Barbi és Miki határozott elképzeléssel szervezték meg álomesküvőjüket, a nagy nap pedig végül pont olyan tökéletes és meghittlett, ahogyan megálmodták. Erről a Barbival készült interjúnkban olvashattok részletesebben, meseszép esküvői fotókkal illusztrálva. Az esküvő üde színfoltja volt a virágos menyasszonyi ruha is, amelyet Barbi a Daalarna szalonból választott.

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

“Az esküvő üde színfoltja volt a virágos menyasszonyi ruha is, amelyet Barbi a Daalarna szalonból választott”

Hogyan ismerted meg Mikit?

Egy közös ismerősünkön keresztül láttuk meg egymást először Békéscsabán, de akkor még csak köszöntünk és nem is beszéltünk egymással. Viszont mint utólag kiderült, mindketten megjegyeztük a másikat. Ezután körülbelül két hónappal teljesen véletlenül összefutottunk Budapesten egy szórakozóhelyen, ahol mindketten felismertük egymást, így már beszélgettünk is, majd másnap egy közösségi oldalon ismerősök lettünk.

Utána két héttel később Miki írt rám és több hétig csak beszélgettünk órákon át, mivel ő Békéscsabán, én pedig udapesten éltem. Aztán végül megbeszéltük az első randit és az első perctől kezdve olyan volt, mintha nagyon régóta ismernénk egymást és azóta együtt vagyunk. Ennek már több mint öt éve.

Hogyan választottátok ki az esküvő helyszínét?

Igazság szerint a nővérem esküvője is a Nádas Pihenőparkban volt két évvel ezelőtt, így az ihlet tőlük eredt. Már akkor nagyon megfogott minket ez a romantikus helyszín és azon belül is a Csónakház. Gyerekkoromban mindig tó mellett képzeltem el az esküvőmet, ami a Csónakháznál lévő tó mellett elhelyezkedő szigeten abszolút megvalósítható volt.

Én egyébként szegedi vagyok, a férjem pedig békéscsabai, de abban megegyeztünk már az elején, hogy Budapest környékén szeretnénk tartani az esküvőnket.A visszajelzések alapján jól döntöttünk, annyira jól, hogy jövőre az egyik barátnőm esküvője is ezen a helyszínenlesz.

Mikor kezdtétek el a szervezést?

A lánykérés 2015 decemberében volt Rómában, amire egyébként ott és akkor egyáltalán nem számítottam, úgyhogy nagyon romantikus és váratlan volt.

Ezután megbeszéltük, hogy az esküvőnket csak akkor tartjuk a 2016. évben, ha mindent le tudunk szervezni úgy, ahogyan szeretnénk, ha pedig csak nagy sietséggel menne, akkor legyen inkább 2017-ben. Nehézség volt az is, hogy mivel a férjem labdarúgó, csak a június hónap és azon belül is csak két hétvége jöhetett szóba. Amikor eldöntöttük, hogy a Nádas Pihenőparkban szeretnénk tartani az esküvőt, felhívtuk a helyszínt, hogy van-e egyáltalán szabad időpont. Jelnek vettük, hogy a június 11-ei (szombati) nap és a június 24-ei (pénteki) nap is szabad volt, így hosszas átbeszélés után végül a pénteki nap mellett döntöttünk és egyáltalán nem bántuk meg.

A helyszín leszervezése után a Szilágyi Dezső téri református templommal egyeztettünk, ahol innentől kezdve hét héten át kötelező jegyesoktatásonvettünk részt, 2016 januárjától pedig gyakorlatilag nekiugrottam/ugrottunk a szervezésnek, de mivel elég határozott elképzelésünk volt a dekorációt és a színeket illetően, így sok inspiráció gyűjtésére szerencsére már nem volt szükségünk.

Nagy segítség volt számunkra a nővérem férje, aki egyébként a ceremóniamester szerepét is vállalta és a nővéremmel együtt a DJ megtalálásában is segítettek, így a négy legfontosabb dolog már az első hónapokban megvolt. Utána tulajdonképpen négy hónap alatt találtuk meg a megfelelő szolgáltatókat és rengeteg mindent magunk szereztük be és gyártottunk le a nagy napra, így az utolsó héten nem sokat aludtunk, de megérte, mert minden tökéletes volt.

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

Nagyon különleges a virágos menyasszonyi ruha, amit végül választottál. Milyen elképzeléssel érkeztél a Daalarna szalonba? 

A testvéremék két évvel korábbi esküvője tényleg nagy segítség volt számunkra, mert onnan már betekintést kaphattam a nagyobb tervezők kollekciójába és a nővérem ruhája is Daalarna volt. Már abban az évben megállapítottuk, hogy olyan finom és csodás anyagokkal dolgoznak itt, hogy nem találtunk hozzá foghatót. A Daalarna közösségi oldalának tehát már két éve lelkes követője voltam, így mikor még meg sem kérték a kezem, láttam a Flower kollekció ezen darabját. Annyira tetszett ez a virágos menyasszonyi ruha, hogy ez volt a háttérképem is a munkahelyemen, így amikor decemberben megkérték a kezem, azonnal tudtam, hogy ezt a ruhát szeretném.

