“A fényképezés számomra az önmegvalósítás eszköze, minden kattintást úgy igyekszem elkövetni, hogy az valamivel mindig többet nyújtson a néző számára a megszokott látványnál” – meséli ars poétikájáról Daróczi Csaba, aki 12 saját esküvői fotót választott ki a kedvencei közül a Secret Stories felkérésére. 

01.

Különleges számomra az a kép, ahol a három generációt együtt tudom ábrázolni az esküvő napján, nem megrendezett jelenetben. Nagyon örültem ennek a képnek. Szomorú utóélete viszont, hogy sajnos ezen a képen voltak utoljára együtt: a nagymama 3 nap múlva meghalt.

02.

Egyszer adatott meg, hogy egy autentikus cigány esküvőt fotózzak. Nagyon különleges hangulata volt, és úgy érzem, ez a képeken is átjött.

03. 

Talán erre az esküvői fotómra vagyok a legbüszkébb. Kifigyeltem, hogy egy macska elfogott egy egeret, és elindult vele védett helyre. Úgy helyezkedtem el, hogy az útvonala keresztezze a pár és a köztem lévő síkot.

04.

A legkisebb esküvőn készült a kép, amit valaha fotóztam. A különlegessége az volt, hogy azon a domboldalon volt a szertartás, ahol a pár megismerkedett. Ehhez egy kcisit át kellett alakítani a domboldalt is.

05.

Az erős érzelmeket mindig nagyon szeretem fotózni. Ennél a csokordobásnál volt benne részem bőven.

06.

A kreatív fotózásoknál mindig azt szoktam javasolni, hogy vonjunk be valami kedvenc helyszínt vagy hobbit. A lovas képek általában mindig nagy lehetőségeket hordoznak.

“A fényképezés szinte átalakította az egész életem, életformámmá vált. Más szemmel nézem a világot is, mióta a keresőt a szemem elé emeltem. Egy lehullott levél, egy emberi mosoly is más már számomra, mint azelőtt, mert amikor valami szépet látok, képzeletben akkor is exponálok egyet.” – Daróczi Csaba

07.

Az első kreatív sorozatom volt, amit hajnali 5 órakor kezdtem. Igazán bevállalós pár kellett ehhez.

08.

Sokszor  a véletlen szolgáltatja a legjobb képeket. Ennek a skanzennek az udvarán betotyogott a képembe ez a másik szép pár. És még az elhelyezkedésük is tökéletes lett.

09.

Ezek a hatalmas dogok valószínűleg most láttak először esküvőt..

10.

A gyerekek őszintén ki tudják mutatni az érzelmeiket.

11.

Nagy szerencsém volt ezzel a képpel.  A kisfiú annyira el volt merengve a gyertya látványától, hogy akkor sem nézett rám, amikor egészen közel mentem hozzá.

12.

Fotók: Daróczi Csaba (weboldal)

Az éjszakai fotóknak mindig különleges hangulata van. Nagyon sok pár kapható arra, hogy a délutáni kreatív fotózást megtoldjuk egy egyéjszakás kalanddal is.

Tetszettek Daróczi Csaba kedvenc esküvői képei? Ide kattintva találod a sorozat korábbi részeit, amelyben egy-egy esküvőfotós osztja meg a kedvenc saját képeit.