Anna és Dávid külföldről szervezte meg álmai esküvőjét, amelyet a menyasszony ezzel az 5 szóval jellemzett a Secret Stories-nak: szerelem, örömmámor, boldogság, nevetés és sok-sok tánc. Íme a nagy nap legszebb pillanatai és Anna élményeivel. 

Száguldás, szerelem és örömmámor - Anna és Dávid nagy napja

Száguldás, szerelem és örömmámor – Anna és Dávid nagy napja

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Egy darabig egy cégnél dolgoztunk. Sosem felejtem el amikor az első napján elmentünk egymás mellett a lépcsőházban és összeakadt a tekintetünk. Olyan mintha lett volna egy saját kis villámunk, ami kettőnk között cikázott. Én később munkahelyet váltottam, de fél évre rá véletlenül (bár szerintünk meg volt írva) összetalálkoztunk és innentől nem volt megállás.

Milyen volt a lánykérés?

Karácsonyra Tenerifére szóló repülőjegyet kaptam ajándékba. A párom szakmája szerint geográfus és nagyon vonzzák a vulkánok, így az úti cél még nem sejtetett semmit. Amikor felmentünk a vulkánra, sikerült távolabb terelnie a kijelölt ösvénytől és az emberektől. Ott térdelt le ég és föld között és kérte meg a kezem. Felejthetetlen élmény volt.

Milyen esküvőről álmodtatok?

Nagyon szeretünk a természetben lenni, így a vintage stílus közel áll hozzánk. Olyan helyszínt szerettünk volna, ami a szabadban van, de mégis minden kényelem megvan a vendégeink számára.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Budapestiként külföldről szerveztük az esküvőt, így az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a főváros közelében legyen a helyszín. A Petneházy Club Hotelbe egyből mindketten beleszerettünk. A helyszín gyönyörű, kint van a természetben mégis közel a városhoz. A fa étterem a nagy ablakaival egyből megfogott minket.

Hogyan szerveztétek meg az esküvőt?

Az első lépés a helyszín és a templom lefoglalása volt tavaly novemberben. Ezután következett a ruha és a meghívó. A ruha kiválasztása könnyen ment, amiért hálásak vagyunk, hiszen nem tudtunk sok időt otthon tölteni. Főiskolás koromban rengetegszer elmentem az üzlet előtt, így amikor elkezdtük az esküvőt szervezni, nem volt kérdés, hogy Daalarna ruhában szeretnék férjhez menni. A párom is tudta mit szeretne, így talán a ruhakérdés volt a legegyszerűbb az egész szervezésben. A meghívó kiküldésével kicsit megcsúsztunk, de jó előre szóltunk mindenkinek, hogy karikázza be a dátumot a naptárban.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű, különleges hátkivágású Daalarna ruhára? Milyen élményeid vannak a próbákról?

A ruhapróbán végig egy mesében éreztem magam. Fantasztikus érzés volt szebbnél szebb ruhákat felpróbálni. Sosem gondoltam, hogy hosszú ujjú esküvői ruhám lesz, de amint felpróbáltam, tudtam, hogy ez lesz az igazi. Kicsit hezitáltam amiatt, hogy nem lesz-e melegem benne, de a lányok az üzletben eloszlatták a félelmeimet és igazuk volt. Nagyon megerősített, hogy édesanyámnak is ez a ruha tetszett a legjobban.

Olyan szép volt a csipke a ruhán, hogy csupán fülbevalót vettem kiegészítőül a Swarovski gyöngyös övhöz, amit a ruhához választottunk. Nem volt szükség több ékszerre, így volt tökéletes az összkép.

Mit szóltak a ruhádhoz a vendégek és a férjed?

A ruha mindenki mást is elvarázsolt. Ahogy bevonultunk a templomba édesapámmal, hallottam a dicsérő szavakat a padsorok felől. A párom első szavai is ezek voltak: „Olyan gyönyörű vagy!” – és annak is éreztem magam.