A kiválasztás azonban mégsem volt ilyen egyszerű, mert amikor először felpróbáltam, elbizonytalanodtam és egészen a végéig a Pearl kollekció egyik darabját akartam választani, aztán a legutolsó próbán újra felvettem a ruhát egy kisebb alsószoknyával és anyukámmal egyből éreztük, hogy valamiért mégis ez a tökéletes ruha.

Mit szóltak hozzá a vendégek és a férjed?

A férjem a templomban látott először és mikor mellé léptem, folyamatosan mondogatta, hogy milyen gyönyörű vagyok és a templomi szertartás után oda is súgta, hogy ennél szebb ruhát nem is választhattam volna. Egyébként otthon volt a Daalarna egyik katalógusa az esküvő előtt és a lelkére kötöttem, hogy ne nézegesse, de persze egyszer arra mentem haza, hogy kiderült, mégis belelapozott. De aztán közölte, hogy az első pár oldalnál becsukta, mert eszébe jutott, hogy nem szabad nézegetnie és nyugodjak meg, mert úgyis csak virágos menyasszonyi ruha volt benne, de hát nekem olyan úgysem lesz. 🙂

A vendégek visszajelzése is nagyon pozitív volt, mindenkinek nagyon tetszett a ruhám és azt mondták, hogy a stílusomhoz és a személyiségemhez is passzolt. Egyébként még a nagymamám és a keresztapám is nagyon elégedett volt a választásommal, pedig nekik néha elég nehéz megfelelni. 🙂

,kreatív fotózás,kreatív képek,virágos ruha,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

Barbi és a régóta vágyott virágos menyasszonyi ruha

Milyen ételeket választottatok?

Az ételek kiválasztásánál fontos volt, hogy a hagyományos magyar ízek is jelen legyenek, de igyekeztünk a szüleink, a rokonaink és a vendégeink igényeit is figyelembe venni a menü összeállításánál, na meg természetesen azt, hogy mi ketten mit szeretünk. A svédasztalos megoldást választottuk, ami egyébként a visszajelzések alapján mindenkinek tetszett.

Azt gondolom egyébként, hogy egy esküvőn két nagyon fontos dolog van: az egyik a zene, a másik pedig az ételek. Ebből a szempontból is biztosak voltunk a választásunkban, mert azt tudtuk, hogy a Nádas Pihenőparkban nagyon finomak az ételek. Azt sajnálom csak, hogy sem a nővéremén, sem a saját esküvőmön nem tudtam sokat enni, mert annyira izgultam, hogy minden jól menjen. Na de majd a barátnőmén jövőre bepótolom. 🙂

És az esküvői torta?

Aprósüteményeket mi nem szerettünk volna és a tortát illetően is úgy gondolkoztunk, hogy egy 110 fős vendégseregre nem feltétlenül kell 110 szeletes torta, mert a legtöbb esküvőn úgyis sok marad belőle. A tortát illetően egyébként szintén határozott elképzelésekkel érkeztünk Horváth Alexandrához, az Egy csipet torta tulajdonosához, aki minden igényünket meg tudta valósítani.

Szandra minden egyes esküvői tortát saját kezűleg készít el, emiatt nem csak csodaszépek, de nagyon finomak is. Az úgynevezett “naked cake”(pucértorta) és ombre torta elképzeléseinket a saját ötleteivel ötvözve valósította meg, így végül három tortánk volt, amelyek illettek egymáshoz és természetesen a szürke-rózsaszín-mályva dekorációnkhoz is a rájuk tűzött élő virágokkal és a halványrózsaszín alsó részekkel. És végül mind el is fogyott másnap reggelre.

Mesélted, hogy már a kezdetektől fogva nagyon pontos kép élt a fejedben volt a dekorációról.

Én a magánéletben is olyan vagyok, hogy szeretem, ha a dolgok passzolnak egymáshoz, így nem lehetett ez másként az esküvőnkön sem. A dekorációnkban a szürke-rózsaszín-mályva színek és a pöttyös motívum domináltak. Már a meghívónk is erre a színösszeállításra épült, amit anyukám unokatestvére, aki grafikusként dolgozik, készített el. Emiatt mi is aktívan részt vettünk a folyamatban és szerintem az esküvői meghívó is nagyon különleges lett.

Abban a férjemmel már az elején megegyeztünk és egyetértettünk, hogy nem szeretjük a székszoknyát, így mályva színű papírvirágokat ragasztottunk mályva színű szalagokra és ezzel kötöttük át a helyszínen lévő rattan székeket, amikre csak egy kis székpárnát béreltünk. A lampionok is szürke-rózsaszín-és mályva színűek voltak, míg a helyszínen lévő faoszlopokra drótot tekert a dekor elkészítésében segítségünkre lévő Pakó Petra, Petra édesanyja és testvére (Wedding Project Budapest), a drótokra pedig az esküvőnkre meghívott vendégekkel készült közös fotóinkat csipeszelték fel, míg egy másik falon a férjemmel az évek során készült fotóink voltak.

