Szűcs Alexandra, a Vöslauer és a Daalarna közös játékának nyertese fél évvel ezelőtt még nem sejtette, hogy a Táncművészeti Főiskola diplomaosztóján egy Benes Anita által tervezett csipkeruhában tündökölhet.

,daalarna,daalarna szalon,daalarna nyereményjáték,vöslauer,nyerj,nyertes,

Szandi a Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója

Hogyan találtál rá a felhívásra?

Igazából az anyukám vette észre a Vöslauer felhívását és titokban ő nevezett be, mert én nem hiszek a nyereményjátékokban. Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont az én nevemet sorsolják ki.

És azt kitől tudtad meg, hogy te lettél a szerencsés?

Anyukám az egyik délután leültetett, hogy szeretne mutatni valamit. Megnyitotta a Daalarna weboldalát és megkérdezte tőlem, hogy tetszenek a ruhák.Mondtam neki, hogy gyönyörűek, de nem igazán értettem, mire akar kilyukadni. És akkor kibökte, hogy megnyertük. Hirtelen csak annyit tudtam reagálni, hogy „Ne hülyéskedj már!” De tényleg nem viccelt.

Milyen volt az első ruhapróbád a Daalarnánál? Könnyen tudtál választani a kínálatból?

A ruha színét és a pontos fazonját én találhattam ki a szalonban dolgozó lányok segítségével. A hátul kivágott ruhák mindig is tetszettek, de nem volt konkrét elképzelésem, úgyhogy felpróbáltam néhány fazont, hogy lássuk, mi áll a legtökéletesebben, illetve miben érzem magam a legjobban.

 

 

Már akkor is tudtad, hogy a diplomaosztódon szeretnéd majd először viselni?

Igen, ráadásul eredetileg pont a diplomaosztó miatt fekete ruhát szerettem volna.

És miért választottad végül ezt a gyönyörű színt?

Az első találkozóra fekete ruhákbanérkeztem és amikor felpróbáltam ezt az árnyalatot, annyira jól állt és annyira felszabadultan érezem magam benne, hogy egyértelművé vált: a bordó lesz az igazi. Azóta is imádom.

A Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezető szakára jársz. Mióta tudod, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Már gyerekkoromban is szerettem táncolni. A gimnázium mellett különórákon gyakoroltam, de csak 18 éves korom után kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, ezért a főiskola művészképző része már nem jöhetett szóba. Táncos és próbavezető szakra jelentkeztem színházi tánc szakiránnyal, fel is vettek rá, de aztán idővel rájöttem, hogy a modern, kortárs vonal sokkal közelebb áll hozzám, jobban meg lehet vele mutatni az ember egyéniségét. Szeretem, hogy ezen a szakon komplex képzést kapunk: egy kis pszichológia, egy kis pedagógia is van benne, ami nagyon jól jön majd később, ha tanítani szeretnék.

 

 

Ezek szerint a tánc oktatása is közel áll hozzád?

Igen, szívesen tanítanék később gyerekeket, de előtte még néhány évig táncolni szeretnék. Most még elég türelmetlennek érzem magam hozzá, de remélem, hogy idővel megérek a feladatra.

Melyik hazai társulatok a kedvenceid?

Fodor Zoltán társulata, az Inversedance és a Szegedi Kortárs Balett a nagy favoritok, igazi álommunka lenne a diploma után ezeken a helyeken táncolni.

A Vöslauer és a Daalarna közös játékának nyertese fél évvel ezelőtt még nem sejtette, hogy a Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomáját egy Benes Anita által tervezett csipkeruhában veheti majd át.

Szandi végül nem bírta ki a Táncművészeti Főiskola diplomaosztójáig és már karácsonykor Daalarna ruhában ünnepelt, Fotó: Földvári Roland

 

Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!