Fátyol, ékszerek, cipő, hajdíszek és más esküvői kiegészítők. De vajon milyen szempontok alapján érdemes kiválasztania egy menyasszonynak a ruhájához passzoló kiegészítőket?

Esküvői kiegészítők: fátyol

A legfontosabb kiegészítője egy menyasszonynak a fátyol. Mindenkinek javaslom, hiszen egy nő csak az esküvője napján, csak a menyasszonyi ruhájához viselheti. Meghatóvá teszi a szertartást, a legegyszerűbb ruhát is gyönyörűvé és különlegessé varázsolja, nem beszélve arról, hogy kimeríthetetlen téma a fotózás közben is.

 

Esküvői kiegészítők: Fejdísz

Egy laza kontyhoz, könnyedén leengedett hajhoz, tehát egyszerűbb menyasszonyi frizurákhoz ajánlom a fejdíszeket. Ezek lehetnek virágok, hajpántok, kristályok. Amire nagyon figyelni kell, az a minőség. Ebben az esetben egy olcsónak ható darab csak tönkreteszi az összképet. Ha valaki nem szeretne sok pénzt költeni egy ilyen fejékszerre, tökéletes megoldás az élővirágból készített kiegészítő is.

 

Esküvői kiegészítők: Ékszerek

Az esküvői ékszerek már kényesebb téma, hiszen, ha túl sok van belőlük vagy nem egyeznek a stílusok, akkor könnyen kaotikus lehet az összhatást. A nyakláncot tartom a legnehezebb választásnak mind közül. A tervezők ugyanis általában dekoltázs központú ruhákat álmodnak meg, amit egy rosszul megválasztott ékszer tönkre tehet. Ha egy családi ékszerről van szó, egy színes köves medálról, vagy egy antik gyöngysorról, érdemes az ékszerhez választani a ruhát, hogy az előbb említett probléma ne történjen meg.

A fülbevalók és karkötők már hálásabb kiegészítők, nem tudják elvonni a figyelmet a menyasszonyi ruháról, legyenek színesek, kövesek, nagyobb vagy kisebb méretűek. Természetesen itt is ügyelni kell a stílusra, de egyébként szeretem, ha van egy nőies, elegáns ékszer a menyasszonyon.

 

Esküvői kiegészítők: Cipő

A fátyol után a cipő a másik kedven kiegészítőm. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ara szép cipőt válasszon a menyasszonyi ruhájához. Legutóbbi kollekciómat úgy terveztem, hogy a boka és a cipő látszódjon a szoknya alól. Ha ez a helyzet áll fenn, minden részlete ügyelni kell: a formára, a színre, a díszítettségre. Egy egyszerűbb ruhához különleges cipőt szoktam javasolni, amely vagy díszítésben -kristályok, csipkézett, virágos- vagy színében -pink, sárga, kék, zöld- feldobja az összképet.

A nude színről se feledkezzünk meg, amelytől magasabbnak és vékonyabbnak fog tünni a menyasszony. A testszínnek van egy szép variánsa, a rosegold, amely szín nagyon közkedvelt manapság mind az esküvők, mind a divat világában. A cipő nem egyszer használatos darab, utána alkalmi cipőnek is viselhetőek, így ezt a szempontot is érdemes figyelembe venni a választásnál.

 
Fotók: Papp Évi és Schneider Zoltán

 Esküvői kiegészítők: Táska

A táska ebben a felsorolásban egyfajta kakukktojás. Sokszor kérdezik tőlem a menyasszonyaim, milyen táskát ajánlok a ruhákhoz. Azt szoktam válaszolni, hogy semmilyet. Egyrészről, mert nagyon furcsa látvány, ha egy menyasszony vállára van akasztva, vagy a hóna alá van csapva egy táska, másrészről erre (is) valóak a koszorúslányok és a szülők. Segítenek eltenni a menyasszony legfontosabb dolgait, úgy mint papírzsepkendő, púder és telefon.