A főasztal és a többi körasztal díszítését szintén Petráékra bíztuk, csak annyit kértünk tőlük, hogy a virágokban, a hajkoszorúmban és menyasszonyi csokromban is domináló pünkösdi rózsa és lisianthus mindenképpen jelenjen meg, illetőleg az asztalokra szürke futót és rá pöttyös, áttetsző fehér terítőt vásároltunk, amit Petra édesanyja varrt tökéletesre.

“A koszorúslányok ruháit is a hagyományostól eltérően a sötét és a halványszürke közötti árnyalatban álmodtam meg, egy mályva színű övvel, így gyakorlatilag a szürke-rózsaszín-mályva és a pöttyös dekoráció mindenhol jelen tudott lenni, azonban úgy, hogy kellően visszafogott, elegáns, ugyanakkor romantikus volt.”

 

 
A dekoráció a virágos menyasszonyi ruha mintázatával összhangban készült

 

Milyen volt a zene?

A zenei ízlésünket illetően a férjemmel vannak különbségek, de szerencsére egyezések is. Az én rokoni és baráti oldalam nem annyira kedveli a mulatós zenéket, inkább a modernebb (hip-hop, r&b) vonalat szeretjük, míg a férjem családja igen. De azzal egyetértettem én is, hogy nincs esküvő mulatós nélkül, így természetesen a megfelelő arányban ez is jelen volt a lagzinkon.

Azt már az elején megbeszéltük egyébként, hogy szeretnénk egy énekest is a DJ mellé, aki a vacsora és a közös táncunk alatt is énekel, illetve a lagziban is előad néhány számot. Mivel a férjem és rokonsága is békéscsabai, az X-Faktorból ismert, szintén békéscsabai származású Csordás Ákost kértük fel, akit már az X-Faktorból is ismertünk és mindketten nagyon szerettük a hangját. Ákos nagyon szívesen vállalta, hogy eljön és énekel nekünk. Végül annyira jól éreztük magunkat együtt, hogy a megbeszéltnél több dalt is énekelt és végigbulizta velünk a lagzit, ami reggel 5-igtartott, sőt utána még reggel hatig a Csónakház előtti stégen is folytattuk a társaság egy részével.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Az egyik emlékezetes pillanat a polgári szertartás volt, ami a Nádas Pihenőparkban lévő kis elzárt szigeten volt. Az anyakönyvvezető által mondott szöveg nem a hagyományos és megszokott szöveg volt, hanem ránk volt formálva, és mi is írhattunk egy köszöntőt a szüleinknek, nagymamáinknak és amikor ezt az anyakönyvvezető felolvasta, mindenki nagyon meghatódott. Ebben igyekeztünk vicces gyerekkori pillanatokat feleleveníteni, ugyanakkor megköszönni azt a sok mindent, amit ez idáig tőlük kaptunk.

A másik a nyitótáncunk volt, amire egyébként semmit sem gyakoroltunk, így kicsit izgultunk miatta, de szerintem a maga egyszerűségében az is nagyon jól sikerült.

A harmadik pedig, amikor megkaptuk a meglepetésvideót a nővéremtől és a férjétől. Ebben a gyerekkorunktól kezdődő képek voltak, és olyan pillanatok, amelyek oda vezettek, hogy egymásra találtunk (természetesen vicces formában), majd pedig humoros videóüzenetek. Ami nagyon fontos, hogy benne voltak olyan szeretteink (édesapám, nagyszüleink, unokatestvérek), akik már nincsenek velünk, de szintén a legfontosabbak az életünkben. Látszott a videón, hogy nagyon sok munka volt benne.

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

 

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

,kreatív fotózás,kreatív képek,esküvő,valódi esküvő,virágos esküvői ruha,daalarna,daalarna esküvői ruha,virágok,virágkoszorú,tóparti esküvő,

Barbi és a virágos menyasszonyi ruha

Esküvői szolgáltatók Barbi & Miki nagy napján:

Helyszín: Nádas Pihenőpark (weboldal)
Virágos menyasszonyi ruha: Daalarna (weboldal)
Fotó: Wenner-Duba Diána/ Bella Rose Photography (weboldal)
Videó: Forward Productions – Kapin Zsolt es Gelt Gergo (weboldal)
Esküvői torta: Egy csipet torta (weboldal)
Smink: Hafner Krisztina (weboldal)
Dekoráció: Wedding Project Budapest (weboldal), illetve saját munka

Hogy tetszett a virágos menyasszonyi ruha, amit Barbi választott? Kattints ide még több valódi esküvői történetért! Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!