Januári álláshirdetéseink után több mint 700 önéletrajz érkezett a postafiókunkba. Az alábbiakban Benes Anita szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki elküldte jelentkezését a Daalarnához.

„Fantasztikus érzés, hogy ilyen sokan szeretnének velünk dolgozni. Óriási büszkeség számomra, hogy manapság, amikor minden cég arról panaszkodik, mennyire nehéz jó embert találni, ennyi izgalmas és rátermett munkaerő jelentkezett hozzánk. A legszívesebben sokkal több embert felvennék, mint amennyire most lehetőségem nyílt. Sokáig tartott a kiválasztási folyamat is, mert személyesen, mindenféle külső segítség nélkül szerettem volna a jelentkezéseket megnézni.

Hiszek abban, hogy nem csak az iskolai végzettség és a szakmai múlt számít, legalább ennyire fontos a pályázó személyisége is. Olyan embereket szerettem volna választani, akik igazán be tudnak illeszkedni a már meglévő csapatunkba és úgy tudják képviselni a Daalarnát bármelyik pozícióban, ahogy azt megálmodtam. Ezért minden egyes önéletrajzot átnézek és elolvasok, hogy az emberi oldalra is rálátásom nyíljon.

Szerettem volna lehetőséget adni azoknak is, akik az életüknek abban a szakaszában vannak, amikor éppen nem tudnak teljes állásban helyt állni, de fontos számukra a szakmájuk és a karrierjük is. Nyugat-Európában már számos olyan vállalat van, ahol nem csak 8-12 órában számít valaki értékes munkaerőnek, hanem részmunkaidőben is. Éppen ezért az egyik négyórás pozíciónkra (amely később szinte biztos, hogy nyolcórássá növi ki magát) egy kismamát választottam, aki a kétéves kislányát bízza az édesanyjára és a férjére addig, amíg a Daalarna csapatát erősíti. Jól emlékszem arra az időszakra, amikor nekem is kicsik voltak még a gyerekeim, és amellett, hogy jó anya szerettem volna lenni, továbbra is szerettem a munkámat és fontos volt számomra a karrierem.

Sok olyan önéletrajz érkezett hozzám, akik hasonló élethelyzetben vannak (például diákok, akik az egyetem mellett vállalnának nálunk mellékállást), és sok olyan jelentkezést is olvastam, akik esetleg később, más pozíciókra is alkalmasak lehetnének a Daalarnánál, ezért úgy döntöttem, hogy ha megengedik, akkor néhány hónap múlva, amikor ismét bővíteni fogjuk a csapatot, első körben közülük válogatok majd.”  

Ismerjétek meg a Daalarna három új munkatársát!  

 

Ágoston Anna

,daalarna,munkatársak,daalarna munka,álommunka,álomállás,köszönet,

„Az elmúlt két évben a korábbi pörgős, dinamikus koordinátor helyett pörgős, dinamikus anyuka szerepében tündököltem. Az angol nyelvű telefonkonferenciákat felváltotta a bébinyelv, a riportok és fuvarlevelek helyébe Mosó Masa mosodája és a Teszvesz Szótár lépett. Minden percét élveztem ennek a különleges időszaknak, de lassan elérkezettnek láttam az időt, hogy visszatérjek a munka világába. Egy barátnőm küldte át az álláshirdetést – szerelem volt első látásra. Már régóta nagy rajongója vagyok Anita munkásságának, a pozíciót magát mintha rám szabták volna és a 4 órás munkaidőnek hála a kislányomtól való elszakadás is fokozatosabb, könnyebb lett.”

 

Gázser Kitti

,daalarna,munkatársak,daalarna munka,álommunka,álomállás,köszönet,

„A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem turizmus-vendéglátás szakon tavaly nyáron, idén februárban pedig elkezdtem a marketing mesterszakot. Korábban egy cukrászdában dolgoztam üzletvezetőként, majd pedig a divat világába csöppenve a COS-nál szereztem értékesítési tapasztalatot, valamint Visual Marchandiser asszisztensként volt lehetőségem kipróbálni magam és tanulni.

Rajongok a menyasszonyi ruhákért és szinte nem hittem a szememnek, amikor megláttam az álláshirdetést a Secret Stories oldalán. Mindent meg akartam tenni azért, hogy enyém legyen ez az álommunka. A próbanapomon, amikor a elsétáltam a varrodában a már elkészült, elképesztően gyönyörű ruhák mellett, könnybe lábadt a szemem örömömben, tudtam, hogy ez nekem való munka lesz. Ehhez még hozzájárult Anita végtelen kedvessége és emberségessége, ami már az első pillanattól kezdve megfogott.”

 

Kabai Fanni

,daalarna,munkatársak,daalarna munka,álommunka,álomállás,köszönet,

„Húsz éves kommunikáció szakos hallgató vagyok a Metropolitan Egyetemen, a negyedik félévemnél járok, ezért is tartom nagy szónak, hogy itt lehetek a Daalarnánál, miután tavaly három hónapot gyakornokoskodtam és beleszerettem a varrodai és irodai folyamatokba. Régóta nyomon követem a márka munkásságát, és a stílus, amit képvisel, számomra példaértékű. Nem mellesleg nagy álmom, hogy később én is divattervezőként dolgozhassak. 

A tavalyi félévemet Lisszabonban töltöttem Erasmuson, ami sokat hozzátett az álmaim megvalósításához: önbizalmat kaptam és végre elhittem, hogy amit nagyon szeretnék, azt elérhetem. Anyukám és a barátom ösztönzése is kellett hozzá, hogy újra megkeressem a Daalarnát a munka miatt, amit azóta is nagyon élvezek.”

Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!