Ha egy a ruha elmesélhetné, hogyan született, ha megmutathatná, a képzelet hogyan alakította az anyagot, a színeket, a formákat, egy végeláthatatlan virágoskertbe repítené el a menyasszonyokat. Íme a Daalarna FLOWER kollekció.

A tavaszi nap első meleg sugarai ragyogják be az utat a buja természetben, ahol bármerre is nézzen a szem, megannyi összemosódott színt lát, mintha egy festő palettájának összes árnyalatát ráfestette volna a vásznára. Számtalan rózsaszín tulipán, lila írisz és sárga rózsa, hol vibrálva, hol halvány árnyalatokban mutatják magukat. Szálldogáló szitakötők és pillangók, mint apró tündérek köröznek, virágról-virágra repülnek, majd beleolvadnak a hosszasan elterülő sziromszőnyegbe. Csend van, csak a madarak énekelnek az égig érő, zöld lombos fák között, amelyek szétszórva, rendezetlenül őrzik a kertet. A virágosmezőt egy kristálytiszta patak szeli ketté, víztükrén légies tavirózsák és visszatükröződő, habos bárányfelhők lebegnek szüntelen, mintha összeérne az ég a földdel.Látni, érezni, tapintani, hallani a természetet, egybeolvadni vele. Egy pillanatnyi vízió a valóságban, egy látomás a tükörben. Egy minden érzékszervre ható élmény, egyetlen menyasszonyi ruhába rejtve.

A színekkel való kísérletezés nem áll távol a Daalarna márkától. Benes Anita 12 évvel ezelőtt hatásos belépővel indult a menyasszonyi és alkalmi ruhák világában, amikor ekrü, csontszínű és homokszínű ruhákat tervezett. Akkor ez a jövőbe mutató trend még újdonságnak számított a magyar piacon. Azóta minden évben szerepel a kifutón egy kísérleti céllal megálmodott minikollekció, ahol Benes Anita, a márka tervezője különböző mintákkal és színekkel teszi felejthetetlenné menyasszonyi és alkalmi ruháit.A 2015-ös kollekció bemutatójának utolsó darabja, egy virágmintás selyem organza ruha jelentette az első lépést a legújabb, 2016-os Daalarna kollekció felé.Az ég, a nap, a víz és a virágok harmóniája, ezek színárnyalatai, valamint a francia impresszionista festő, Monet legszebb festményei adták az ihletet.

2016-ban a kifinomult szépség, a légies megjelenés kerül a középpontba a Daalarna FLOWER kollekció esküvői ruháival. A menyasszonyok tavasztündérekké változhatnak a menyasszonyi ruhájukban. A virágos csipkéken a nyíló virágok és a szirmok játékos formái köszönnek vissza, a színes virágmintás printelt organzáknak pedig olyan hatásuk van, mint a vízen megcsillanó fényjáték. A selyem és a tüll bélésektől lesznek a ruhák igazán légiesek és könnyedek.

A vízililiomok különleges fehér és rózsaszín árnyalatai adták az ötletet, hogy idén a fehér árnyalatait halvány rózsaszínnel bolondítsuk meg.A sárga, a pink, a zöld és a kék, azaz egy virágoskert színei figyelhetőek meg a kollekcióban, valamint a tavaszi pillangók és a nyíló cseresznyefavirág motívumok is megtalálhatóak egyes, kézzel festett selymeken. Az alkalmi öltözékek színei dinamikusak és szenvedélyesek, ezzel szemben a menyasszonyi ruhákat finom, áttetsző, halvány árnyalatok teszik különlegessé.

Íme a Daalarna FLOWER kollekció!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daalarna FLOWER kollekció fotók: Papp Évi és Schneider Zoltán, Szöveg: Czank Lívia