Egy esküvőn szinte minden menyasszony egy stílusos és nőies magas sarkú cipő mellett dönt, de vajon meddig bírják ki benne fájdalom nélkül? 

Fotó: Wendl Péter

Felvegyemvagy ne vegyem?” Ez a kérdés zakatol a fejükben, ha egy elegáns összejövetel előtt elgondolkodunk a magas sarkú cipő viselésén. És mi van, ha éppen az esküvőnk napjáról van szó, amikor még jót tesz a magasságunknak és a tartásunknak is az a néhány centiméternyi kis csalás?

Nem kérdés, hogy sok esetben elengedhetetlen kiegészítő a kényelmetlen, de annál csinosabb magas sarkú, de az amerikai InStyle magazin szerkesztői elárulták a titkot, hogyan viselhetjük büszkén és fájdalommentesen a szeretett lábbelit.

 

A titkos módszer feltárója egy cipőszakértő, aki egyben a Shoe Are You?” szerzője, Meghan Cleary. Ő a következőt tanácsolja:

Ha már nagyon levennéd a cipőd, akkor adj a lábadnak néhány percnyi szüntet. Áztasd a lábad egy kis ideig vízben – lehet ez a mosdókagylónál is akár –, majd tégy rá egy kevés kézkrémet, amíg még nedves. Ezt követően bújj vissza a tűsarkúdba, és élvezd a napot továbbra is magas sarkúban. Én személyesen tapasztaltam meg, hogy hatásos: ezzel az eljárással további négy órát bírtam ki a cipőmben” – mesélte Meghan az InStyle magazinnak.

Fotó: Jágity Fanni

A lényeg, hogy még nyirkos állapotban vedd vissza a lábadra a magas sarkút, ne teljesen szárazon, hiszen így hat igazán a módszer!

De vajon miért működik ez az egyszerű, pár perces eljárás? Csupán azért, mert a krémben lévő folyadékot a hideg víz nedvessége lezárja és megtartja, aminek eredményeképpen védelmet nyújt a fájó pontok ellen.

Kipróbálod?

Még több esküvői tippért kattintsatok Inspirációk rovatunkra vagy nézegessetek valódi esküvőket!