Íme egy kis visszatekintés! A Daalarna bemutatók története képekben az első, 2007-es show hangulatától egészen a 2017-esig. A fotókat Benes Anita néhány kulisszatitkokkal és érdekességgel egészítette ki a Secret Stories olvasóinak. 

A Daalarna bemutatók története képekben – 2007-2017

„Tervezőként mindig úgy gondoltam, hogy egy új kollekció élőben lesz igazán hatással az emberekre. A bemutatók varázsát a legcsodálatosabb digitális technológia sem tudja felülmúlni, mert a kifutón végigvonuló hús-vér modelleken kelnek igazán életre az esküvői és alkalmi ruhák. Ezeken a bemutatókon meghatározó benyomást kaphat mindenki az új kollekcióról: itt látszik igazán a ruhák esése, kivitelezése és akár a hibái is, míg a kampányfotók inkább egyfajta misztikumot közvetítenek. A közönséggel együtt jómagam is minden évben izgatottan várom a Daalarna bemutatókat, hiszen óriási felelősség a körülbelül harminc perces varázslat megalkotása és összehangolása a kifutó dekorációjától a zenén át a modellek sminkjéig. Számomra ez jelenti a legnagyobb megmérettetést minden évben.” – Benes Anita

2007

„Bár idén már 16 éves a Daalarna, sokáig úgy éreztem, hogy addig nem szeretnék a közönség elé állni, amíg tökéletesnek nem érzem a ruháim minőségét. Maximalista vagyok, ezért számomra 2007-ben jött el ez a pillanat: az első show-t a Four Seasons hotelben tartottuk körülbelül 400 vendég, elsősorban az állandó vásárlóim számára és óriási sikere volt.”

 

 

„Mihalik Enikő 2007-ben még kezdő modell volt, amikor szerepelt a bemutatónkon. Pár hónappal később már a Gucci és a Chanel kifutóján lépkedett.”

 

„A lányom, Sára nem csak a bemutatók állandó résztvevője, hanem már az első katalógusban is szerepelt és az évek során a személyes kabalámmá nőtte ki magát.”

 

2009

 

 

2010

„Az első években az állandó vendégeimnek szerveztem a bemutatókat, akik leginkább a báli szezonra vagy különleges eseményekre rendeltek tőlem, ezért a kollekció nagy része alkalmi ruhákból állt. Később, amikor már nagyobb helyen tartottuk a show-t, a menyasszonyok száma is megsokszorozódott, így ma már sokkal inkább az esküvőszezon kerül a középpontba a kifutón.”

 

 

2012

 

 

 

2013

 

 

2014

 

 

2015

„A bemutatókat nemcsak a menyasszonyok nézik meg: gyakran elkísérik őket a barátnők, a vőlegény vagy a családtagok is. Fontosnak tartom, hogy ők is élvezzék a show-t, ezért több olyan emlékezetes imidzsdarabbal is készülök, amelyeket inkább különlegességnek szánok az igazán bevállalós menyasszonyoknak. Ennek a virágmintás ruhának óriási sikere volt, a mai napig emlegetik és sok menyasszony választotta az esküvőjére is.”

 

2016

 

2017

„Mindegyik kollekciómat megpróbálom egy-egy téma köré rendezni és ez adja az adott év bemutatójának hangulatát is: ilyen volt a SECRET, a PEARL, a FLOWER, 2017-ben a PARADISE, 2018-ban pedig  SUNSET.”

 

Fotók: Kondella Misi, Fecsa, Fashion Time, Jaksa Tímea, Petrilla Szabolcs, Zsiborás Zsolt

És a 2019-es show vajon milyen lesz? Ide kattintva tájékozódhatsz a jegyvásárlásról.