Egy kedves Daalarna munkatárs, Tamara és szerelme, Soma nagy napjának történetét osztjuk meg veletek a Secret Stories-on. Megható, emlékezetes, laza, önfeledt, bulis – ezekkel a szavakkal jellemzi Tami az augusztusban Bugacon megtartott esküvőt, amely egy szabadtéri szertartással kezdődött, majd laza hangulatban folytatódott egészen reggelig. Íme Tami legszebb élményei és a csodás esküvői fotók!
Hogyan ismerkedtetek meg?
Az egyetemen ismerkedtünk meg 2016-ban, én gólya voltam, Soma pedig másodéves. Először csak bekövettük egymást Instagramon, nem ismertük még egymást személyesen. Majd alig pár héttel azután, hogy elkezdődött az egyetem, születésnapi bulit tartottam az egyik szaktársammal, ahova olyan embereket is meghívtunk, akiket még nem igazán ismertünk, köztük őt is. Ezen a napon kezdődött minden.
Milyen volt a lánykérés?
Váratlan, viszont az időzítés és a helyszín is tökéletes volt. Mindig is tudtam, hogy nem egy utazáson, vagy valamilyen jeles napon fog megtörténni. Nem sokkal a hatodik évfordulónk után – 2022 októberében – egy szombat este elindultunk vacsorázni a belvárosba, viszont Soma nem árulta el, hova megyünk. Végül a taxi rossz címen tett le minket, és a foglalásig is volt még bő fél óránk. Természetesen utólag megtudtam, hogy mindez előre így volt megtervezve. Így kötöttünk ki abban a kocsmában, ahol annak idején az első csók csattant el közöttünk és itt történt meg a lánykérés is annál az asztalnál, ahol akkor ültünk.
Bár a kocsma üres és elég romantikus hangulatú volt, egészen addig nem sejtettem, mi fog történni, amíg le nem térdelt.
Mi volt az esküvőtök koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?
Mindenképp egy laza hangulatú, szabadtéri esküvőt képzeltünk el, ahol mindenki jól érzi magát és nem feszeng. Mindkettőnknek fontos volt, hogy tökéletesen meg legyen szervezve, hogy aznap mindketten hátra dőlhessük, és megélhessünk minden pillanatot. Szerencsére minden pontosan úgy történt, ahogy azt elterveztük.
Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?
Viszonylag kevés időnk volt, hiszen elég későn, a lánykérés után pár hónappal döntöttük el, hogy még 2023-ban meg szeretnénk tartani az esküvőt. Ez év februárjában kezdtünk el nézelődni és mivel mindketten egy meleg nyári estét képzeltünk el, így nagyjából 6 hónapunk maradt a kiválasztott dátumig. Szerencsére minden zökkenőmentesen ment, végig összhangban voltunk, és kiváló szolgáltatókkal kezdtük el a szervezést.
Hogyan választottátok ki a helyszínt?
Mivel Soma kecskeméti, az én családom pedig az ország másik végében él, így elég nehéz helyzetben voltunk. Emiatt elég gyorsan eldöntöttük, hogy külön fogjuk megtartani a polgári és a templomi esküvőnket, annak érdekében, hogy mindkettőnk családjából mindenki valamilyen módon velünk tudjon ünnepelni.
Viszonylag hamar rátaláltunk Bugacon a Karikás Csárdára, ahol rögtön megtaláltuk azt, amit kerestünk, így máshova már el sem mentünk. A Csárda kisebb rendezvényháza, amelyet a puszta ölel körbe a Kiskunsági Nemzeti Park területén, idilli környezetnek tűnt a polgári esküvőnk megtartásához.
A templomi esküvőnket Lentiben tartottuk, ahol a családom él, kicsit meghittebb és szűkebb körben, pár héttel később.
Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?
Mindig is nagyon tetszett a száraz virágos, pampafüves dekor egy kis élővirággal kombinálva, így biztos voltam benne, hogy ilyet szeretnék, ha egyszer lehetőségem lesz rá. Szerencsére Soma bízik az ízlésemben, így ezt a témakört illetően szabad kezet kaptam, de természetesen a végén mindig mindent együtt döntöttünk el. A meghívót én terveztem, amin már megjelent a tervezett hangulat, az esküvőn pedig „a kevesebb néha több” elvét alkalmaztuk a dekort és a grafikát illetően is.
Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?
Hagyományos magyaros ételeket szerettünk volna, amivel mindenkinek kedvezni tudunk, és amiből mindenki a kedvére tud válogatni. Többször ettünk a csárdában az esküvőt megelőzőn, így tudtuk, hogy nem fogunk csalódni.
A sütemények és a torta kapcsán is inkább a hagyományos ízeket választottuk egy kis extrával kombinálva. Megtalálhatóak voltak a hagyományos aprósütemények mellett pohárkrémek is. Négyemeletes tortánk volt, ahol a felső szintet a saját szájízünk szerint választottuk, a többivel viszont igyekeztünk mindenki kedvében járni.
A Daalarna munkatársaként hogyan esett a választásod pont erre a különleges Daalarna esküvői ruhára?