Mi volt a kérésetek a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Farkas Dórit (Bloom flowers and design Budapest) nem csak azért kértük fel, mert gyerekkorom óta ismerem, hanem mert tökéletes amit csinálnak. Letisztult dekort képzeltünk el, ahol a növények és természetes anyagok dominálnak. Mályva és vanília színű virágokat kértem a csokorba némi zölddel vegyítve, de kértem Dórit, hogy ne fogja vissza magát és ötleteljen. Ő megbolondította a csokrom és a dekort bordó virágokkal és ettől lett igazán különleges lett az összhatás.

A meghívót személyesre szerettük volna, így némi netes kutakodás után a férjem egyik legjobb barátját kértük meg, hogy rajzolja meg nekünk. Neki ugyan nem ez a profilja, hiszen filmes projekteken dolgozik, de imádtuk, amit összedobott.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Magyaros és egyben könnyű ételeket választottunk hiszen meleg időszakban volt az esküvő. Jöttek ezen kívül külföldi barátaink is, így jó volt nekik is bemutatni a magyar konyhát.

És a menyasszonyi torta?

A tortát az ÉdességLabortól rendeltük 3 ízben: sós karamell-barack, bazsalikomos joghurtkrém málna darabokkal és tonkababos csokitrüffel málna darabokkal. Nem vagyunk nagy tortások a párommal, de ezeknek az ízeknek mi sem tudtunk ellenállni. Szerencsére az egyik barátnőm, aki tavaly volt menyasszony, emlékeztetett, hogy én is egyek a tortából, mielőtt elfogy. Ő sajnos lemaradt az övékéről.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Az esküvő egy boldogságörvény volt sok-sok nevetéssel. A számunkra legfontosabb emberek vettek minket körül ezen a csodás napon, így teljesen felfokozott állapotban voltunk végig.

Milyen volt a zene?

A nyitótáncunk után egy swinges, jazzes válogatás jött, utána pedig egy másfél órás táncház következett. Kicsit aggódunk, hogy be fog-e állni mindenki, de a Hettyenfütty zenekar olyan fergeteges hangulatot csinált, hogy 70 és 2 éves kor között mindenki ropta. Valamivel 3 óra után kezdtünk el pakolni, de szerencsére a barátaink segítségével hamar végeztünk.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt a nagy nap?

Szerelem, örömmámor, boldogság, nevetés és sok-sok tánc.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Amikor odaértem a templomban a páromhoz és egymásra néztünk, illetve a fogadalom maga és az első táncunk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Talán azon, hogy mindenki jól érezze magát.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Elkéstem a szertartásról. 🙂 Egy szobafoglalási baki miatt ott készülődött a fél család, ahol én, így egy kicsit megcsúsztunk a készülődéssel. Megváltoztatni azért nem változtatnám meg, mivel mindig rohanok mindenhova, nem is én lettem volna, ha pontosan odaérek.

„Jó tanács a többi menyasszonynak: Legyen egy szoba, ahol csak te és a segítőid vannak.”

Milyen tanácsokat adnál még az esküvő előtt álló menyasszonyoknak?

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy mennyire nagy megkönnyebbülés, ha a párnak van lehetősége felkérni dekorost, illetve ha a helyszínen is egy szuper csapat áll a rendelkezésére, itt kiemelném Teklits Tekla rendezvényszervezőt. Rengeteg terhet levettek a vállunkról, amit még egyszer köszönünk.

A fotósunk Wertán Botond (WertánFotó) gyönyörű képeket készített, Szentkeressy-Nagy Zsuzsanna csodaszép ruhát készített a koszorúslányoknak, illetve Pócs Márk szuper zenei összeállítást készített nekünk. Nagyon hálásak vagyunk nekik és csak ajánlani tudjuk őket mindenkinek.

 

Esküvői szolgáltatók Anna és Dávid nagy napján: 

Fotó: WertánFotó
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Helyszín: Petneházy Club Hotel
Dekor: Bloom flowers and design Budapest
Torta: ÉdességLabor
Frizura: Vörös Kati – Horror Barbie
Smink: Vörös Viki – Have Skin
DJ: Pócs Márk
Zenekar: Hettyenfütty zenekar

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints!