdelve kigondoltuk, hogy mi is az, amit szeretnék.

Más szalonokba, ha elmész, akkor a szokásos menetrend, hogy felveszed a ruhát és eldöntöd, hogy tetszik vagy nem tetszik. Itt pedig a tervezés során rengeteg impulzus fogadott: “ezt a csipkét képzeld el azzal a fazonnal, ezzel a szoknyával, de kisebbel”, illetve sokat segített, hogy Anita rajzain keresztül láthattam az elképzeléseimet.

Anita már az elején igyekezett nem terelgetni, csak figyelte a választásaimat, a reakcióimat, majd abból következtette ki, hogy nekem mi tetszik. Nem próbált rábeszélni semmire, hanem abszolút az én elképzelésemnek megfelelően alakítgatta a ruhát, és az lett a végeredmény, amit szerettem volna.”

Betti gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Kata & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: BK Images

Az első próbámra utolsó pillanatban kértem időpontot, karácsony környékére, amikor hazautaztunk szabadságra, mivel jelenleg külföldön élünk. Nem nagyon volt hely, de Anita és Kata segítőkészségének köszönhetően végül sikerült kapnom egy órát. Fogalmam sem volt, hogy pontosan mit szeretnék, annyit tudtam, hogy dekoltált ruhát, fűzős felsőt és abroncsot semmiképp. (Így kölcsönzőkbe egyáltalán nem is mentem próbálni.)

Első alkalommal sok fazont felpróbáltam, de nem volt meg a kiválasztott ruha. Így elmentem márciusban egy újabb próbára, ahol már csak hosszú ujjú felsőket próbálgattam különböző szoknyákkal. A Daalarnánál dolgozó Kata ajánlására vettem fel végül azt a bodyt is, ami egyből szerelem lett.

A fazonnal is szerencsém volt, mert a lányok elmondása alapján nem túl bonyolult elkészíteni, így meg tudták oldani, hogy egyetlen alkalommal se kelljen csak a próba miatt hazautaznom. Egyből beírtuk minden próbám olyan dátumokra, amikor egyébként is jöttem volna más okból is. Így az utolsó két próba 2 nappal az esküvő előttre, illetve a polgári esküvő reggelére esett, de a ruha tökéletes lett.

Minden próbára szívesen emlékszem vissza, nagyon érdekes volt látni, hogyan készül el a ruha az első lépésektől. A lányok mindenhol szuper kedvesek és segítőkészek voltak, mindig mosolyogtak, egy percig sem kellett aggódnom soha semmi miatt. Ezt a kiszolgálást sok cég megirigyelheti a Daalarnától. Meglátszik egyébként abban is, hogy minden Daalarna menyasszony ajánlja a leendő menyasszonyoknak, hogy ott készíttessék el a ruhájukat. Mindenki ugyanilyen pozitív élményekről számol be az internetes esküvős fórumokon.”

Kata gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Stefánia & a tökéletes esküvői ruha

Fotó: Rok Trzan

Hihetetlen, de az első ruha, amit felpróbáltam lett az igazi. Finom, klasszikus és elegáns. És eszméletlen kényelmes. Ahogy megláttam magam benne, éreztem, hogy ez én vagyok. Becsületből azért felpróbáltam még párat, de nem is volt kérdés a választásom.Végül más szalonban nem is jártam, eldőlt, hogy Daalarna ruhában megyek férjhez és alig vártam a ruhapróbákat.”

Stefánia gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

Évi & a tökéletes esküvői ruha

Fotók: Simon Teodóra és Rokolya Zsolt

A felsőrész finom gyöngyözésébe és a hátkivágásba rögtön beleszerettem. A szoknyával kapcsolatban voltam bizonytalan, eredetileg egy sellő szabású alsó részt képzeltem el, viszont a helyszín megkívánt egy nagyobb volumenű, látványos ruhát. Szerencsére a lányok erre a dilemmára is fel voltak készülve. A felsőrész végül egy sellő fazonú szoknyával lett kombinálva, amire egy tüll és organza csíkos szoknyát vehettem fel a templomi ceremóniára.”

Évi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg. 

Szofi & a tökéletes esküvői ruha

Fotók: WedOverHills

Valamiért nem is volt más tervező a fejemben amikor a ruhámra gondoltam, csak Benes Anita. El is mentem még pocakosan a szalonba és rögtön beleszerettem ebbe a ruhába. Felpróbáltam még pár fazont, hiszen nem akartam elkapkodni a döntést, túl egyszerűnek tűnt elsőre megtalálni az igazit. Bárkivel beszélgettem, mindenki hónapokig keresi a megfelelő ruhát. Azt gondoltam, lehetetlen, hogy én két perc alatt találjam meg. De valahogy bármelyik is volt rajtam, mindig az elsőbe vágytam vissza. Így végül nem gondolkodtam tovább és azt választottam. Az a minőségi kiszolgálás, vendégszeretet, segíteni akarás és profizmus amit tapasztaltam, azt hiszem egyedülálló Magyarországon. Imádtam, hogy minden ott dolgozó mosolyogva fogad és pontosan emlékszik rám, pedig rengeteg menyasszony megfordul ott nap mint nap.”

Szofi gyönyörű esküvőjét ide kattintva nézhetitek meg.

A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.