Nem volt egyszerű a választás, hiszen nap mint nap ezekkel a gyönyörű ruhákkal és alapanyagokkal dolgozom, így igazán konkrét elképzelésem nem volt. Természetesen voltak nagy kedvenceim, de egyedül abban voltam biztos, hogy hosszú ujjakat szeretnék és légies hatást. Nagyon izgultam a próba előtt, ezért nem is szerettem volna kísérőt, hogy senki ne befolyásolhasson, és eldöntöttem, hogy az érzéseimre fogok hagyatkozni. Amikor felvettem a RBL 763 ruhát, rajta egy organza szoknyával, és belenéztem a tükörbe, majd rápillantottam Niki kolléganőmre, világossá vált, hogy ez lesz „a ruha”. Borzasztóan hálás vagyok Benes Anitának és a csapatnak, hogy ilyen gyönyörű ruhában mentem férjhez.
Ma sem választanék mást, ez a ruha örök szerelem.
Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?
A családomat már az elején beavattam a részletekbe, akik már az első perctől kezdve imádták. A férjem reakciója miatt izgultam egy kicsit, hiszen neki szerettem volna a legjobban tetszeni, de szerencsére szerinte is ez volt a tökéletes választás. A vendégek is odavoltak érte, számtalanszor elmondták, mennyire gyönyörű a ruhám.
Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?
Mindenképp egy laza kontyot szerettem volna abból a szempontból, hogy a ruha érvényesülni tudjon és számítva a nagy melegre. Smink terén nem volt elképzelésem, de semmiképp sem szerettem volna, hogy túl erős legyen. Végül csodásan sikerült, ami a hőséget és a könnyeket is bírta. Ékszereket a hétköznapokban sem igazán viselek és szerintem a ruha már önmagában is elég látványos volt, így egy szolid fülbevalón és pár hajtűn kívül nem viseltem mást.
Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok és legszebb élmények?
Nehéz egyet kiemelni a legszebb pillanatok közül, nagyon sok volt. Ami számomra emlékezetes és biztosan soha nem felejtem el, amikor Budapestről Bugacra tartva a bátyám autója jelezte, hogy csökken a guminyomás, és meg kellett állnunk. Hirtelen lepörgött előttem, ahogy nem érek oda a saját esküvőmre.
Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?
Betanult nyitótáncunk nem volt, egyikünk sem igazán táncoslábú, így jobbnak láttuk, ha csak az egyik kedvenc dalunkra dülöngélünk. Ez sokkal inkább mi voltunk, mint egy megtanult koreográfia.
A zenét illetően az volt a koncepció, hogy egy neccpartival indítunk, ahol olyan slágerek szólnak, amire mindenki szívesen táncol, és később elindulunk a keményebb zenei stílusok felé. A DJ-k profik voltak, mindig érezték, mire vágyik a közönség. Természetesen volt mulatós is, amitől eleinte nagyon elzárkóztunk, de nem sikerült megúsznunk.
A buli reggel 7-ig tartott, a dekoros csapat váltotta az utolsó vendégeket hajnalban, így úgy gondolom, jól sikerült és eseménydús volt.
Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?
Olyan típus vagyok, aki szeret mindent kézben tartani, emellett volt egy nagyszerű ceremóniamesterünk, aki mindent megtett azért, hogy semmi miatt ne kelljen izgulnunk, így egy dolog miatt aggódtam csak, amire nem volt ráhatásunk, az pedig az időjárás. Nem volt B opciónk a szabadtéri szertartásra, így aggódtam, mi lesz, ha esni fog. Az esküvőnk reggelén hatalmas vihar volt, viszont szerencsére délutánra nagyon szép idő lett.
Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?
Nem hiszem, hogy bármin változtatnék. Olyan volt, mint mi.
Sikerült elutaznotok nászútra, vagy még várat magára?
Az esküvő után nem volt alkalmunk hosszabb időre elutazni, így azt követően csak pár éjszakát töltöttünk Noszvajon, ami arra volt elég, hogy kicsit kipihenjük az esküvő fáradalmait. Az igazi nászutunkat januárra időzítettük, Mauritiusra utazunk.
Hogy érzed, változott-e valami azóta, hogy férj és feleség lettetek?
Mivel már közel 7 éve voltunk együtt az esküvőnk idején, nem számítottunk változásra. Mégis azt gondolom, hogy jó érzés és mindkettőnket megerősített abban, ahogy a közös jövőnket látjuk.
Helyszín: Karikás Csárda, Bugac, Dekor: Eden Garden Wedding, Grafika: Irkamanufaktúra, Fotós: Bodnár Patrícia, CM: Nyitrai Sándor, DJ: Jason Rise és Tóth Róbert, Torta, desszert: Kovács János - Fagylalt és Sütemény, Kiskunfélegyháza, Haj, smink: Sánta Judit - Lolashair
- Te is szeretnél szerepelni rovatunkban? Küldd el nekünk Daalarna ruhás esküvődet ide kattintva.
- Egy díjmentes Daalarna ruhapróbára jelentkeznél? Infók itt.
- Még több esküvői beszámolót találsz ezen a linken.
- Íme a teljes Daalarna BREATHE esküvői kollekció
- Upcycling és a legkedveltebb fazonok: Itt az új Daalarna kapszulakollekció
- Ha még esküvő előtt állsz, de keresed a tökéletes szolgáltatókat, klikk ide.
- Kövess minket az Instagramon és a Pinteresten még több inspirációért!