Herman Péter számára az őszinte és meghitt pillanatok megtalálása jelenti az esküvőfotózás lényegét. A “destination wedding photographer”-ként Ázsiában és Ausztráliában is gyakran dolgozó fotós az érzelmeket szereti a leginkább megörökíteni a nagy napban, ahogy ez a Secret Stories felkérésére összeválogatott kedvenc saját esküvői fotóin is tükröződik.

1.

Egyik legérdekesebb helyszínemre, egy mesterséges sivatagba látogattunk el a párral. Földöntúli érzés volt a bohém jegyes sorozatot fotózni a végtelen homokdűnék közt. 

2.

Amikor a szertartás tényleg arról szól, hogy egymásnak örök fogadalmat ígér a pár, és mindezt a legjobb barátok körében teszik. A kivonulás utáni pillanatok egyike ez, a koszorúslányokkal együtt örül a menyasszony. A legmegindítóbb cermenónia volt, amit valaha láttam. 

3.

Nagyon könnyen egy hullámhosszon tudunk lenni azokkal a párokkal, akik ugyanúgy szeretik a túrázást és a természetet. Kihajóztunk egy vitorlással a svéd vizekre, kikötöttünk egy tenyérnyi lakatlan szigeten, és végigfotóztuk a naplementét. Gyönyörű volt! 

4.

Malájzia szerintem legszebb térségében, a Cameron Highlands-i teaültetvényeken készült ez a fotó. Aki csak teheti, egyszer látogasson el ide!

5.

Imádom a filmbe illő jeleneteket. Esküvőkön is mindig az ilyen mindent magába sűrítő pillanatokat keresem. Ez egy kicsit a “The boy next door” c. film plakátjára emlékeztet. 🙂

6.

Az esküvői szertartás után a srácok is kicsit meghatódtak. A vőlegény tanúja ejtett pár könnyet, mire a többiek  hangosan kiröhögték. Ugye, mire is vannak a legjobb haverok, ha nem erre!

7.

Japánban van egy hatalmas park, ahol ezernyi szarvas él. Akármennyire is el akartunk vonulni fotózni, kiszimatolták a táskánk tartalmát, és követelték a kekszüket!

8.

Nagyon szeretem ezt a helyet. A dzsungel közepén található ez a tradicionális indokínai étterem. Tökéletes harmóniában van a természettel mind a dizájn, mind az ételek. Mint a képen is jól látszik, néha a minimális dekoráció a jó választás. 

9.

Bali nagyon kedves számomra. Rengeteget járok át Kuala Lumpurból, lassan úgy tekintek rá, mint második otthonomra. Ebben az örömfotózásban kicsit meg tudtuk mutatni ezt a szeretetet. 

10.

Ha egy fotózás sziklákat és tengert is tartalmaz, akkor mindig megvehető vagyok kilóra. A magas hegyeken kívül ez a második kedvenc környezetem. 

11.

Fotók: Herman Péter (weboldal)

Végül egy egész friss kép, egy hete készítettem Japánban a cseresznyevirágzás alatt. Azzal a várakozással indultunk el, hogy majd napsütéses, virágoktól roskadozó fák tövében fotózkodunk. Ehelyett 8 fokban, szakadó esőben találtunk pár rügyező bokrot. Ez a kép mindig arra fog emlékeztetni, hogy az esküvőfotózásban általában semmi sem úgy történik, ahogy azt eltervezzük. Mégis el kell tudni ezt engedni, és a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Sokszor ilyenkor születnek a legérdekesebb képek.

Tetszettek Herman Péter esküvőfotós képei? Ide kattintva találod a sorozat korábbi részeit. 

A WedOverHills csapata: Herman Péter (jobbra), Simon Teodóra és Rokolya Zsolt (az ő kedvenc képeit már bemutattuk ide kattintva)