Ma már az esküvő nagy részétmegszervezheted az interneten, különféle weboldalak segítségével. Szerzőnk, Újvári Beáta ezúttal az online nászajándéklista, esküvői meghívó, digitális vendéglista, a saját weboldal, egyszóval az online esküvőszervezés rejtelmeibe avatbe titeket.

 

Online esküvőszervezés – Esküvői meghívó emailben

Tavaly nyáron egy igazi online esküvőn vettem részt. Félreértés ne essék, nem Skype-on mondta ki az ifjú pár az igent, több száz, pizsiben a gép előtt ülő vendég előtt, mindenki a saját pezsgőspoharával koccintva, bár a mai online világban ezt sem tartom kizártnak.

A lényeg az online felületen való kommunikáció, ajándéklista, meghívó kézbesítésé volt. A pár akkor még külföldön dolgozott, így egyértelmű volt, hogy először emailen jelentik be a nagy napot. Feltérképezve ezzel a vendégek létszámát egy szimpla válaszlevéllel. „Köszönjük a meghívást, ott leszünk!” Így már majdnem pontosan tudtak kalkulálni a vendégek létszámával. Ha te is szeretnél ilyet, akkor a Paperless Post (weboldal) vagya Canva (weboldal) lesza kedven coldalad.

 

Online esküvőszervezés – Esküvőszervező programok

Aztán egy pár hónappal a kiírt esküvői dátum előtt a menyasszony regisztrált egy online esküvőszervező honlapra, ami segíti az elképzeléseket valóssá varázsolni. Végül úgyis mindig minden a te feladatod lesz:választani, döntést hozni, megszervezni, lefoglalni, viszont az online esküvőszervező lenyűgöző segítség lehet ebben. Kicsit, mint egy barátnő és anyuka egyben, aki folyamatosan, jelen esetben emailen figyelmeztet arra, hogy a tervezés melyik szakaszában kit kell felhívnod, mit, mikor és hol kell kiválasztanod, lefoglalnod. A fejedben kialakuló zsibongó káoszt, dátumok, kötelezettségek, ígéretek, foglalások halmazát segít kategorizálni, Excel táblázatba szedni, költségvetést készíteni, ülésrendet írni, akár zenét gyűjteni.

“Így az utolsó napok zökkenőmentesen telhetnek és a dátumhoz közeledve nem egy felbőszült bikához, mint inkább egy nyugodt, kecses, kisimult antilophoz hasonlítasz majd.”

A feladat egyszerű: beírod a kiszemelt dátumot, majd ehhez igazítva az esküvőszervező oldal beosztja a szükséges időpontok szervezésének dátumait, amit egy csekklistával pipálhatsz. Itt aztán mindennel számolhatsz: hogyan ültesd a vendégeidet az asztal körül, mikor kezdj csomagolni a mézeshetekre vagy mikor rendeld meg az esküvői tortát. Ha esetleg bármit is elfejtenél, emailen tájékoztat, hol kellene tartanod a szervezésben, hány nap, óra és perc van még vissza az esküvődig.

Itthon is van pár kezdetleges esküvőszervező program, de a csodát a tengerentúlról kapod. A három kedvencünk:The Knot (weboldal), Wedding Wire (weboldal) és Wedding Lovely (weboldal).

 

Online esküvőszervezés – Online nászajándéklista

Szintén a fent említett esküvőn találkoztam azzal a megoldással, hogy egy saját weboldalt szerkesztettek csak erre az eseményre. Itt minden információ fent volt, az esküvő helyszíne térképpel, pár szó a jegyesekről, képek, hangulatok. És a nászajándéklista, mindenféle szuper ajándékkal, amit nem kell teljesen egyedül megvenned, de segíthetsz a megszerzésében. Ez úgy működött, mint egy közös kalap, kiválasztottad mondjuk a „kényelmes kanapé” linket, amiben aztán az általad megszabott összegig beszállhattál, két kattintással és online fizetéssel készen is vagy. Majd diszkréten, név nélkül jelezte, hogy hány százalékban járultál hozzá az ajándékhoz. Volt itt kisebb-nagyobb lehetőség, kedvenc könyvek, de a nászútban való részvétel is. Csak ami tetszik neked és a pénztárcádnak, mint egy online piacon. Kényelmes, praktikus és hatékony megoldás, a nap végén pedig mindenki boldog. (Ha ilyenre vágysz, keress megezen az email címen: beataujvari@yahoo.com)

 

Online esküvőszervezés – Saját esküvői weboldal

A Wix pedig egy óriási motor, itt ingyenes honlapot készíthetsz magadnak! Feltüntethetsz minden fontos infót, az ajánlott szálláshelyeket, térképet.

A Theme Forest weboldalán tervező felületen kb. 2000 forinttól felfelé elkészítheted saját trendi honlapodat. Itt már léteznek bonyolultabb feladatok is, de lépésről, lépésre végigvezet a honlap felépítésében.

Ha letisztult, modern, trendi designra vágysz, a Square Spacea te helyed. Itt a domain nevet és az üzemeltetést is vállalják egy általad fizetett ideig. A honlapod és domain neved addig él, ameddig szeretnéd, nem kell belebonyolódnod a webtárhelyek és virtuális megabájtok világába.

 

Még több tippet szeretnél online esküvőszervezés témában? Esetleg egyedi meghívót szeretnél? Kattints ide cikkünkért, amelyben 7 stílusos magyar grafikus munkáit gyűjtöttük össze.Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesüljaz esküvők világából!