Brigiék tengerparti esküvőt álmodtak meg maguknak, ahol kettesben ünnepelhetnek. Ugyanakkor a családot sem szerették volna teljesen kizárni, ezért szűk körben, Budapesten tartották meg a szertartást. Két nappal később pedig a mesés Dominika szigetén készítették el az esküvői kreatív fotóikat, amely természetesen a nászút helyszíne is lett. Jöjjenek a rendhagyó esküvő részletei a menyasszony beszámolójával! 

Brigiék a mesés Dominika szigetét választották a nászútra, és néhány kreatív képet is készítettettek

A lánykérés

A férjemmel körülbelül hét évvel ezelőtt ismerkedtünk meg egy edzőteremben. Ő akkor még hobbi szinten fotózással foglalkozott, ennek kapcsán jött oda hozzám, hogy rólam is készítene egy sorozatot. Én már akkoriban is már versenyeztem, mint fitnesz modell, és éppen egy versenyre készültem fel. Nos, ilyenkor még kevésbé barátkozós az ember. 😀 Csak annyit mondtam neki, hogy majd meglátom a későbbiekben, és keresem, ha aktuális. Mivel én szinte minden nap az edzőterembe jártam, sokszor találkoztunk és beszélgettünk. Kezdetben csak barátok voltunk, eljártunk moziba, kávézni. A barátságból később szerelem lett. Az első pár képet egyébként egy versenyen készítette rólam.

A lánykérés számára kevésbé alakult úgy, ahogy szerette volna. Tavaly elutaztunk Mexikóba, valahogy sejtettem, hogy készül valamire, mert gyanús volt számomra néhány dolog. Például elment a strandról egy-két e-mailt megnézni a munkájával kapcsolatban, én pedig egyből arra gondoltam, hogy biztos most „intézkedik”. A nyaralás alatt egészen az utolsó estéig nem történt meg a lánykérés. Én ennek hangot is adtam, és elmeséltem neki, hogy volt egy kis sejtésem, de ennyi. Szegény, erre semmit nem reagált.

Felmentünk a szobánkba és végül ott, az erkélyen kérte meg kezem. Mint kiderült, többször is magánál hordozgatta a gyűrűt, sőt utolsó este mondta is, hogy menjünk le a partra sétálni, de én már nem akartam. Így jár az, aki túl sokáig húzza az időt! 😀

Viszont elmondhatom, hogy kétszer is megtörtént a lánykérés, mert ezután koccintottunk a lenti bárnál, majd lesétáltunk a partra és újból letérdelt elém a homokba, ahogy eltervezte és ismét feltette a nagy kérdést.

Az esküvőszervezés

Olyan esküvőt szerettünk volna, ahol csak mi ketten vagyunk egy homokos tengerparton. Én soha nem voltam nagy esküvő párti. Sőt! Nem is vágytam nagy dínomdánomra. Viszont a család is részese szeretett volna lenni a mi nagy napunknak, így átszerveztük a dolgokat, amit így utólag már egyáltalán nem bánok. Főleg, hogy az apukám kísérhetett az „oltárhoz”.

Olyan helyszínt. kerestünk, ami meghitt, romantikus, és szép fotókat is lehet készíteni, illetve nem kell a dekorációval külön foglalkozni, a szabadtéri helyszínek egyből kiestek. A Rooms stúdiót már ismertem akkor, rögtön kértünk időpontot is, megnéztük a helyet és igazából már rá is bólintottunk. Számomra ez volt a tökéletes választás! Írisz és Zoli, a Rooms tulajdonosai mindenben nagyon segítőkészek voltak, akkor még nem tudtuk, hogy valójában hogyan is fog kinézni a téli díszlet. Kicsit izgultam is miatta, de teljesen felesleges volt. Csodálatos volt minden!

 

A menyasszonyi ruha

Mindig is Daalarna ruhát képzeltem el az esküvőmre, főleg azért, mert itt megvalósították a saját elképzeléseimet. Nem éreztem, hogy másik szalonba kellene mennem. Itt a ruhapróba tényleg úgy nézett ki, mint a filmekben, és nekem pont ez kellett.

Fontos volt számomra, hogy a ruha egy téli és egy nyári esküvőn is jól mutasson. Nagyon vártam az első ruhapróbát, amire a nővérem és az anyukám kísért el. Tényleg nagyon profik, imádtam ott próbálgatni a menyasszonyi ruhákat. Az első próbán még nem találtam meg az igazit, igazából annyira sok típusú ruha tetszett, hogy nem éreztem, melyik lenne a legtökéletesebb. Végül a második ruhapróbán sikerült kiválasztani a csipkét, a szoknyát, akkor már összeállt minden. 

A ruhám mindenkinek nagyon tetszett, igazán egyedi volt! A férjem is imádta, megszólalni sem tudott. Csak nézett és mosolygott én meg csak pörögtem előtte.

Nászút és kreatív fotózás Dominika szigetén

Dominikán még nem jártunk, ez volt az első utazásunk erre a csodaszép helyre. Mindenképpen valahova a karibi térségbe szerettünk volna menni, és ahogy nézegettük a különböző helyszíneket, ez tűnt számunkra a legtökéletesebbnek.

Mivel a hivatalos esküvőnk két nappal dominikai utazásunk előtt volt, nem éreztük, hogy ott is külön ceremóniát kellene szerveznünk. Így is elég frissek voltak az élmények, de az igazi tengerparti esküvői érzést akkor is át szerettük volna élni. Erre tökéletes volt egy fotózás, egy olyan fehér homokos parton, ahol csak mi ketten vagyunk.

Összeállíthattunk egy csomagot, hogy mit is szeretnénk pontosan: milyen legyen az esküvői kapu, virágcsokor, pezsgő, rózsaszirmok, sőt még akár egy lovat is kérhettünk volna, de azt már túlzásnak éreztük. 🙂

Összességében fantasztikus volt az egész, nem is kívánhattunk volna szebbet. Dominika csodálatos hely, tényleg olyan mint a képeslapokon. Talán Saona szigete volt a legszebb, ahova egy kirándulás alkalmával mentünk, mint egy lakatlan sziget, ahol csak a mi kis csoportunk volt. Kikötöttünk a sziget egyik részén, ahol rengeteg tengeri csillag volt, el sem hittük a látványt. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, egyszer biztosan visszatérünk még. 🙂

Mg több valódi esküvői beszámolóért kattints ide, ha pedig még több nászutas tippet olvasnál, ezen a linken teheted meg.