„Azt tapasztaltam, hogy az érzékenységemnek köszönhetően képes vagyok igazán közel kerülni a párokhoz. Érzem a rezdülésüket, a közöttük levő energiákat. A legtöbb esküvőn még mindig meghatódom” – meséli Simon Teodóra esküvőfotós, aki állandó rovatunkban kedvenc saját képeit osztja meg a Secret Stories olvasóival.

1. kép

Ez pont egy ilyen érzelmes esküvő volt. Sokszor törölgettem a könnyeimet ezen a napon is. A menyasszony és a vőlegény első találkozása a szertartásra való megérkezéskor. Teljesen megszűnt számukra a külvilág. Ebben a pillanatban csak ők voltak jelen, és egy kicsit én is.

2. kép

Tavaly ősszel eljuthattam Floridába, hogy ezt a tengerparti esküvőt megörökítsem. A képben benne van minden abból a fajta eufóriából, amit imádok az esküvőfotózásban.

3. kép

A helyszín Santorini, egy csodálatos amerikai pár esküvőjét fotóztam. Amellett, hogy imádom a naplementés ceremóniákat, még jobban azt szeretem, ha egy pár bátran meri vállalni érzelmeit, és teljesen önmagát adja az esküvőn. Ezért is rajongok a szűk létszámú, meghitt esküvőkért.

4. kép

Jó, hogy sokáig várattam a Secret Stories olvasóit a kedvenc képeimmel, mert így nem kerülhetett volna bele az összeállításba ez a múlt hétvégén készült képem. 🙂 Apa-lánya csodálatos pillanata a templomi bevonulás közben. 

5. kép

Nagyon szeretem a koszorúslányokat fotózni. Nekem is van egy szuper lánybandám, akikre 15 éve jóban-rosszban számíthatok. A kép egy indonéz esküvőn készült Balin. Ezeken az esküvőkön még nagyobb kihívás, hogy más kultúrából érkezve is elfogadjon a pár és a násznép is.

6. kép

Itt egy kicsit elfogult vagyok, hiszen a kép önmagában valószínűleg nem bővelkedik művészi értékekben, azonban számomra teljesen visszaadja azt a fajta vibrálást, amivel Ancsa és Peti rajonganak egymásért. Élek-halok a bohém esküvőkért is.

„Négy éve foglalkozom esküvőfotózással. Két dolog vonzott mágnesként az életemben: az utazás és az alkotás. Képeimmel érzéseket és hangulatokat szeretek leginkább átadni, az esküvők világa lavinaként sodort magával. Egyszerre imádom benne a kiszámíthatatlanságot, a spontaneitást és a rengeteg érzelmet, ami egy esküvőn tapasztalható.” – Simon Teodóra

7. kép

Sokszor elképzelek egy képet már előre. A lányokat odacsaltam a medencéhez, hogy készítek róluk közös fotót. De a fejemben már jóval előtte megszületett ez a kép. Így csak várnom kellett a megfelelő pillanatra. 

8. kép 

A bakancslistámon volt már a kezdetektől fogva egy perzsa esküvő megörökítése, hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadathatott. Egyszerűen ámulattal tekintek más kultúrák esküvőire, szokásaira. 

9. kép 

A kedvenc képeim mégis akkor születnek, amikor nem tervezek. Két fotózási helyszín között evickéltünk a budapesti forgalomban. Rajtam mindig lóg egy kamera. De néha kettő is. Pont az ilyen helyzetekre.

10. kép

Egy hihetetlen történet párosul ehhez a képhez. A pár Teheránban él, a nászútjukat hozzáigazították a Cipruson való tartózkodásom idejére, annak ellenére, hogy a hosszadalmas vízumprocedúrát is végig kellett járniuk. Mindezt azért, hogy én készítsek róluk fotósorozatot, amelyre hazájukban nem kerülhetett volna sor, hiszen otthon még egymás kezét sem foghatják meg az utcán.

10+1. kép

Érzelmek, felszabadultság és spontaneitás egy jegyesfotózás alkalmával.

10+2. kép

Fotók: Simon Teodóra (weboldal)

Az esküvőknél talán a még nagyobb kiszámíthatatlansággal járó lánykérés fotózásokat is nagyon szeretem. A pár Angliából érkezett, és Budapestet örökre a szívükbe zárták. 🙂

Tetszettek Simon Teodóra esküvőfotós kedvenc képei? Ide kattintva találod a sorozat korábbi részeit.