Esküvőre vagy hivatalos? Mutatunk néhány esküvői smink tippet, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészítheted a sminked.

Az esküvő egyfajta ünnepnap, amelyre nagy gonddal választunk ruhát, ügyelünk a részletekre és az azok közti összhangra, a gondosan elkészített frizurára és sminkünkre. Mindez azonban nemcsak a menyasszonyok kiváltsága vagy épp tennivalója, hanem a vendégeké is. Az interneten és újságokban keringő videók, cikkek, inspirációk ugyanakkor az esküvő hallatán hajlamosak kizárólag a menyasszonyt érintő kérdéskörökre fókuszálni, és megfeledkeznek azokról az emberekről, akik ugyan nem főszereplői a nagy napnak, de kétségtelenül nagyobb százalékban résztvevők egy esküvőn, mint az ifjú pár – így nélkülözhetetlen, hogy a vendégek is kapjanak egy segítő platformot, ha az előkészületek kerülnek terítékre.

Korábbi cikkünkből megtudhattátok, hogy hogyan készíthető el könnyedén otthon a tökéletes frizura, most pedig a tökéletes esküvői smink világába invitálunk, és a youtuberek videóit segítségül hívva adunk ötleteket ahhoz, hogy hogyan tudjátok lépésről-lépésre magatoknak is elkészíteni a sminketeket, ha esküvőre vagytok hivatalosak.

Ahogyan a ruháknál, úgy a sminkeknél is a visszafogott elegancia dominál, noha itt a lehetőségek tárháza jóval szélesebb, mint az öltözködésben. Az alábbi videókban eképp a szolidabb sminkektől egészen a részletgazdag és domináló verziókig kalauzolunk, bízva abban, hogy ötleteket csempészhetünk az esküvőt megelőző készülődés forgatagába.

1. Natúr sikk

 
 
 

A legkedveltebb színek a natúr árnyalatok, keverve egy kevés csillogással és szemhéjtussal, valamint az arc bájosságát hangsúlyozó szolid pirosítással.

 

2. Bronzos ragyogás

 
 
 

A bronzos árnyalatok erősségüktől függően szinte minden bőrtónushoz párosíthatóak. Ezekben a videókban ilyen színvilágú, könnyen elkészíthető alkalmi sminkekkel találkozhattok.

 

3. Arany tusvonal

 

A fekete szemhéjtus nem az egyetlen, ami keretet adhat a szemünknek – gyönyörűen fest például egy bronzos alapon, ha a feketén túl egy vékonyabb arany tusvonal is kíséri a szemünk sávját. Nemcsak különleges, hanem még ünnepibb is lesz tőle az összhatás.

 

4. Stílusos csillám

 

A csillámló tusvonalat elhelyezhetjük a szem mélyítővonalában is a drámaibb hatásért.Ez a smink hangsúlyosabb az előzőeknél, amit célszerű akkor felvinni, ha sem a frizuránk, sem pedig az öltözékünk nem túl domináló, illetve a technikája alapulvétele mellett elkészíthető pasztell színek használatával is.

 

5. Rose gold

 

Az egyik legkülönlegesebb nyári szín a rose gold, ami nemcsak az ékszereinken vagy más kiegészítőnkön, hanem a sminkünkön is tükröződhet. Ehhez ad ötletet a következő videó, amely a szem festésére helyezi a hangsúlyt.

 

6. Csak szolidan

 
 
 

Nem szükséges mindig egy komplett csendéletet festeni az arcunkra – olykor a legjobb megoldás egy szolid smink, amihez gyűjthetünk ötleteket a hétköznapi tippeket ajánló videókból is. A forróságot és az egész napon át tartó próbatételt nem minden smink állja ki, így néha érdemes szögre akasztani a „full glam look” jellegű alkotásokat, mielőtt a nyári melegben az arcunkról tíz centit lentebb költöznének.

 

7. Hangsúlyos rúzs

 
 

A hangsúlyos rúzsok a reneszánszukat élik, legyen az például erősen pigmentált pink, domináns matt színű rúzs, drámai vörös, vagy épp egy sötét árnyalatú darab. Bizonyos színekkel az esküvőn érdemes mértékkel bánni; viszont különösképp a télen és ősszel tartott esküvőkön gyönyörűen mutat, ha a letisztult sminket egy markáns színű rúzs töri meg.

A rúzsoknál hasznos praktika az ajakkontúr-ceruza használata, amely nemcsak keretet ad a felvitelhez, hanem az egész szájra téve sokkal tartósabbá is teszi a felvitt sminket. Ha nem szeretnél időutazást tenni a ’90-es évek smintetoválásra hajazó kontúrjai felé, akkor mindenképp a rúzzsal megegyező, illetve legfeljebb egy árnyalatnyi különbséget mutató ceruzát használj.

Ha az esküvői smink kész, jöhet az esküvői frizura! Ezek a legjobb alkalmi frizurák, kattints értük ide!