Ha valaki esküvőt tervez, akkor általában a helyszín választása a teendők listáján az első helyet foglalja el. Ez határozza meg, hány főt hívunk, milyen lesz az esküvő hangulata, hogyan telik a vacsora, szóval sok minden múlik a jó helyszínen. Nézzük, hogy a Gastro Design Award 2017 eredményei alapján melyek Magyarország legdizájnosabb éttermei és legszebb szállodái. Egy kis szerencsével van köztük még szabad esküvői helyszín 2018-ra.

ÉTTERMEK

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában – zárt vendégterek:

Ha valaki kisebb esküvőt vagy vacsorát tervez – maximum 40 főig –, mindenképp nézze meg a Zugfőzde Pálinkamúzeumot, aki döntősként végzett a versenyben. Az aranyérmes étterem a Nature Quest Resort-Homoki Lodge lett, mely hihetetlen nyugalomban, a civilizációtól távol várja a házasulandókat.

Ha 40 fő felett van a násznép létszáma, érdemes a harmadik helyen végzett Bistro Fine és a Zwack Unicum Füves Bár elérhetőségein érdeklődni, vannak-e még helyek a következő szezonra. A legjobbnak járó díjat a budapesti Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen vehette át, mely nemcsak finom ételei, hanem eleganciája és elhelyezkedése miatt jó választás a párok számára.

Esküvői helyszín 2018 – Deák St. Kitchen

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában – nyitott vendégterek:

Szép helyen végzett a STAND25 is, mely a Hold utcai piacon várja a lazább társaságokat, az abszolút győztes pedig a rusztikus-romantikus, polányi Babérliget Kúria legújabb szabad téri rendezvénypavilonja lett. A kategóriában egy különdíjat is kiosztottak, a veszprémi Fricska Bisztró érdemelte ki a „Leghangulatosabb kerthelyiség” -nek járó díjat, ahol családias hangulatban, a patak partján, a vár tövében élvezhetjük a meghívott vendégek társaságát.

Esküvői helyszín 2018 – Babérliget Kúria

SZÁLLODÁK

Belsőépítészet terén, a JAB Szállodaipari berendezés és belsőépítészet teljes ház kategóriában:

Két szupererős és szuperkeresett szállás végzett az élmezőnyben, a felsőtárkányi Bambara Hotel****prémium és a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa, melyeket nagyobb társaságok számára ajánlunk. A Babérliget Kúria itt is szép helyen, a Loft Budapesttel fej-fej mellett, ezüstöt érdemelve végzett. A kategória abszolút győztese az abádszalóki Butik Design Rooms lett, melynek külföldi hangulata azonnal magával ragadja a násznép minden tagját, a privát medence pedig csak hab a tortán.

Esküvői helyszín 2018 – Butik Design Rooms

Lobby kategória:

Bár ez a kategória esküvő szempontból elsőre nem tűnik relevánsnak, de nagyon is az, különösen, ha az ember megnézni a következő hotelek nagyobb tereit. Sokszor nem feltétlenül az étterembe, hanem a szállás egy másik helyiségébe szeretnek bele a párok. Idén a W & M Hotel koncepciója és az alsóörsi Marina Hotel közösségi tere voltak a befutók.

Szobák megjelenése:

Ha olyan helyen tartjuk az esküvőt, ahol szükséges a násznép elszállásolása, különösen fontos a szobák megjelenése. A legszebb szobáknak járó díjat idén a ruzsai Homoki Lodge kapta, mely modern, jurtákra emlékeztető, különálló kis házakkal várja a vendégeket.

Esküvői helyszín 2018 – Homoki Lodge

Spa & wellness kategória:

Sok pár számára fontos, hogy az esküvő ne csak szép legyen, hanem plusz szolgáltatásokat is nyújtson. Egy jó kis spa-val egybekötött lagzi mindenki kedvence lehet, ehhez pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa wellnessmegoldása bizonyult idén a legjobbnak.

KÜLÖNDÍJAK

A szállodák esetében fontos a folyamatos fejlődés és megújulás, hogy kövessék az aktuális trendeket és a vendégek elvárásait. Éppen ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díját a balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda felújítási megoldásainak ítélte oda. A Solinfo különdíjat a Bambara Hotel**** Prémium kapta, mely stílusában keveri az etno és a modern megjelenést.

Bambara Hotel**** Prémium

A Gastro Design Award 2017 nyertesei: 

 GASTRO KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET
 VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ  

 Vendéglátóegységek 40 fő alatt              

–       aranyérem: Homoki Lodge / Homoki Lodge – Nature Quest Resort – Mórahalom

Vendéglátóegységek 40 fő felett

–       aranyérem: Deák St. Kitchen / Adria Palace – Budapest

–       bronzérem: B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners – Budapest, és Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners – Budapest

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

–       aranyérem: Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria – Polány

–       leghangulatosabb kerthelyiség: Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés – Veszprém

NESPRESSO BAR, PUB &  CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ

–       GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet – Budapest

EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

–       ezüstérem: Füge bolt és kávézó / UGAR – Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák) – Budapest

–       bronzérem: Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions – Kéthely

GASTRO KATEGÓRIA

DESIGN
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ   

–       aranyérem: Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Nagy Zsófia – Budapest

–       ezüstérem: STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO – Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin – grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor – designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő – grafikai arculat, logó – Budapest

–       bronzérem: Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design – Budapest,  Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia – Budapest, Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes – Budapest

SZÁLLODA KATEGÓRIA

BELSŐÉPÍTÉSZET 
JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ              

–       aranyérem: Butik Design Rooms – Abádszalók

–       ezüstérem: Babérliget Kúria – Polány, The Loft Budapest / First Central Loft, Este’r Partners – Budapest

–       bronzérem: BAMBARA Hotel – Felsőtárkány, Avalon Resort & SPA / Avalon Park – Miskolc

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ

–       W&M  Hotel / G&M Design Studio (tervpályázat)

–       Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila – Alóörs

SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA    

–       aranyérem: Homoki Lodge Nature Quest Resort – Ruzsa tanya, Mórahalom

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ          

–       aranyérem: Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

 KÜLÖNDÍJAK

 Palatinus legszebb fürdőszoba különdíj: 

Butik Design Rooms

Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díj: 

balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda Balatonfenyves

Solinfo különdíj: 

Bambara Hotel**** Prémium

Az Év Legdizájnosabb Étterme díj: 

Deák St. Kitchen

JAB különdíj:

Bistro Fine (a Hotel Moments gourmet étterme)

Még több esküvői helyszín 2018-ra ebben a rovatunkban vagy nézegess valódi esküvői beszámolókat ezen a linken! Cikkünk a kreativ.hu és a Turizmus Online összeállítása alapján készült.