Ahhoz, hogy a menyasszonyi ruhád színét meghatározd, szükséged lesz néhány hasznos információra a palettában található árnyalatokról. Íme a legnépszerűbb menyasszonyi ruha színek Benes Anita ajánlásával.

A legnépszerűbb menyasszonyi ruha színek: Hófehér

1840 óta a hófehér jelenti a tradícionális esküvői ruhaszínt. Minden valamire való nagymama ezt a választást várja el az unokájától. Azonban tudnod kell, hogy ez a legnehezebb szín és csak nagyon kevés bőrtípushoz passzol igazán. Az erős hajszínekhez jól párosítható, mint a sötét barna és a fekete. Lehet a menyasszony haja szőke is, de akkor már abszolút a bőr színe és tónusa lesz a meghatározó a döntésnél. Ahófehérugyanolyan kemény szín, mint a fekete. Nem tudja lágyítani a vonásokat. A észak-európai nőket (világosbőr, szem és hajszín)hideggé és érzéketlenné teszi, főleg, ha egy esküvőről van szó. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá a finomabb, a természetben is előforduló árnyalatait szoktam javasolni. A félreértés elkerülése végett, hófehérnek azt a színt nevezem, amelynek még az árnyéka is kékes, lilás hatást kelt. Tengerpartiruhához vagy egy white partyhoz tökéletes választás, de egy esküvőre kétszer is gondold meg, hogy szeretnéd-e. A hófehéret nem lehet párosítani más fehér színnel, mivel az egyik biztosan sárgásnak, koszosnak fog hatni a másik mellett. A porcelán, a törtfehérek, amelyekben ugyan még nem találhatóak sárgás, barnás árnyalatos, mégis sokkal puhábbá teszik az összképet. Ezeket már bátrabban próbálhatja az is, akinek világosabb tónusai vannak.

 

A legnépszerűbb menyasszonyi ruha színek: Ekrü

Évek óta a legkedveltebb szín. Ne zavarjon meg senkit, ha krémszínnek, elefántcsontszínnek vagy ivory-nak nevezik, ugyanannak a színcsoportnak a különböző megnevezéseit hallja csupán. Egy alapanyagokat gyártó cég a hófehértől a pezsgőszínig akár 50 színárnyalatot is készít, éppen ezért nagyon nehéz dolga van akár a menyasszonyoknak, akár a tervezőknek, hogy meghatározza a fehér árnyalatait. Az ekrü sárgás, melegebb színt takart, közel áll a vaníliához, a tojáshéjhoz, a krémszínhez, egészen a halvány melange-ig, tejeskávéig elmegy. Bárkinek jól áll és bármilyen más színnel lehet párosítani. Passzolnak hozzá a pasztellek, a sötétebb árnyalatok, kiegészítésképpen a pink, az arany, az ezüst, a fekete. A fehérrel ellentétben, itt lehet keverni az ekrü árnyalatait egy ruhán belül is, szépen ki fogják egészíteni egymást.

 

A legnépszerűbb menyasszonyi ruha színek: Halvány színek

Bátrabb, kísérletező menyasszonyoknak ajánlom a pezsgő színeket és a nagyon halvány színes ruhákat. 2016 trendje a blush, egy finom rózsaszín árnyalat, mellette a halvány kék és a zöldek is szerephez jutnak idén. Egy semleges színtónusokkal rendelkező menyasszony esetében kiemelheti a bőr finomságát, ha van, akkor a szeplőket. Ugyanitt említeném meg a virágos motívumokat és a szalagokat. Ha az egész ruha ekrü vagy törtfehér, szépen mutat rajta a printelt virágmotívum vagy egy színes derékszalag. Ebben az esetben kiemelnémavörös hajú menyasszonyokat, akiknek a hófehér tilos, ugyanakkor akékek, rózsaszínek, elefántcsontszínek gyönyörűen mutatnak.

 

Esküvői hagyományoktól eltérő színkavalkád

A menyasszony habitusa dönti el, bevállal e egy merészebb ruhát. Itt jöhetnek a színes, virágos darabok, a pink, sötétkék, zöld, arany, ezüst, akár tobzódhatnak is a szívárvány színek. Ebben az esetben arra viszont ügyelni kell, hogy a ruha formavilágában mutassa megaz esküvői tradíciót. Klasszikus, királylányos, hercegnős fazonok ésa fátylak remekül passzolnak a merészebb színekhez és mintákhoz.

 

Fotók: Papp Évi & Schneider Zoltán